Glutenvrij op vakantie tips

Zomervakantie, iets waar de meeste mensen graag naar uitkijken, maar wat ook stress kan geven als je niet precies weet of je veilig glutenvrij kunt eten op je vakantiebestemming.  Met een glutenvrij dieet is het fijn om op tijd voorbereidingen te treffen, zodat je over het eten geen zorgen hoeft te maken.

Op de site van de Nederlandse Coeliakie Vereniging staat een handig overzicht met tips, over dieetpassen, reizen met het vliegtuig, en meer.

 

Gehoord van de klant…

In de glutenvrije bakkerswinkel De Gebaksjuwelier horen we veel tips van klanten hoe zij omgaan met het glutenvrij dieet op vakantie. Hier vind je een aantal praktische tips:

*  groente en fruit zijn glutenvrij, net als rijst, vis, vlees, eieren en noten. Focus op wat je wel kunt eten en wat in de buurt verkrijgbaar is.

 

* neem wat rijstewafels of crackers mee voor onderweg.

* maak een flinke voorraad ‘granola’, neem dit mee in een luchtdichte verpakking. Zo heb je een lekker ontbijtproduct of een knapperig tussendoortje. Het recept vind je hier.

 

* koop vers glutenvrij brood, vries het thuis in en neem het mee in een koelbox met koelelementen. Een klant heeft op deze manier haar brood en gebakjes van de Gebaksjuwelier meegenomen in het vliegtuig. Op plaats van bestemming stopte ze het in de vriezer en zo heeft ze haar 4 weken in Marokko van glutenvrije producten kunnen genieten.

* op diverse fora, zoals bijvoorbeeld Facebook groepen over Coeliakie worden aanbevelingen gedaan voor restaurants op vakantiebestemmingen die glutenvrij kunnen serveren

* blijf goed opletten bij het uiteten gaan, neem de dieetpas met uitleg van het glutenvrij dieet in de plaatselijke taal mee

 

 

Heb jij aanvullende tips voor glutenvrij op vakantie? Deel je ervaringen in onderstaand reactieveld.

Schrijf je bericht in het commentaarveld.

 

Fijne zomer!

Paula Onink

Gebaksjuwelier

 

.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Laat een reactie achter