dav

Terug in de tijd

Als je mij vraagt wat ik het lekkerste uit de glutenvrije bakkerij vind, dan zal ik met deze top 3 aankomen: witte chocolademousse, pecannotenkoek, zuccotto. Met de brownie als vaste waarde die ik nooit benoem, omdat het zo vanzelfsprekend is.

Maar waar ik echt helemaal lyrisch van ben is de gevulde speculaas. Op één of andere manier vergeet ik dat ik dat toch het allerlekkerste vind. De specerijen geuren zo heerlijk, die brengen mij terug naar donkere avonden met warme chocomelk op de bank, samen met mijn broer, zus en moeder, terwijl mijn vader avonddienst had. Hele knusse avonden vond ik dat.

Overdag van gevulde speculaas genieten kan ik ook, hoor. Lekker met een bak koffie erbij. Of het nu 30 graden met strakblauwe lucht buiten is of een gure grijze dag waardoor je alleen maar binnen wil blijven, dat maakt mij niet uit. Ik vind het gewoon lekker.

Heb jij een koekje of een gebakje wat je onmiddellijk in een tijdmachine werpt naar een mooie herinnering?

Deel je reactie in onderstaand commentaarveld.

Wil je de glutenvrije gevulde speculaas zelf maken? Hier vind je het recept. Je kunt het ook in de webshop bestellen, wij maken het met liefde voor je <3

Smakelijke groet,

Paula

Inschrijven nieuwsbrief

2 reacties

  1. Sigrid op 9 september 2022 om 08:54

    Een boterkoek van oma! Die kwam elke 14 dagen op dinsdag van Amsterdam naar Gouda, samen met opa. Dan had ze een boterkoek gebakken , met op een gedeelte er van gember bovenop……dan kon jekiezen of je met of zonder gember wilde…..zalig!

    • Paula op 11 september 2022 om 19:33

      Oh… boterkoek met gember, klinkt heerlijk! Wat een mooie herinnering zeg.

Laat een reactie achter