hetnieuwejaargoedbeginnen

Het nieuwe jaar goed beginnen

Ik zal waarschijnlijk niet de enige zijn, die de laatste weken heeft teruggekeken naar wat er allemaal gebeurd is in 2013. Zo heb ik mijn berichten op mijn blogs nog eens gelezen. 26 keer heb ik geschreven over het glutenvrij bakken van brood, banket of andere informatie gerelateerd aan het leven met een glutenvrij dieet.

Jouw vraag

Dit jaar ga ik verder met het bloggen over glutenvrij bakken. Eén keer in de twee weken wil ik een bericht schrijven of een video plaatsen met informatie die waardevol is voor jou als lezer. Nu kan ik gaan bedenken wat voor jou interessant kan zijn, en dan de plank volledig mis slaan. Daarom wil ik het jaar goed beginnen en jou om hulp vragen. Over welke onderwerpen wil jij graag meer lezen? Heb je behoefte aan recepten of achtergrondinformatie over bepaalde ingrediënten? Wil je weten waar je bepaalde glutenvrije producten kunt kopen? Wat zou je in een filmpje willen zien? Vraag het en ik zoek het voor je uit.

Kennis delen

Een krap jaar geleden stelde ik ook deze vraag. Als je vanaf het begin mijn blog volgt, kun je dat je misschien nog herinneren. Daarop volgden interessante reacties met vragen over glutenvrij brood, gezonde producten en mijn toekomstige glutenvrije bakkerij. Veel van deze vragen zijn in mijn blogs beantwoord, mede dankzij de andere lezers. De reacties van de lezers geven anderen weer nieuwe, waardevolle inzichten. Zelf vind ik dat de mooiste manier om informatie te kunnen delen, met z´n allen.

Dus, denk eens rustig na, en stel je vraag onderaan dit blog. Als dank voor jouw bijdrage ontvang je een recept voor een glutenvrije lekkernij.

Maak er iets moois van dit jaar!

Schrijf je bericht in het commentaarveld hieronder.

Smakelijke groet,

De Gebaksjuwelier

Inschrijven nieuwsbrief

11 reacties

 1. G RM op 8 januari 2014 om 10:27

  Hoi Paula, Bij het lezen van je blog en hetgeen er speelt bij mijzelf, komt de volgende vraag naar boven: is het ook mogelijk om glutenvrij te bakken waarbij het product ook laagglycemisch is. Misschien vraag ik dan teveel maar gezien het boek van broodbuik, is dat wel iets dat ik me afvraag. Oja en dan moet het ook nog eetbaar zijn hahaha ik ben niet veeleisend hoor. Daarom stuur ik deze vraag ook gewoon via de mail. Misschien is het teveel gevraagd/gewoon niet mogelijk …. Ik hoor het wel een keer van je. Groetjes Giselle

  • Simone op 8 januari 2014 om 11:53

   Hoi Giselle,
   Ik volg n opleiding voedingsleer en ik zou kunnen kijken voor de GI van gv brood als jij alle ingredienten voor mij hebt.
   Groetjes Simone

 2. Gerda op 8 januari 2014 om 11:14

  Hoi Paula, Gefeliciteerd dat je eindelijk voor je zelf kan beginnen. Kun je ook laten zien wat je met een combi magnetron kan bakken, die heb ik namelijk en heb het gevoel dat de temperatuur anders is dan in een gewone oven. Hoor van meerdere mensen die taarten bakken dat ze in zakken na de bak periode.Ben erg benieuwd wat je allemaal gaat maken en ook je filmpjes.
  Groetjes Gerda

  • paula onink op 8 januari 2014 om 11:29

   Hoi Gerda,
   bedankt voor je vraag. Ik heb zelf absoluut geen ervaring met een combi-magnetron. Weet iemand anders hoe je een goede glutenvrije biscuittaart kan bakken in een combimagnetron?

   Heb jij nog instructies die je graag wilt zien in een filmpje?

  • paula onink op 10 januari 2014 om 21:38

   Hoi Gerda, hier heb ik wat informatie gevonden over het bakken van biscuit in een combi magnetron. 3 verschillende antwoorden, 3 verschillende ovens. Laat je even weten hoe het biscuit bakken verloopt? http://forum.deleukstetaarten.nl/viewtopic.php?id=52119

 3. Marjolein op 8 januari 2014 om 13:10

  Ik hoop dat je een aantal recepten voor koek en gebak kunt plaatsen waarbij je geen gebruik maakt van suikers (geraffineerde suiker, rijsttroop, agavestroop et cetera), maar enkel van stevia en/of sukrin (natuurlijke zoetstoffen). Dus gebak met een lage glycemische index (daar heb je hem weer!) en zonder al te veel suiker (dus stop je baksels niet helemaal vol met dadels, dan vervalt het effect).
  Ik hoop voor je dat je bakkerij er gaat komen!

  • paula onink op 8 januari 2014 om 14:01

   Hoi Marjolein, bedankt voor je input. Ik ga er mee aan de slag. Gebruik je zelf ook wel eens kokosbloesemsuiker (GI 35)?

 4. Corien de Vries op 8 januari 2014 om 14:38

  Beste Paula,

  Heb een wafelijzer aangeschaft en dacht ik ga nog eens op de site van je kijken. Heb ergens op je website gelezen hoe je wafels tot hoorntjes vouwde. Dacht dat is leuk kan ik ook eens een ijsje met een hoorntje eten. Kan het niet meer vinden of wie weet kijk ik met mijn neus. Kan je me verder helpen?
  Groet, Corien

  P.S.: Overigens veel succes met de winkel.

 5. arlette de noyette op 9 januari 2014 om 22:06

  beste paula zou het mogelijk zijn om het recept van karnemelk wafels te bekomen .
  dank ervoor

  • paula onink op 10 januari 2014 om 21:27

   Hoi Arlette,

   dit recept ziet er lekker uit! Ik heb het zelf (nog) niet gemaakt. Heeft iemand wel eens glutenvrije karnemelk wafels gemaakt?

Laat een reactie achter