Buikpijn van de high tea …

(Verslag geschreven door Mirjam Holleman – Ik ben glutenvrij)

Met buikpijn kwam ik bij Paula vandaan…
Niet omdat er toch per ongeluk gluten in het eten zat. Maar omdat het zo verschrikkelijk lekker was en ik iets te veel gegeten heb.

Zondag 22 september organiseerde de Gebaksjuwelier een glutenvrije high tea in de Stadswerkplaats-Culemborg. Speciaal voor respondenten van een enquête, gehouden in het voorjaar. (Op de blog Wat wil jij kan je meer lezen over deze enquête) .

 

 

We waren een klein gezelschap. Maar daardoor des te gezelliger! Ik heb bijna iedereen even gesproken. Mensen ontmoet die ik daarvoor alleen via de digitale wereld kende. En wat mij elke keer weer op valt als ik spreek met mensen met coeliakie: Je komt zo snel tot de basis. Er is weinig tijd voor smalltalk, want er zijn belangrijkere dingen te bespreken. Hoe lang heb je al coeliakie, hoe kwam je er achter, hoe lang ben je ziek geweest en hoe gaat het nu met je?

Ai, als ik eerlijk ben is er wel tijd voor smalltalk. Maar dan in de vorm van recepten uitwisselen, waar koop jij je meel, en ken je dat andere glutenvrije bakkertje al.

 

We begonnen met hartig. “Want dat hoort bij een high tea” aldus Paula.
Sandwiches met komkommer en Heks’nkaas (soort zuivelsmeersel met kruiden en knoflook, red.), sandwiches met zalm en kip in bladerdeeg.

Lekker. Maar het is heel duidelijk dat Paula’s hart hier niet ligt. Want het is niet te vergelijken met wat daarna kwam.

 

Chocolade-truffels, de lekkerste die ik ooit geproefd heb. Goddelijke brownies. Petitfourtjes die smelten op je tong. Heerlijke chocoladekoekjes (het recept vind je hier, je kan ze dus ook zelf proberen te maken). Kaneelbroodjes, worteltjestaart, bonbons, mmmm! En gemberkoekjes. Ik vond ze lekker, anderen vonden ze geweldig!

 

Deze heerlijkheden zijn alleen maar te omschrijven met superlatieven. Het is maar goed dat die winkel er nog niet is. En dat ik dicht in de buurt woon. Dan zou ik helemaal dicht groeien. 😉

 

Er was veel. Te veel. We mochten allemaal wat meenemen voor thuis.
Mijn glutenvrije peuterdochter, maar ook manlief en kleuterdochter hebben er van gesmuld.
Mama, waarom is het nu al op?

 

Mirjam Holleman heeft dit verslag geschreven en de foto´s gemaakt. Hartelijk dank hiervoor!!! Mocht jij een keer lekkere glutenvrije hapjes van de Gebaksjuwelier willen proeven? Houd dan dit blog of Facebook in de gaten voor een volgende kans om te smullen. Niet te veel smullen, want dan krijg je misschien toch buikpijn…

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties over dit blog?
Schrijf je reactie in onderstaand commentaarveld. Dank!

Smakelijke groet,

De Gebaksjuwelier

Reacties “Buikpijn van de high tea …

 1. Haha het was precies zoals Mirjam omschrijft. Echt heerlijk. Ook ik heb genoten en Dion vond de meegenomen lekkernijen ook heel erg lekker. Mama mag ik proeven? Is het glutenvrij? Hij vond vooral de petitfours en de gemberkoekjes lekker. Ik vond die ook lekker, maar de brownies en slagroomtruffels overtroffen dat nog. Die waren goddelijk.

 2. Wat leuk! En wat ben ik jaloers!! Zoveel lekkere GV dingen… Wat zal dat genieten zijn geweest…
  Paula, kan jij ook een high tea op een andere lokatie cateren? Zo ja, mail me svp de prijs en je voorwaarden!

 3. Het was inderdaad heerlijk! En hier ook een beetje buikpijn, maar gelukkig geen glutenbuikpijn 😉
  Ik ga snel zelf ook een keer de koekjes maken, super dat dat recept online staat!

   • Haha inderdaad te veel gegeten ja! Ook wat ik nog mee naar huis had genomen was veel te snel op 😛

    Hmm.. Makkelijke/lekkere recepten… De laatste tijd maak ik veel Braziliaanse kaasbroodjes, ontbijtkoek en ik maak ook vaak mijn eigen cruesli/muesli 🙂 Allemaal erg makkelijk en lekker! Als je wilt kan ik vanmiddag of vanavond de recepten wel doorgeven als ik weer thuis ben.

     • Bij deze alvast mijn recept voor braziliaanse kaas broodjes. De eerste broodjes die ik ooit heb gebakken. Recept gekregen van een collega van m’n stage!

      Brazilliaanse Kaas Broodjes.
      Benodigdheden voor 9 broodjes: 300 gram tapiocameel, 3 ons geraspte kaas, 3 GROTE eieren, 100 gram melk,50 gram olijfolie, zout en peper, een zakje bakpoeder, oregano en maanzaad of sesamzaad. 9 aluminium bakjes.

      Allereerst…zet de oven aan zodat deze op temperatuur kan komen (200 graden). Meel, kaas, eieren,zout, oregano, melk, bakpoeder en olie kunnen in willekeurige volorde in de beslagkom gegooid worden

      Met een stevige mixer nu alles met kneedhaken lekker door elkaar husselen totdat het een egale pap is geworden. Het deeg nu voor een half uur in de koelkast laten staan.

      Verdeel het deeg met twee lepels over de 9 aluminium bakjes. Doordat er meer olie in het slag zit zullen de broodjes niet droog worden !!!!

      Met een vork het deeg verspreiden zodat het gehele bakje gevuld is.

      U kunt nu maanzaad of sesamzaad of wat anders over het deeg verspreiden.
      Nu kan het voor ongeveer 20 minuten de oven in. Haal de broodjes eruit wanneer deze LICHT bruin geworden zijn.

     • En de cruesli:

      300 gram vlokken (rijst/boekweit/haver wat je maar wilt)
      100 gram pitten (bv zonnebloem/pompoen)
      100 gram kokosrasp
      80 ml kokosolie
      80 ml honing
      3 eiwitten
      1 tl vanille extract
      2 tl kaneel (als je ervan houdt zoals ik kan je er ook meer in doen)
      noten en gedroogd fruit naar smaak

      1. Meng de droge ingrediënten.
      2 Schenk de kokosolie, vanille en honing erdoor en even goed roeren
      3. Roer de eiwitten door het mengsel. Alles moet zo goed mogelijk bedekt zijn met eiwit, maar het moet ook weer niet te zompig worden.
      4. Spreid het mengsel uit op de bakplaat en laat 15 minuten bakken op 170 graden. Dan het mengsel even omscheppen en dan opnieuw 15 minuten laten bakken.

 4. Wat leuk om dit verslag te lezen! Ik vond de high tea ook zeeeeeer geslaagd! Echt zonde dat er niet meer coeliaken op af gekomen zijn. Jullie weten niet wat jullie gemist hebben!!!! Ook al blijkt uit bovenstaand verslag dat het heerlijk was: het was nog lekkerder dan jullie denken!
  Heel erg bedankt, Paula.

 5. Tja, ook onze Tess smulde ervan, ik moest haar bijna van de tafel trekken, zo snel wilde ze telkens weer wat pakken. Ook wij namen een doosje lekkers mee naar huis, helaas voor ons: allles werd door Tess en opa ( ook coeliaak) opgesmuld. Het is gewoon super, Paula, dat jij glutenvrij zo lekker maakt. Zucht, wij kunnen niet wachten hoor, op het bakkerijtje in Culemborg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *