mariposa 12

Glutenvrije bakkerij in San Francisco – Mariposa Baking Company

Tijdens mijn vakanties probeer ik niet te veel aan werk te denken, want tja, ik ben op vakantie. Maar als ik in het buitenland een glutenvrije bakkerij tegenkom, kan ik het niet laten om even binnen te lopen. ‘Gluren bij de buren’.

 

Mariposa Baking Company

Zo ook in San Francisco. In het oude Ferry Building aan de kades van de San Francisco Bay zitten diverse winkels, kleine winkels die daar een ruimte hebben gehuurd en zo hun producten aan de man brengen. De Mariposa Baking Company heeft daar een Bakeshop waar ze lekkere glutenvrije gebakjes, koekjes en brood verkopen.

 

 

 

Toen ik het gebouw (wat zonder meer een bezoek waard is) binnenkwam, zag ik diverse kleine winkeltjes. Het leek een beetje op een ‘foodmarkt’, maar nu waren er ook winkels met kaarsen, kleding en souvenirs. Al snel vond ik de Mariposa Bakeshop. Aangezien ik wat later op de dag naar de bakeshop ging, was een deel van het assortiment al uitverkocht. Dat herken ik wel van mijn eigen bakkerij, de Gebaksjuwelier. Einde van de dag kan je soms pech hebben en je lievelingsproduct uitverkocht zijn.

 

 

Assortiment

Ik had vooronderzoek gedaan, maar niet zo zeer dat ik voor iets speciaals kwam. Als het maar glutenvrij was, toch? Oh ja, en ik wilde ook graag dat het er lekker uit zag. Nou, dat deed het! Uit het assortiment wat er nog was, koos ik een croissant (vergelijkend warenonderzoek), een baquette, een cinnamonroll (die zag er echt verrukkelijk uit!) en een zak chocolate chip cookies om te delen met mijn reisgenoten. Er stonden ook nog voorverpakte cupcakes en een aantal andere broden. Die heb ik voor de volgende klanten laten staan.

 

 

 

 

 

Cookie test

Nog voordat we het Ferry Building uit waren, werden de chocolate chip koeken al verorberd. Ze waren lekker chewy, plakkerig, aan de binnenkant en knapperig aan de buitenkant. Goed idee voor de bakkerij in Culemborg!

 

 

Croissant

De croissant heb ik later op de dag pas gegeten. Eerst doorsnijden en foto’s maken, want de binnenkant van een croissant is ook heel belangrijk. De croissant was lekker, maar ik heb ze lekkerder gehad.

 

 

Stokbrood

Het stokbroodje was prima. Ik heb het bij het avondeten gegeten en het was een goed broodje, vulde goed.

 

 

Kaneelbroodje

Als laatste de cinnamon roll/ het kaneelbroodje. Met dat glazuur smaakte die extra lekker. Het broodje was op voordat ik er een foto van kon maken. Deze foto komt van de website van Mariposa Baking Company.

 

 

Helaas konden we door omstandigheden niet naar Oakland, waar de bakkerij en grotere winkel van Mariposa Baking Company is gevestigd. Dat is niet al te ver van San Francisco, maar voor Nederlandse begrippen best een stukje rijden met de auto (45 minuten als het verkeer meezit).

Okee, het ligt niet naast de deur, dat geef ik toe. Maar mocht je in de buurt zijn, dan is de Mariposa Baking Company in San Francisco aan te bevelen!

 

Meer glutenvrije bakkerijen en winkels in het buitenland

Mangia Bene – Mol, België

Jute Bäckerei – Berlijn

Jansana Glutenfree – Barcelona

Celicioso – Madrid

 

Heb jij nog leuke tips voor glutenvrije winkels of bakkerijen in het buitenland? Deel je tips met de lezers.

Schrijf je reactie in onderstaand commentaarveld.

Smakelijke groet, Paula Onink

Inschrijven nieuwsbrief

2 reacties

  1. Jose op 28 augustus 2018 om 09:58

    In Parijs heb je NoGlu, daar zijn we gisteren geweest, heel erg lekker ook mijn gluten etende man heeft van het broodje zalm genoten. Ik vond het wel wat duur, €7,50 voor een klein gebakje.

  2. Lysette op 28 augustus 2018 om 20:52

    Deze vakantie in Berlijn geweest. Omdat we een feestje te vieren hadden tasrt gehaald bij Glutenfreie Bäckerei Konditorei Eis Voh (www.glutenfrei-berlin.com/mobilestar). We hebben allemaal verschillende stukjes gekozen en van elkaar geproefd. HEERLIJK!! Verkopen ook brood en ijs. Wij vonden het brood een beetje tegenvallen . Maar dat maakten de gebakjes weer goed.

Laat een reactie achter