Product-taart-Marsepeinen-blog

Twee jaar verder – glutenvrij genieten bij de Gebaksjuwelier

Met de drukte van Pasen nog in mijn benen en in mijn hoofd kan ik terug kijken op een tweede jaar in de glutenvrije bakkerswinkel de Gebaksjuwelier. Alweer twee jaar! Lees hier hoe het eerste jaar bevallen is.

Toen ik dit avontuur startte, had ik mijzelf twee jaar gegeven om te kijken hoe het is om professioneel glutenvrij te bakken, een zaak te runnen en vooral hoe dit te combineren is met de zorg voor twee kinderen in de basisschoolleeftijd.

 

Bakker

Het bakken is een heerlijk ambacht! Waar ik heel erg van geniet is de zaterdagochtend. Ook al is het soms heel vroeg opstaan, het moment dat ik het brooddeeg in stukken verdeel en tot broden vorm is een magisch moment. De wereld lijkt zich even te beperken tot die paar vierkante meter aan de Schoolhof West, de geur van het deeg, het brommen van de oven, het geluid van de mixer en uiteindelijk de geur van vers gebakken brood. Zeker nu het nog donker is op de tijd dat ik begin, voelt de bakkerij op zaterdagochtend echt als een warme, veilige cocon. En dan, rond half negen, gaan de luiken voor de ramen omhoog en wordt de wereld een klein stukje groter. Totdat de eerste klant binnenkomt blijft het ‘mijn klein wereldje’.

 

 

Home-afbeelding-naast-introductie-Gebaksjuwelier-6595

 

Ondernemer

Ondernemer zijn. Tjonge, dat had ik als jong meisje nooit bedacht. Tot een aantal jaren geleden had ik geen flauw idee hoe ik het allemaal ging aanpakken. Had ik gewacht totdat ik alle ins en outs van het ondernemerschap op een rijtje had, dan was de Gebaksjuwelier nu nog steeds een fictief begrip. Soms moet je gewoon de sprong in het diepe maken. Met een zwemdiploma op zak en de juiste kleding is die sprong in het diepe al een stuk minder eng. Als er dan ook nog voldoende mensen aan de kant staan die je aanmoedigen of zelfs mee het water ingaan, ja, dan is gewoon een kwestie van de plons maken, toch?

Die groep mensen aan de kant, mijn netwerk, is een schijnbaar onuitputtelijke en groeiende bron van steun; in de vorm van tijd, een helpende hand of een luisterend oor is er altijd wel iemand waarop ik kan terugvallen.

Om de groei van de Gebaksjuwelier in goede banen te leiden, ben ik werkgever geworden. Sinds maart 2016 is er een medewerker in dienst. Haar komst brengt tijd en ruimte mee voor het verbeteren van de kwaliteit, klantvriendelijkheid. Zo kan de Gebaksjuwelier naar de volgende fase getild worden.

 

‘Succes is niet het resultaat van spontane ontbranding. Je moet jezelf in vuur en vlam zetten.’ – Reggie Leach

 

Moeder

Het floreren van mijn kinderen staat op de eerste plaats. Zo makkelijk als het nu op het beeldscherm staat, zo zwart wit is het in de werkelijkheid niet. Tja…, wat gaat er voor? De topdrukte van Sinterklaas of een kind met griep? Het kerstassortiment op tijd in de winkel of twee opgedofte kids met bakjes eten mee voor het schoolkerstdiner? Brood om 10.00 in de rekken of de kids naar school brengen?

Allemaal van die zaken waar elke werkende ouder mee te maken kan hebben. Inmiddels zijn we als gezin gewend aan mijn werkzaamheden en de toenemende drukte met de feestdagen. Soms zijn er praktische oplossingen te bedenken en soms gaat het zoals het gaat.

Ik krijg regelmatig de vraag waarom de winkel niet vaker open is. De reden hiervoor is juist die zorg voor de kinderen. Op de manier zoals ik het nu doe kan ik het ondernemerschap combineren met het gezinsleven. Naarmate de kinderen ouder worden, is er een verruiming in openingstijden mogelijk. Mede met de groei van het bedrijf kan het wellicht samengaan met een extra bakker in de zaak. Ah… die toekomstplannen lonken al.

 

En verder…

 

Twee jaar lang krijgt de Gebaksjuwelier mooie complimenten. Mede daardoor weet ik dat het concept van de Gebaksjuwelier – vers glutenvrij brood en banket – op de goede weg zit. Dank je wel!

‘Ik wilde even laten weten, dat de Paasstol héérlijk is!
Ga ik zeker van genieten met de Paasdagen, net als van het andere lekkers.’ – mevrouw van E., omgeving Tiel

 

 

En in die twee jaar ontvangt de Gebaksjuwelier feedback, klachten, tips. Met die feedback word ik scherp gehouden en verbetert de kwaliteit en het aanbod van de Gebaksjuwelier. Dank daarvoor!

‘Succes is het vermogen om van de ene mislukking naar de andere te gaan, zonder aan enthousiasme in te boeten’ – Winston Churchill

 

Op naar de volgende jaren met de glutenvrije bakkerswinkel Gebaksjuwelier!

 

Oja, het succes van het tweede jaar Gebaksjuwelier vier ik met een korte vakantie. Vanaf 14 april is de winkel weer open!

 

Schrijf je reactie in onderstaand commentaarveld.

 

Smakelijke groet,

Paula Onink

Inschrijven nieuwsbrief

6 reacties

 1. Annelieke op 6 april 2016 om 07:38

  Nog maar 2 jaar oud maar niet meer uit het glutenvrije landschap weg te denken!!
  Dat je nog jaren plezier mag beleven van je winkel, en wij van al het lekkers 😉

 2. Gerda op 6 april 2016 om 08:03

  Lieve Paula, je doet het dan toch maar allemaal, ik vind je een prachtig en gedreven vrouw die het toch maar allemaal doet voor mensen met een dieet. Bedankt!! Gefeliciteerd met je twee jarig jubileum en geniet van je wel verdiende vakantie. Ik zie je eind mei weer.

 3. Marja Vlaanderen op 6 april 2016 om 09:09

  Geniet van je wel verdiende rust Paula!

  Twee jaar terug vond ik het zo knap van je dat je deze stap durfde te nemen. En nog steeds neem ik mij petje voor je af. En wat een groei! Wie had dat durven hopen. Ik voel me zeer bevoorrecht dat ik dit van zo dicht bij mag volgen en natuurlijk mee mag snoepen. Bijvoorbeeld van mijn eerste lekkere GV croissant sinds 10 jaar. En inderdaad wat een feest: heerlijk smakend en vullend brood, kerst- en paasstollen. En dan vergeet ik bijna al die lekkere gebakjes die je maakt.

  Tot snel weer!

 4. Monique Vingerhoeds op 6 april 2016 om 09:17

  Gefeliciteerd! Ga zo door!

 5. Mirjam op 6 april 2016 om 20:33

  Twee jaar, super!
  Ik ben heel blij dat je de sprong in het diepe hebt gewaagd.
  Ennuh: Fijne vakantie!

 6. Gemma op 7 april 2016 om 17:50

  Hallo Paula, wat een geluk dat jij hiermee begonnen bent en wat een geluk dat ik je (nu pas) ontdekt heb. Ik heb dus nog maar een paar van je producten geproefd en heb daar van zitten genieten, vooral dat heerlijke donkere brood, daar wordt ik echt heel blij van, je doet de naam van je bedrijf eer, want je levert juweeltjes. Heel veel succes met het verder ontwikkelen van je bedrijf.

Laat een reactie achter