Chocolate chip cookie glutenvrij

Chocolate chip cookies, van die dikke koeken met stukjes chocolade… lekker!

Met dit recept maak je ongeveer 30 koekjes. Voorbereidingstijd: 20 minuten. Baktijd: ongeveer 12 minuten.

Ingrediënten:

  • 200 gram glutenvrij witte bloem (bv. Doves Farm)
  • 170 gram witte basterdsuiker
  • ½ theelepel baking soda
  • 1 theelepel vanille extract of 1 eetlepel vanillesuiker
  • ½ theelepel xanthaangom
  • snufje zout
  • 75 gram boter (kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 235 gram chocolate chips (of chocolade reep in stukjes gehakt)

Werkwijze:

Maak eerst het deeg

  • Verwarm de oven voor op 175°
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Meng alle droge ingrediënten door elkaar
  • Kneed er de boter en het ei door
  • Maak balletjes ter grootte van een twee euromuntstuk. Grotere koekjes kunnen natuurlijk ook!
  • Druk de balletjes plat met de muis van je hand
  • Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten gaar
  • Haal de bakplaat uit de oven, laat de koekjes even afkoelen op de plaat.
  • Laat ze na 5 minuten verder afkoelen op een rooster
  • Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel.
  • Ze blijven zo´n 3 weken goed (als ze niet al eerder op zijn…)

Smakelijke groet,

de Gebaksjuwelier

Reacties “Chocolate chip cookie glutenvrij

    • Beste Brigitte,
      Ik heb het nooit met speltbloem geprobeerd, omdat daar gluten in zitten (een ‘no-go’ in de glutenvrije bakkerij). Ik neem aan dat dat prima kan, dan kun je de xanthaangom weglaten, die zorgen voor de binding die je mist als je glutenvrij bakt.
      Puur rijstebloem geeft een droger resultaat.
      Succes met bakken!

  1. Heb de koekjes zojuist gemaakt, heerlijk! Echte lekkere koekjes, het deeg was al lekker… Heb een deel van de pure chocolade vervangen door witte chocolade en geroosterde hazelnootjes toegevoegd, jummy! Dank voor het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *