20160408_115027-1

Celicioso, glutenvrije bakkerij in Madrid

Zin in een paar dagen weg, besloot ik een minivakakantie naar Madrid te boeken. Even weg van thuis, van de bakkerij en lekker genieten van wat de stad te bieden heeft.

Helemaal los van werk, de glutenvrije bakkerswinkel Gebaksjuwelier, daar is het niet van gekomen, want ik heb een bezoek gebracht aan de Madrileense glutenvrije bakkerij Celicioso. Als ik er toch ben, kan ik die kans niet laten liggen.

Vooraf had ik contact gezocht met de bakkerij, wellicht was er iemand beschikbaar voor een praatje. Dit was niet het geval, aangezien de eigenaar druk bezig is met het opstarten van een nieuw bedrijf: een glutenvrij restaurant in Madrid.

20160408_115032-1

In het centrum van Madrid, net ten noorden van de Gran Via, in het drukke straatje Calle Hortaleza, zit Celicioso. Wat een prachtige etalage heeft de winkel! Vrolijk gekleurde cupcakes staan uitnodigend naar je te kijken. Heel aantrekkelijk.

Celicioso

Op uitnodiging van die lonkende cupcakes ging ik, samen met mijn reispartner, naar binnen. Mooie hoge plafonds, stijlvolle inrichting met voornamelijk donker hout. Koelvitrine vol met cupcakes in uiteenlopende smaken, diverse taarten en potten met koekjes. Moeilijk kiezen als het allemaal zo aantrekkelijk gepresenteerd wordt!

20160408_115123-1

Achter de winkel bevond zich het zitgedeelte. Ook hier veel donker hout. Het licht was zacht, wat een intieme sfeer creëerde. We namen plaats aan een tafeltje en al snel werden we vriendelijk geholpen door een jongeman. Zoals ik al zei, is kiezen lastig voor mij als er zoveel aantrekkelijks uitgestald staat. Dus nam ik twee taartpunten, in de wetenschap dat ik nog meer zou meenemen voor later op de dag. Mijn tafelgenoot nam de citroenmerinque, ik koos uiteindelijk voor de black velvet chocoladetaart en een punt van de key lime pie. Met recht ‘delicioso’! Volle chocoladesmaak, frisse limoen en de zoete meringue… we hebben het allemaal geproefd.

20160408_120542

Zoals altijd, kom je overal ter wereld Nederlanders tegen 🙂 Zo ook bij een glutenvrije bakkerij in Madrid. Vier oudere bezoekers naast ons genoten van hun koffie. Onderweg naar het toilet sprak ik één van de dames aan. Of ze ook glutenvrij moesten eten, vroeg ik, met mijn visitekaartje binnen handbereik 😉 Dat was niet het geval, ze hadden helemaal niet in de gaten dat ze in een glutenvrij eetgelegenheid waren beland. Een mooi compliment voor Celicioso!

Toen ik een tas vol lekkers uitzocht, raakte ik kort aan de praat met de jongeman die ons van koffie en taart had voorzien. Hij vertelde wat meer over het bedrijf en de toekomstplannen: een glutenvrij restaurant met alles glutenvrij – pasta’s, brood, desserts, alles. Binnenkort gaat het restaurant open.

Glutenvrije picknick

De tas met glutenvrij lekkers nam ik mee naar het park voor een picknick. Wat een heerlijke ‘sappige’ (wat is een beter Nederlands woord voor het Engelse moisty?) bananencupcake! En ook de vanille-mascarpone-framboos cupcake was heel lekker!

20160408_142539-1

Het brood daarentegen vond ik tegenvallen. Zowel het grotere brood, denk aan een in cakeblik gebakken brood, als het kleine broodje wat Celicioso serveert als belegd broodje in de bakkerij, vond ik droog en weinig smaak bevatten. Gelukkig had ik nog een selectie koekjes gekocht, daarmee was het enigszins teleurstellende brood snel vergeten. Chocolate chip met pepermunt, jammie! Oh ja, de palmera, een zoete krakelingachtige koek, gedompeld in de chocolade viel ook goed in de smaak.

20160408_141047-1

Kortom, de glutenvrije bakkerij Celicioso is echt een aanrader, als je je focust op het zoete aanbod, de geweldige koffie en de vriendelijke bediening. Zoek ze op op Facebook voor meer lekkere taartjes en het laatste nieuws.

Heb jij internationale glutenvrij ervaringen? Deel ze met de lezers van dit blog.

Schrijf je reactie in onderstaand commentaarveld.

¡Buen provecho!

Paula

Inschrijven nieuwsbrief

5 reacties

 1. Gerda op 20 april 2016 om 08:11

  Wat lijkt het mij heerlijk om daar een keer naar toe te gaan! 😉

  • Paula op 21 april 2016 om 06:07

   Hoi Gerda, als je wacht tot het restaurant open is, heb je twee glutenvrije plekken in Madrid om te bezoeken. Er waren overigens genoeg restaurants die glutenvrije menu’s aanboden.

 2. Rowena op 20 april 2016 om 08:48

  Hoi Paula,
  wat leuk om te lezen allemaal.
  Een andere word voor het engelse word “MOIST ” zou nattig/vochtig kunnen zijn denk ik.:)

 3. Gerry op 20 april 2016 om 21:23

  Vier oudere nederlanders die niet in de gaten hadden dat ze in een glutenvrije zaak terecht waren gekomen…… Het doet me weer dromen van wat mijn ideaal plaatje zou zijn. Maar of ik ooit voldoende lef heb de stap te zetten?

  • Paula op 21 april 2016 om 06:02

   Dat vroeg ik mij een paar jaar geleden ook af. ‘Een volledig glutenvrije bakkerij, zou ik het lef hebben?’

Laat een reactie achter