Teampagina

Paula Onink

Mijn naam is Paula Onink, banketbakker en eigenaar van de glutenvrije bakkerswinkel de Gebaksjuwelier in Culemborg.

Lekker!

Ik vind het heerlijk om te bakken, om te eten en te praten over eten. Met name taartjes en banket, daar raak ik niet over uitgepraat. Tijdens vakanties naar Ierland en Canada zag ik veel ´tearooms´. Dat werd een droom van mij: mijn eigen taartenwinkel, waar je ook iets kan drinken. Inmiddels is de taartenwinkel geen droom meer, maar de realiteit! In Culemborg heeft de glutenvrije bakkerswinkel de Gebaksjuwelier een ruime locatie betrokken, waar het goed bakken en vertoeven is.

Glutenvrij

Na een carrière in de gehandicaptenzorg heb ik mijzelf omgeschoold. De banketbakkersopleiding was de plek waar ik op de gedachte kwam om ´iets´met glutenvrij te doen voor mensen die coeliakie hebben. Ik verdiepte mij in het glutenvrij banket en merkte dat het niet alleen maar om het bakken gaat. Nee, een hele gemeenschap gaat erachter schuil. Mensen die tips en trucs met elkaar delen om zo op de prettigste, makkelijkste, lekkerste manier om te gaan met coeliakie en hun glutenvrij dieet. Dat vind ik mooi.

Met het blog van de Gebaksjuwelier wil ik graag een steentje bijdragen aan de bekendheid van coeliakie en glutenvrij leven. Het delen van informatie, tips en trucs zie ik ook terug in de winkel. Mensen ontmoeten elkaar, raken met elkaar aan de praat, wisselen van gedachten en gaan, een ervaring rijker, naar huis.

Nieuwsgierig?
Kom een keer langs om te proeven, lees het blog, volg de Gebaksjuwelier op Facebook , Instagram of neem contact op via e-mail.