MB quinoaburger

Feest bij Mangia Bene – Glutenvrij Gezond Genieten

Afgelopen weekend vierde Mangia Bene – Glutenvrij Gezond Genieten het eenjarig bestaan. Deze glutenvrije winkel/lunchroom in Mol, België, bij Eindhoven de grens over, is een walhalla voor mensen die glutenvrij moeten leven en voor mensen die een gezondere levensstijl er op na te houden. Eigenaresse Paty Dekoninck is de glutenvrije winkel en lunchroom gestart n.a.v. de diagnose van haar zoon (coeliakie). In combinatie met haar liefde voor (Italiaans) koken werd al snel het plan opgevat om het concept van Mangia Bene op te zetten. Maart 2015 werd dit plan realiteit.

 

Groot assortiment

Bij binnenkomst word ik elke keer aangenaam verrast door de rustige inrichting van Mangia Bene. Mooie houten stoelen en tafels, handgemaakt keramisch servies. Heel stijlvol. De schappen in de winkel en de inrichting van de lunchroom zijn helemaal in één stijl. Over die schappen gesproken: die staan vol met allerlei glutenvrije producten. Van de geijkte grote merken tot kleinere merken. Droogwaren, zoals pasta en ontbijtgranen, worden gevolgd door schappen met bakmiddelen. Er is een rek voor lactosevrije producten en heel veel melkvrije prodcuten. Diverse sapjes en dranken staan uitgestald in de rekken meer naar achter in de winkel, tegenover de wand met vriezers. In de vriesruimte aandacht voor snacks en pizza’s. Kortom: een uitgebreid assortiment waar de glutenvrije klant èn de melkvrije klant genoeg keuze hebben.

 

?????????????

 

Lunchroom

Is dat alles? Nee, want in die lunchroom, waar ik het in het begin over had, is het mogelijk om een kopje koffie of thee te drinken. Een cappuccino met lactosevrije melk behoort tot de mogelijkheden. Tosti’s, een soepje, quiche, ach, er is altijd wel een lekker hapje om te eten. Maar die quinoaburger… Ik heb hem zelf nu twee keer genuttigd en het is ECHT DE MOEITE WAARD!

 

MB quinoa

 

Koekje erbij?

Ga je liever voor een gebakje bij de koffie of thee, dan is er een aanbod van diverse glutenvrije bakkers. Allereerst bakt Paty het één en ander zelf aan taart en brood, ‘platte kaastaart’ verschijnt regelmatig in haar koelvitrine. Ik heb mij laten vertellen dat ‘platte kaas’ streektaal is voor kwark. En lekker dat die is!
Paty haalt vers gebak en brood van Eugène uit Antwerpen en ze betrekt het glutenvrije gebak van de Gebaksjuwelier uit Culemborg – beetje reclame mag wel 🙂

MB croissant

 

Feest!

Tijdens het feestelijke weekend ter ere van het eenjarig bestaan organiseerde Paty diverse activiteiten, waaronder een brunch op zondag. Op uitnodiging mocht ik ter plekke verse glutenvrij croissants bakken en demonstratie ‘glutenvrije croissants’ geven. Een bijdrage aan de feestvreugde die ik maar wat graag wilde leveren. Erg leuk om van dichtbij mee te maken hoe een andere ondernemer in de glutenvrije business haar bedrijf runt.

?????????????

 

Mocht je in de buurt zijn, ga eens langs bij Mangia Bene in Mol! En doe Paty de groeten van mij!

Nog een blog over deze zondag met de bakdemonstratie bij Mangia Bene vind je hier.

 

Schrijf je reactie in onderstaand commentaarveld

 

Smakelijke groet,

Paula

Gebaksjuwelier

 

Inschrijven nieuwsbrief

4 reacties

 1. Paty op 23 maart 2016 om 07:48

  Het was een super weekend Paula! Bedankt voor het gezelschap en de fijne bakdemo “hoe bak ik lekker verse croissantjes”… X

  • Paula op 23 maart 2016 om 15:45

   Voor herhaling vatbaar! En jij bedankt voor al het glutenvrij lekkers en de cursus ‘Vlaams voor beginners’ Salut! x

 2. Magda op 24 maart 2016 om 11:46

  Hoi Paula,
  Ligt het aan mij, maar je foto’s staan op z’n kop/ op z’n kant….????…
  (Het gaat natuurlijk om de tekst, die adresjes slaan we op)

  Vrolijk pasen ????

  • Paula op 24 maart 2016 om 21:09

   Ha Magda, bedankt voor je reactie. Ik hoorde van meer mensen dat ze er helemaal ondersteboven van zijn 😉 Bij mij staat alles netjes. Ik zal er naar kijken…. na de Pasen 🙂
   Fijne dagen!

Laat een reactie achter