citroenbavaroise

Deze citroenbavaroise kun je gebruiken als dessert of als vulling voor een taart.De citroen kun je vervangen door limoen, ook lekker!

Het recept is voor 4 porties dessert of voor 3 lagen vulling van een biscuit taart met diameter 20 cm. Je kunt het recept eenvoudig verdubbelen.

 

Ingrediënten

  • sap en rasp van 1 citroen (als je vers perst, zeef het sap om vliesjes en pitjes te verwijderen) of 2 limoenen
  • 1 dl yoghurt
  • 50 gr basterdsuiker
  • schepje vanillesuiker
  • 2 blaadjes gelatine of 5 gr gelatinepoeder
  • 0,5 dl slagroom

 

Bereiding

  1. Week de blaadjes gelatine in een kom koud water. Gebruik je poeder, week dit dan minimaal 5 minuten in 25 gr koud water.
  2. Leng de citroensap aan met water, tot er 1 deciliter is.
  3. Verwarm de sap en de rasp in een pan.
  4. Knijp de gelatine blaadjes uit en los dit op in het warme sap. Gebruik je poeder, schep dan het gewelde poeder in de pan en los dit op in het warme sap. Laat het afkoelen.
  5. Doe de yoghurt in een kom en roer er de vanillesuiker, basterdsuiker en het afgekoelde citroenmengsel door.
  6. Klop in een andere kom de slagroom lobbig (vergelijkbaar met dikke biogarde yoghurt) op.
  7. Spatel het slagroommengsel door het citroen/yoghurtmengsel. Eerst een schepje vermengen, daarna de rest.

En dan:

  1. Voor desserts: Schenk het in dessertschaaltjes en laat het opstijven in de koelkast.
  2. Als vulling van een biscuittaart: laat de bavaroise iets opstijven, voordat je het als vulling gaat gebruiken. Dan blijft de bavaroise tussen de lagen taart. Na het vullen de taart in de koelkast zetten om verder op te stijven.
  3. Als bavaroise taart: bekleed een bakring of springvorm met bakpapier of huishoudfolie. Maak van verkruimelde zanddeegkoekjes en gesmolten boter een bodem. Laat dit afkoelen in de koelkast. Stort de bavaroise op de bodem en laat dit verder opstijven in de koelkast.

 

Smakelijk eten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *