glutenvrijehighteathemakingof

Glutenvrije high tea, the making of …

Oh zo gezellig, een potje thee met lekkere hapjes erbij. Wat hartigs en wat zoets, lekker veel chocolade. Mmm, smullen!

Wat is een ´high tea´ eigenlijk?

Een tijdje geleden nodigde ik iemand uit voor een high tea. Met buikje rond van een late lunch schoof ze aan… ´Uh, wat gaan we hier eigenlijk doen?´ Ze had geen flauw idee wat een high tea inhield.

Van oorsprong stamt de high tea uit Engeland, 19e eeuw. De high tea werd rond 6 uur ´s avonds geserveerd, als avondmaaltijd voor de arbeiders. Er was hier weinig chique aan, een simpele maaltijd die voor een gevulde buik moest zorgen.

De ´afternoon tea´ (middag thee) werd geïntroduceerd door de Engelse hertogin Anna van Bedford. Zo tussen lunch en avondeten kreeg ze regelmatig trek. Als oplossing liet ze gebakjes en thee serveren. Dit idee werd door meer mensen overgenomen en zo ontstond de ´Afternoon Tea´. Wat wij in Nederland een high tea noemen.

Ach, het maakt niet uit hoe je het noemt of om welke tijd dan ook je aan tafel gaat: volgens mij is het altijd een goed moment om te genieten van hapjes, een kopje thee en goed gezelschap!

Hoe het bij de gebaksjuwelier aan toe gaat

Bij de Gebaksjuwelier is de ´High Tea´ voornamelijk gericht op het zoete. Hoe kan het ook anders??? Na een paar hartige hapjes wordt een heel arsenaal aan zoetigheden geserveerd. Met als afsluiting chocolade. Lees hier de ervaring van een ´high tea´ ganger.

´High tea´, the making of…

Op zaterdag 11 oktober gaf de Gebaksjuwelier de workshop ´high tea, the making of…´ Juist het hartige stond centraal tijdens deze middag. De deelnemers hebben een mini quiche gebakken, kaaskoekjes gemaakt en rolletjes gerookte zalm bereid. Ten slotte zijn er chocolate chip cookies gebakken voor een zoete afronding met een kopje…. thee.

Het resultaat…

Met enkele hartige kleine hapjes en wat lekkere koekjes en gebakjes kun je al snel zelf een glutenvrije high tea op tafel zetten.

Hier zijn de links naar de recepten van de workshop.

Quiche

Kaaskoekjes

Chocolate chip cookies

Pannenkoeken met zalm: 100 gram zelfrijzend bakmeel mixen met 3 dl melk, 2 eieren en een snufje zout. In boter of olie aan twee kanten bakken, in een koekenpan. De gebakken pannenkoek besmeren met roomkaas en beleggen met gerookte zalm. Oprollen en in stukjes snijden.

Wat zou jij lekker vinden bij een high tea? Laat je tip of recept achter, ik ben benieuwd!

Schrijf je reactie in onderstaand commentaarveld

Smakelijke groet,

De Gebaksjuwelier

Inschrijven nieuwsbrief

3 reacties

 1. Denise op 22 oktober 2014 om 11:52

  Hoi, de lekkere recepten ga ik zeker een keer proberen. Een tip: ipv zalmrolletjes kun je de pannenkoek belegen met roomkaas, plakjes kipfilet en rucola. Is ook erg lekker bij een high tea.

 2. JoJ op 30 oktober 2014 om 19:48

  Bij een high tea / afternoon tea horen eigenlijk ook scones natuurlijk! Misschien is dat nog een leuke uitdaging om eens te proberen 😉

  • Paula op 30 oktober 2014 om 20:42

   Haha, ik heb ze wel eens gemaakt 🙂 Lekker hoor!

Laat een reactie achter