Muffins met wijnbessen en witte chocolade

Een zomerse muffin met vers fruit en witte chocolade

Ingrediënten:

  • 200 gram glutenvrij bloem
  • 200 gram suiker
  • 7 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 120 ml rood sap
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 140 gram verse wijnbessen of frambozen (uit de vriezer kan ook)
  • 100 gram witte chocolade in stukjes

Werkwijze:

Maak eerst het deeg

  • Verwarm de oven voor op 175°
  • Bekleed een muffinblik met papieren vormpjes.
  • Meng bloem, suiker, bakpoeder en het zout in een kom.
  • Meng in een andere kom de eieren, het sap en de olie.
  • Meng het eimengsel door het droge mengsel. Doe dit kort, totdat net alle bloem is vermengd met het eimengsel.
  • Spatel hierna kort het fruit en de chocolade door het beslag.
  • Vul de papieren vormpjes voor 3/4 met het beslag.
  • Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar (goudbruin)
  • Laat ze een paar minuten in het bakblik afkoelen, daarna op een rooster verder laten afkoelen.

Smakelijke groet,

de Gebaksjuwelier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *