glutenvrij-recepten-aardbeien-bavaroise

Aardbeien bavaroise

Een heerlijke frisse zomerse bavaroise te nuttigen als dessert in een coupe met verse aardbeien en eventueel wat slagroom. Ook lekker als vulling van een biscuittaart.

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeienpuree
  • 45 gram kristalsuiker
  • 4 gram citroensap
  • 7 gram gelatinepoeder
  • 35 gram koud water
  • 350 gram lobbig geslagen slagroom

 

Bereiding

  1. week in een bakje de gelatine met het koude water (ong. 10 minuten)
  2. de suiker met 1/4 deel van de puree verwarmen tot ong. 25°C
  3. de gelatine au bain marie oplossen ( niet warmer dan 60°), de gelatine wordt transparant
  4. de gelatine oplossing met een garde door de verwarmde suiker en puree roeren
  5. de rest van de puree toevoegen
  6. met een garde gladroeren
  7. 1/3 van de lobbig geslagen slagroom doorspatelen (familie maken)
  8. de rest van de slagroom voorzichtig doorspatelen
  9. de bavaroise over een biscuittaart verdelen of in vormen storten
  10. laat de bavaroise eerst een half uur opstijven in de koelkast, daarna 90 minuten in de vriezer

 

Smakelijk eten!

PS. Hoe kom je aan aardbeienpuree???

Was verse aardbeien, ontdoe ze van hun kroontjes. Snijd de aardbeien in stukjes, kook ze ongeveer 2 minuten met een klein beetje water en citroensap. Pureer de gekookte aardbeien met een staafmixer. De puree is goed in te vriezen als het afgekoeld is.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Laat een reactie achter