
Muffins met wijnbessen en witte chocolade
Een zomerse muffin met vers fruit en witte chocolade
Ingrediënten:
- 200 gram glutenvrij bloem
- 200 gram suiker
- 7 gram bakpoeder
- snufje zout
- 2 eieren
- 120 ml rood sap
- 180 ml zonnebloemolie
- 140 gram verse wijnbessen of frambozen (uit de vriezer kan ook)
- 100 gram witte chocolade in stukjes
Werkwijze:
Maak eerst het deeg
- Verwarm de oven voor op 175°
- Bekleed een muffinblik met papieren vormpjes.
- Meng bloem, suiker, bakpoeder en het zout in een kom.
- Meng in een andere kom de eieren, het sap en de olie.
- Meng het eimengsel door het droge mengsel. Doe dit kort, totdat net alle bloem is vermengd met het eimengsel.
- Spatel hierna kort het fruit en de chocolade door het beslag.
- Vul de papieren vormpjes voor 3/4 met het beslag.
- Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar (goudbruin)
- Laat ze een paar minuten in het bakblik afkoelen, daarna op een rooster verder laten afkoelen.
Smakelijke groet,
de Gebaksjuwelier