Chocolade mousse

Chocolade mousse is prima te gebruiken als vulling voor een biscuittaart, maar kan ook zo, als dessert gegeten worden. Een snelle manier om mousse te maken

 

Ingrediënten

  • 130 gram pure of witte chocolade
  • 50 gram heet water bij pure chocolade, 25 gram bij witte chocolade!!!
  • 250 gram slagroom

Gebruik voor de pure chocolademousse voor een ´Zuccotto´ de helft van dit recept . Dat is ruim voldoende.

 

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain Marie
  2. Haal de chocolade van het vuur.
  3. Meng er direct het hete water door. Goed roeren met een garde. Laat het heel even afkoelen, zodat straks de slagroom niet gelijk slap wordt door de warme chocolade
  4. Klop ondertussen de slagroom lobbig (volle yoghurt/biogarde dikte)
  5. Neem een schep van de slagroom en meng dit rustig door de chocolade (dit heet ´familie maken´)
  6. Spatel de rest van de slagroom rustig door het mengsel. Het is de bedoeling dat de mousse al een beetje lobbig uitziet.
  7. Gebruik de mousse als vulling voor taart of giet het in bakjes voor desserts en laat het opstijven in de koelkast. Als de taart gevuld is, ook even laten opstijven in de koelkast.

 

Smakelijk eten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *