macarons1

Binnenkort! De Gebaksjuwelier by Creavispa

Heel goed nieuws! De Gebaksjuwelier is verkocht. Het bedrijf gaat door met Amber Eken en Jarne Vanglabeke aan het roer. Deze jonge, ambitieuze ondernemers staan te popelen om vanaf begin januari jou blij te maken met hun glutenvrij lekkers. Afgelopen week liepen ze een paar dagen mee bij de Gebaksjuwelier, een uitgelezen kans voor mij om ze uit te horen over hun nabije toekomstplannen in de glutenvrije bakkerij. Ik kon ze gelijk de vragen van klanten in de winkel voorleggen.

Creavispa

Amber en Jarne hebben elkaar ontmoet op ‘Ter Groene Poorte’, de vakschool voor o.a. bakker, chef, slager, voedingstechnicus in Brugge. Amber wilde eerst chef worden, uiteindelijk koos ze voor de patisserieopleiding. Interessant detail: ze heeft tijdens de opleiding een specialisatiejaar ‘Allergenenbakkerij’ gevolgd. Jarne wilde juist vroeger bakker worden en is ook gestart met de bakkersopleiding. Hij kwam in aanraking met het werken in de keuken, dat trok hem toendertijd meer. Jarne heeft in diverse keukens van sterrenrestaurants gestaan. Maar zijn affiniteit met het bakkersvak heeft hem nooit losgelaten. Sinds 2020 runnen Amber en Jarne hun onderneming Creavispa – creatief-visie-passie. Zoals je op de website kunt zien maken ze prachtige bonbons en patisserie. In het pand van Creavispa wordt wel met gluten gewerkt, dit houden ze strikt gescheiden van de locatie van de Gebaksjuwelier.

Ambitie

De ambitie reikt verder. Zo werd het stel enthousiast toen ze zagen dat de Gebaksjuwelier te koop stond. ‘Wij willen mensen met een allergie of met coeliakie het goede van patisserie en brood bij de bakker laten ervaren’, aldus Jarne. De Gebaksjuwelier is daar een mooie plek voor.

Amber vertelt: ‘We behouden een deel van het assortiment, zoals het appelkruimeltaartje, de grote haverkoeken, de witte chocolademousse. Alles met een Creavispa-sausje.’ Het stel heeft de Franse patisserie hoog in het vaandel staan, dat zal zichtbaar worden in het gebak. Even voor mijn (en jouw?) geruststelling: de gevulde speculaas krijgt ook een plek op het menu in het gepaste seizoen.

Brood nodig?

Op de meest gestelde vraag momenteel in de winkel geven Amber en Jarne volmondig ‘JA’ als antwoord. Ja, het brood blijft!!! Fieuw, iedereen kan weer opgelucht ademhalen. Jarne neemt een groot deel van de broodproductie op zich. Hij heeft tijdens het meelopen kennisgemaakt met het plakkerige deeg van het glutenvrije brood. Even wennen, maar dat komt goed.

Startdatum

Op zaterdag 6 januari openen Amber en Jarne voor het eerst de winkel voor het publiek. Daarna kun je op woensdag tot en met zaterdag terecht voor glutenvrij brood en patisserie. ‘En natuurlijk onze bonbons en macarons. Die zijn sowieso al glutenvrij’ voegt Amber toe. Koffie en thee schenken houden ze in het begin af. Eerst de productie op orde maken, de winkel draaien en kijken hoe het loopt. De winkel krijgt vanaf het begin een nieuwe, frisse uitstraling. De website zal later aangepast worden. De webshop blijft bestaan. Daar kan jij je spullen bestellen en eventueel laten verzenden. Dat zal niet gelijk vanaf de eerste dag zijn. Dus houdt de webshop en website in de gaten voor de stand van zaken.

Kennismaken

Mocht jij al eerder willen kennismaken met Amber en Jarne? Van 17 november 2023 tot en met 30 december 2023 kan je ze vinden met producten van Creavispa in de pop-up store, Oude Vismarkt 8, in de binnenstad van Culemborg.

Namens het huidige team van de Gebaksjuwelier wens ik Amber en Jarne veel succes en plezier in de glutenvrije bakkerij. Dat ze hun passie voor mooie smaakcombinaties en voor het creëren van prachtige producten met de glutenvrije wereld mogen delen.

Kan ik alleen nog maar de slogan van Creavispa beamen:

Beleef het zelf…

Inschrijven nieuwsbrief

4 reacties

 1. Martin van Toll op 21 november 2023 om 08:15

  Mijn favoriete artikel is: de broodmix voor bruin brood. Daarmee bak ik het lekkerste brood en ook feestbrood (met rozijnen en spijs), dat lekkerder is dan alle feestbroden (met en zonder gluten) die je in winkels en webshops kunt kopen.
  Ik hoop dat de broodmix in het assortiment blijft.

 2. Ellen H op 21 november 2023 om 15:02

  Succes aan de nieuwe eigenaren. Ik hoop dat er genoeg lekkers is dat verzonden kan worden!
  Bedankt aan het oude team!

 3. Jolande op 21 november 2023 om 15:55

  Afgelopen weekend voor het eerste de lemon merengue tartelet gegeten. Wat een zaligheid! Écht bladerdeeg en een heerlijke merengue! Ik hoop dat die ook weer terug komt. We wonen ver, maar die komt op ons vaste lijstje als we in de buurt zijn tijdens openingstijden.

 4. Stefan op 21 november 2023 om 18:10

  Net zoals martin sluit ik mij aan bij de broodmixen welke er nu in het assortiment zitten. Heerlijk brood wat zelfs na invriezen nog heerlijk smeuig is. Ook ik hoop dat het in het assortiment blijft. Verder aan paula: dank je wel voor alle jaren lekkere glutenvrije producten en succes voor de toekomst. En voor de nieuwe eigenaren heel erg veel plezier

Laat een reactie achter