Welkom-in-heel-veel-talen

Welkom 2018!

Hoe ben jij de eerste week van 2018 van start gegaan?

Wij, van de Gebaksjuwelier, zijn rustig begonnen: even niet bakken, geen bestellingen aannemen, geen klanten te woord staan. Even helemaal UIT. Tijd om op te laden en bij te komen van de drukte van Oudjaar, Kerst, en Sinterklaas.

Tegelijkertijd sta ik, Paula, stil bij wat wij (het team van de Gebaksjuwelier) en ikzelf het afgelopen jaar bereikt hebben.

 

Januari

Ik doe niet aan goede voornemens, maar januari 2017 maakte ik een uitzondering. Meer tijd met gezin en vrienden doorbrengen, dat stond centraal. Gelijk op 1 januari een aantal afspraken met vrienden ‘in de week’ gelegd en daadwerkelijk nagekomen. Een altijd op de lange baan geschoven citytrip naar Berlijn met mijn man werd eindelijk gerealiseerd. Lees hier over de glutenvrije bakkerij in Berlijn (toch een beetje werk in de vakantie).

In overleg met het team verruimden we vanaf januari de openingstijden van de Gebaksjuwelier. De woensdag kwam er bij, onder voorbehoud dat ik de middag vrij zou hebben om thuis bij de kinderen te kunnen zijn. Ben jij al eens op woensdag bij de Gebaksjuwelier binnengestapt?

 

Maart

Al sinds het begin van de Gebaksjuwelier verzenden we het glutenvrije brood en banket door het hele land. Nogal improvisatorisch, maar tja, je moet ergens beginnen. Mailtje, factuurtje, allemaal handmatig. We hoefden nog net niet zelf de postzegel op te plakken.

 

Vanaf maart ging de webshop online, eigenlijk een tweede winkel erbij met zijn eigen klanten, zijn eigen organisatie en zijn eigen dynamiek. Dat we het hele land bedienen is fantastisch, maar het persoonlijke contact in de winkel heeft bij mij de voorkeur. Er komen wel eens mensen in de winkel, die normaal gesproken online bestellen. Dat vind ik super. Andersom gebeurt overigens ook: vaste bezoekers die hun bestelling laten verzenden, omdat dat net even handiger uitkomt.

Als je je bestelling wilt afhalen, kun je je bestelling ook via de webshop plaatsen. En dan bij Afhalen een dag uitkiezen.

 

April

Deze maand was een pittige. Het gehele team van de Gebaksjuwelier zat in de lappenmand en, zo goed en kwaad als het ging, hebben we ons door de Pasen heen geworsteld. Met heel veel hulp van vrijwilligers, vrienden en familie. We konden alleen de bestellingen maken: geen tijd, energie en mankracht voor leuke Paasgebakjes.  Dit was ook de reden om onze deelname aan de Coeliakiedag in Vianen af te zeggen. Ben jij wel in Vianen geweest? We hopen dit jaar wel een stand te bemannen, op 14 april tijdens de landelijke Coeliakiedag in Vianen.

 

Juni

Wat mij tijdens mindere tijden, zoals de uitputtingsslag voor het team met Pasen, motiveert om door te gaan, zijn natuurlijk de fijne reacties van de klanten. Zoals deze bijvoorbeeld. Er kwam een jonge vrouw met haar 28-jarige vriend in de winkel, haar bestelling ophalen. ‘Mijn allereerste verjaardagstaart’ zei hij enigszins ontroerd en knuffelde zijn vriendin.

Maar er zijn nog meer krenten in de pap die voor grote motivatie zorgen. De zakenreis naar Barcelona was er zo één. Met het team gingen we naar de FreeFromFoodExpo en naar Jansana Glutenfree Veel inspiratie opgedaan op de beurs, nog meer inspiratie gevonden en lekkere gebakjes geproefd bij Jansana Gluten Free. Echt een aanrader als je ooit naar Barcelona gaat!

De zakenreis was tevens ‘de afscheidstournee’ van twee medewerkers, Karin en Dennis. Barcelona is geen slechte plek voor een afscheidsdiner, lijkt mij.

 

Op persoonlijk vlak kreeg ik tijdens het bezoek aan Barcelona een ‘duwtje in de rug’ mijn Spaans, in een grijs verleden geleerd, op te vijzelen. Gelijk bij thuiskomst heb ik mij aangemeld voor Spaanse les. De lessen zijn een paar maanden bezig en vanaf het eerste moment voelde het goed met iets bezig te zijn wat helemaal voor mijzelf is. Prachtige taal! Bekijk hier een klein stukje Spaanse les 😉

 

 

Augustus

Na de zomervakantie voegde Suzette, de bakker, zich bij het team. Samen met Merel, manusje van alles, was het team compleet. In augustus en september werden deze nieuwe juweeltjes ingewerkt en maakte het team zich op voor de drukte van het najaar. Suzette kon haar jaren werkervaring bij Sweet Things, speciaalzaak in gedecoreerde taarten, toepassen op de bruidstaarten en verjaardagstaarten van het najaar. Merel was helemaal nieuw in de bakkerswereld en liet zich onderdompelen in alles wat er bij de Gebaksjuwelier gedaan moet worden.

