glutenvrij-recepten-chocolade-lava-cakejes-glutenvrij-moelleux-au-chocolat

Chocolade lava cakejes (glutenvrij) – moelleux au chocolat

Oh jaaaa, deze heerlijke chocoladecakejes zijn warm uit de oven het lekkerste…met een stevige buitenkant en, als je met je lepel het cakeje openbreekt, dan komt de zachte, nog vloeibare chocolade je tegemoet. Mmm…

Het resultaat is verbluffend, het maken verrassend eenvoudig:

 

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 3 eieren
  • 3 dooiers
  • 75 gram suiker
  • 150 gram pure chocolade in stukjes
  • 150 gram boter
  • 30 gram rijstebloem

 

Bereiding

  1. Verwarm je oven op 170 graden.
  2. Vet 4 timbaaltjes of ramakins in met boter.
  3. Klop de eieren en de dooiers met de suiker schuimig.
  4. Smelt de chocolade en de boter au bain marie.
  5. Roer de gesmolten chocolade-boter massa door het ei-suiker mengsel.
  6. Spatel de bloem er door.
  7. Vul de timbaaltjes met het beslag.
  8. Zet ze op een bakplaat in de oven.
  9. Bak ze 14 minuten. De binnenkant is dan nog zacht.
  10. Tijdens het bakken kun je slagroom met wat suiker lobbig (dikte van Griekse yoghurt) opkloppen, eventueel stukjes fruit voor garnering klaarmaken.
  11. Haal de cakejes uit de timbaaltjes. Serveer ze warm, op een schoteltje met een schep lobbige slagroom en wat fruit.

 

Smakelijk eten!

Tip: je kunt het beslag een dag van te voren maken. Giet het beslag in de timbaaltjes, dek het af met plastic folie en zet het in de koelkast. Vlak voordat je ze wilt serveren zet je de timbaaltjes in de oven.

Tip: in plaats van slagroom kun je ook vanille ijs serveren, lekkere combinatie met de warme chocolade!

Tip: met het overgebleven eiwit kun je deze koekjes bakken

 

Inschrijven nieuwsbrief

2 reacties

  1. Daphne op 26 augustus 2020 om 20:34

    We zijn in Lanzarote op vakantie geweest en omdat het een vulkanisch eiland is, vinden veel restaurants het leuk om lava cakejes te serveren. Die zijn natuurlijk niet altijd glutenvrij, maar we hadden een restaurant gevonden die heerlijke glutenvrije ‘chocolate coulant’ serveerde. Nu we weer thuis zijn, wilden we dat ook. En met behulp van jouw recept is dat in één keer gelukt. Ze waren heerlijk. Ik had waarschijnlijk iets kleinere ramekins, want ik haalde er 5 cakejes uit.

    Twee vraagjes:
    – Bij twee cakejes bleef er bij het storten toch nog wat in de vorm zitten. Nog beter invetten? Of helpt het om de vorm (ook) met rijstebloem of cacao te bestrooien?
    – Kunnen de lava cakejes ingevroren worden? Laat je ze dan in de vorm zitten?

    Tips zijn van harte welkom, want we zijn vreselijke chocaholics en gaan deze zeker vaker maken.

    • Paula op 29 augustus 2020 om 09:41

      Wat leuk dat je je hebt laten inspireren door het lekkers op vakantie. Invetten en dan met rijstebloem bestrooien kan helpen met het lossen van de cakejes. Ik heb het nooit geprobeerd, maar ik denk dat ze zonder ramakin in te vriezen zijn. Tenzij ze al inzakken als je ze uit de vorm haalt? Succes er mee!

Laat een reactie achter