gebaksjuwelier paasstol fritsvandergronde

Glutenvrije Pasen

Pasen? Het teken dan lente gaat beginnen?

Hmm, dit jaar heeft de lente zich al veel eerder laten zien. Al vanaf februari heb je kunnen genieten van zacht weer en narcissen die in de bloei staan. Nu, half april is het bijna zo ver, Pasen, het lentefeest bij uitstek.

Voor sommigen is Pasen net zo´n eetfeest aan het worden als Kerst, met uitgebreide brunches en diners.

Als je glutenvrij moet eten, kan dit een uitdaging zijn. Hoewel er tegenwoordig steeds meer producten online en in de winkel verkrijgbaar zijn voor een feestelijke glutenvrije maaltijd.

Zin om zelf te bakken en te kokkerellen?

 

Hier zijn enkele ideeën voor een glutenvrije Paasbrunch:

 

* een gekookt eitje (sorry, dit is een open deur, maar toch het vermelden waard). Eieren horen nu eenmaal bij Pasen. Zie link onderaan de pagina over het waarom van de Paasei.

* glutenvrije pannenkoeken: je kunt ze de avond van te voren bakken en beleggen met iets zoets, bijvoorbeeld honing. Voor de hartige variant kun je bijvoorbeeld kruiden kaas en gerookte zalm gebruiken. 8-10 pannenkoeken: 200 gram zelfrijzend glutenvrij bakmeel mixen met 2 eieren, 500 ml melk en een snufje zout. Bakken in de koekenpan. Oprollen met beleg en in folie verpakken.

* een lekker (vers geperst) sapje erbij, een pot koffie en of thee voor de dorst

* kleine broodjes gebakken in muffinvormpjes volgens het recept op Culy.nl. Link onderaan deze pagina. Als je de hartige of zoete toevoegingen gebruikt, dan heb je haast geen beleg nodig.

* een quiche, bijvoorbeeld volgens recept van de Gebaksjuwelier, past ook prima bij een brunch.

* Vers fruit of een frisse salade staat kleurig op een tafel vol heerlijkheden èn het is nog lekker ook.

* Pasen is een feest waar de chocolade je om de (Paashaas) oren vliegt, een schaaltje chocolade eitjes misstaat zeker niet op de brunchtafel voor de zoetekauwen. Let goed op de ingrediënten van de paaseitjes in de supermarkten. Wil je echt zeker weten de eitjes glutenvrij zijn? Vraag eens na bij de dichtst bijzijnde chocolaterie of die glutenvrij chocolade eitjes kan maken.

 

* Wat zeker niet mag ontbreken, is een glutenvrije Paasstol. Hoewel het nu een beetje kort dag is om te experimenteren, is hier een fijn recept voor je zelfgemaakte paasstol.

 

 

En, heb jij al trek na het lezen van al dat lekkers? Ik wel! Heb je gemakkelijke en snelle suggesties voor een glutenvrije Paasbrunch? Deel je reactie met de andere lezers.

 

Schrijf je bericht in onderstaand commentaarveld.

Fijne Pasen!

De Gebaksjuwelier

 

Links:

 

Inschrijven nieuwsbrief

3 reacties

  1. Mirjam op 16 april 2014 om 07:00

    Idd bijna dezelfde ideeën als in mijn blog :-D.
    Waar kan ik het recept voor de paasstol vinden?

  2. Gerda op 16 april 2014 om 08:10

    Bedankt voor de tip van je quiche, ik maak er eentje van ei, ham, kaas, verse kruiden, smaakt altijd. Zal toch ook die van jou een keertje bakken.
    Fijne Pasen samen!!

Laat een reactie achter