bake the world (3)

Bake the world a batter place

Vanaf de prille dagen van de Gebaksjuwelier liep ik, net als vele ondernemers die met verse producten werken, tegen het probleem: ‘Wat te doen met de producten die overblijven of onverkoopbaar zijn?’ Weggooien vind ik zonde. Zelf opeten of verdelen onder het team is een optie, maar dat gaat op een gegeven moment tegenstaan.

Delen

Via social media kwam ik in contact met een initiatief dat voedsel inzamelt voor mensen met een minimum inkomen in de Drechtsteden. Daarover schreef ik een kort blog met de oproep of er meer van dergelijke initiatieven zijn die behoefte hebben aan glutenvrije producten voor hun bezoekers/deelnemers/klanten.

Olievlek

Op dat blog kreeg ik respons uit Geldermalsen, een dorp vlakbij Culemborg. Daar zamelt de Stichting Help Elkaar goederen en voedsel in en deelt het uit aan de minima en mensen die niet in aanmerking komen voor de reguliere Voedselbank. Jammer dat het nodig is, maar fijn dat we elke week een doos producten aan de glutenvrije mensen van de stichting kunnen doneren.

Ook uit Hoofddorp kwam een reactie op het blog. Om de week verzenden we brood en wat lekkers naar Stichting Prakkie Hoofddorp. Super fijn om zo iets te kunnen bijdragen èn om de onverkoopbare producten een goede bestemming te geven.

Alle beetjes helpen

Niet alleen de initiatieven die inzamelen en verdelen lieten van zich horen.

Nee, waar ik nog steeds warm van word is de klanten van de Gebaksjuwelier die op hun beurt brood doneren aan diegene die het nodig hebben. Regelmatig ontvangen we bestellingen met in de opmerkingen: ‘Van deze bestelling mag x aantal broden naar het goede doel’. Elke keer als ik zo’n opmerking lees, springt mijn hart open. Hartverwarmend om op deze manier de wereld in onze nabije omgeving een beetje mooier te maken.

Of wat dacht je van een glutenvrije influencer op Instagram? Hij had mijn bericht op social media gelezen over een glutenvrij gezin. Na wat heen en weer gemail kon hij een pakket met spullen naar dat gezin sturen.

Steuntje in de Rug

December 2021 deelden we 3x een Steuntje in de Rug – pakketten uit. Mensen konden iemand aandragen en onder alle aanmeldingen hebben we 3 pakketten t.w.v. €25,- verloot. De redenen voor aanmelding liepen uit een: alleenstaande ouder met kinderen met een glutenvrij dieet, een tiener die net glutenvrij moet eten en dat niet zo makkelijk vindt. Wat de reden ook is: dat Steuntje in de Rug kwam goed terecht.

Meer steun uit onverwachte hoek

Dit jaar kondigde ik een herhaling van deze actie aan. De aanmeldingen lopen mijn mailbox binnen. Tussen de aanmeldingen van de potentiële ontvangers van een Steuntje in de Rug stond een mail van de firma Zondag Ontwikkeling BV. ‘Wij doen graag mee met 10 pakketten’….

Daar werd ik serieus stil van. Bovenop de 3 pakketten van onszelf kunnen we nog eens 10 pakketten verloten! Wow.

Hierbij gelijk de oproep: Ken je iemand met een glutenvrij dieet die een Steuntje in de Rug kan gebruiken? We hebben nog een aantal pakketten te vergeven. Stuur uiterlijk donderdag 8 december een mail naar paula@gebaksjuwelier.nl

Dankbaar

Nogmaals: ik vind het heel jammer dat het nodig is, maar ik ben blij dat wij (als bedrijf, maar ook de klanten die zo gul geven) kunnen bijdragen. Let’s bake a difference.

Smakelijke groet,

Paula

Inschrijven nieuwsbrief

Laat een reactie achter