happy-new-year 2023

Start 2023

Gedurende de decembermaand kwamen er allerlei vragen van klanten en situaties voor de zeer nabije toekomst voorbij waar ik op dat moment niet de ruimte in mijn hoofd had om over na te denken. Het maken van de bestellingen voor de feestdagen, met minder mensen in het team dan wenselijk, was de prioriteit.

Misschien was jij wel diegene die graag op 30 december een high tea wilde of een mooie gedecoreerde taart op 31 december. Hier kon ik niet anders dan ‘nee’ op zeggen. Onze focus lag bij het maken van de duizenden oliebollen. Naast het standaard assortiment kon er niets anders bij.

Uitdagingen

Nu de oliebollenbak weer schoon op zijn rustplek staat en de vloer van de bakkerij er spic en span bijligt is er tijd om de uitdagingen van het nieuwe jaar aan te gaan.

 • Zoals het er nu naar uitziet is het gehele team hersteld en kan iedereen deze week gezond starten.
 • Winkeldame Jolanda heeft per 1 januari een nieuwe baan aangenomen. We wensen haar veel succes!
 • De laatste weken van het jaar kondigden nagenoeg alle leveranciers prijsverhogingen aan. Om te kunnen blijven produceren zijn de prijzen van de Gebaksjuwelier ook verhoogd. De nieuwe prijzen zijn te vinden in de webshop. De verzendkosten van de pakketten zijn nu €7,45, gratis verzenden bij bestellingen vanaf €65,00. Op social media is er veel discussie over de ‘belachelijk hoge’ prijzen van glutenvrije producten. Geloof mij, als de Gebaksjuwelier zonder prijsverhogingen zou kunnen blijven bestaan had ik dat gedaan.
 • De prijsverhogingen en het personeelstekort leiden tot inkrimping van het assortiment: de croissant-producten zullen niet of minder gemaakt worden. We maken de voorraad van de specifieke ingrediënten op en dan zullen de croissants uit het assortiment gaan. Voor Pasen en andere speciale dagen komen ze terug!

Goed starten

Dit zijn de belangrijkste zaken die nu spelen. De Gebaksjuwelier kan met de aanpassingen van de prijzen en het productieproces het jaar goed starten!

Een mooi 2023 gewenst! Graag tot snel!

Smakelijke groet,

Paula

Inschrijven nieuwsbrief

6 reacties

 1. Stephanie op 10 januari 2023 om 00:58

  Hallo, mijn lichaam is tarwe intolerant En koemelk intollerant , helaas ken ik nog een heleboel mensen die dit ook zijn.
  Hoe bakken wij zo natuurlijk mogelijk (lekker) gebak met ons probleem?
  Liefst zonder hyper gemodificeerde plantaardige boter.
  Heel benieuwd naar uw antwoord.
  Groetjes

  • Paula op 10 januari 2023 om 10:31

   Beste Stephanie,
   bedankt voor je bericht. Wellicht is een kijkje op de site van Monique van der Vloed de moeite waard. Het is niet allemaal tarwevrij. Oh my pie heeft ook recepten die aan je wensen voldoet.
   Succes!

  • Erna op 10 januari 2023 om 13:59

   Hallo Stephanie,
   Wat betreft de boter bevalt Vioblock van Violofe mij heel goed. Smaakt goed en geen gekke toevoegingen.
   Groetjes, Erna

 2. Janneke (van Tim) op 10 januari 2023 om 17:55

  Ha, alleen maar begrip hoor, van onze kant in elk geval. ALLES wordt duurder, alleen zijn mensen met een allergie of intolerantie altijd net iets meer het haasje dan mensen die niet op zulke zaken hoeven te letten. Dat dat niet eerlijk voelt, kunnen jullie niets aan doen natuurlijk. Wij komen regelmatig in Duitsland, en daar is heel aardig, veel smaakvoller “goedkoop” brood te krijgen dan hier in NL. Maar je moet wel van de Duitse broodtraditie houden. Voor het lekker en de afwisseling, mag ik dan graag een brood bij jou komen halen! Net als af en toe een taartje/ gebakje of iets anders lekkers.
  De croissants zal ik niet zo missen, ben nooit echt groot fan geweest van croissants. Die van jullie waren wel echt goed. Ik had er toen 1 in het proefpakket en dacht bij de eerste hap wel echt: ja zo hoort een croissant te smaken.

  Ik weet niet of je dat al ergens hebt gedeeld, maar is het anders een idee dat je een recept deelt van croissants? Dan kunnen de mensen die echt niet zonder kunnen, ze misschien zelf bakken 🙂

  Nou, hou vol, ga door. En een mooi 2023!!

 3. Mirjam op 10 januari 2023 om 17:58

  Jullie ook een mooi 2023 Paula en team!

  Groetjes, Mirjam

 4. Jasper op 11 januari 2023 om 11:43

  Toch heb ik het idee dat de prijsverhogingen vooral in de supermarkt plaatsvinden. Bij de bakkers valt het nog wel mee vind ik.
  Heel veel succes het komende jaar!

Laat een reactie achter