 

September

“Say do you remember? Dancing in september?” Altijd leuk, een jaren 70, 80 en 90 feest! In Culemborg worden die regelmatig georganiseerd. Ik bezocht de september editie en kwam er achter dat mijn conditie ernstig te kort schoot. Een week later hardloopschoenen gekocht en met een zeer, zeer rustig opbouwend schema aan de slag gegaan. Drie keer per week naar buiten en een stukje hollen, heerlijk! Goed voor lichaam en geest. Op naar het volgende dansfestijn!

 

Oktober

Traditiegetrouw werd de herfstproeverij bij de Gebaksjuwelier goed bezocht. Ruim 50 mensen proefden een dwarsdoorsnee van het najaarsassortiment. Ze gaven naderhand tips&tops, heel waardevol voor het verbeteren van onze producten en service. Was jij bij de proeverij?

 

November

Het ging helemaal los in november!

De verzending van bestellingen in de webshop was gratis in deze maand, daar maakten mensen graag gebruik van. Gevulde speculaas, amandelstaven en brood waren erg in trek. Van Zeeland tot Groningen, van de kop van Noord-Holland naar het zuidelijke puntje van Limburg en overal tussen in: de glutenvrije producten van de Gebaksjuwelier gingen het hele land door. Misschien heb jij de ‘gratis verzending’ aangegrepen om de producten voor het eerst te kunnen proeven?

Begin november vertrok ik naar Birmingham voor een cursus ‘Business of Baking’. Mijn kennis bijspijkeren, nieuwe ideeën opdoen en nieuwe mensen leren kennen. Erg waardevol uitstapje. Het mooiste was dat ik één van de medecursisten (zelf glutenvrij) inspireerde om volledig glutenvrij te werken. Schouderklopje aan mijzelf gegeven.

 

 

Terug in Nederland organiseerden we in het kielzog van de landelijke intocht, de komst van Glutenvrije Pieten in Culemborg. Daarvoor moesten we veel, heel veel kruidnoten bakken (allemaal met de hand gemaakt). Wat een prachtige foto’s en verhalen van blije kinderen kregen we daar voor terug! Voor herhaling vatbaar.

 

December

De periode van stollen, staven, kerstdesserts en oliebollen brak aan. Ik vind het een leuke tijd, ook al slaat de stress en vermoeidheid toe.

In ieder geval gingen we dit jaar knallend het jaar uit! Letterlijk. De oliebollenbak (grote frituurbak) deed de stoppen doorslaan. Met een knal zaten we in het donker. Gelukkig hadden we snel weer stroom. Helaas was de oliebollen bak gesneuveld. Meer dan 1500 bollen te bakken, hoe nu?

We konden de inductieplaat gebruiken en hadden een kleine frituurpan opgehaald. Joepie, met ca. 13 oliebollen per 10 minuten zou het vast goed komen.

 

Wat duurde dat lang zeg! Elke 10 minuten begon het ‘gaar staren’ opnieuw. Ik dank alle klanten voor hun geduld! Was jij erbij? Hulde! Vanwege de kwetsbare stroomsituatie durfden we je geen koffie of thee te schenken. Gelijk een ’to do’ op mijn lijstje voor 2018: op zoek naar een nieuwe oliebollenbak en de capaciteit aan stroom onder de loep nemen.

Ook aan deze dag kwam een einde en daarmee aan 2017.

 

Dank

Een prachtig jaar bij de Gebaksjuwelier kunnen afsluiten, met vooral veel mooie momenten.

Elke week, nee elke dag weer, mogen we mensen blij maken met glutenvrij brood, gebak en taart. De bijzondere taarten voor bijzondere momenten, het glutenvrije brood voor de gewone broodmaaltijd die met het glutenvrije brood van de Gebaksjuwelier toch iets bijzonders wordt.

Hartelijk dank voor je vertrouwen en op een prachtig 2018!

Graag tot snel,

 

Paula

– team Gebaksjuwelier

 

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

6 reacties

 1. Diana C. Goudswaardt op 9 januari 2018 om 08:20

  Pas sinds april 2017 moet ik glutenvrij eten. Nu eindelijk heb ik jullie glutenvrije brood ontdekt. Ik bestelde gevuld speculaas en banketstaaf en ik dacht: ‘Laat ik er ook een brood bij bestellen’. Schot in de roos! Ik vind het heerlijk brood. Dat was de zoektocht van vele maanden wel waard. Ik bestel binnenkort een hele doos vol.

  • Paula op 10 januari 2018 om 07:43

   Dank je wel Diana! Fijn dat je zo enthousiast bent over het brood 🙂 We bakken graag voor je! Groetjes, Paula

 2. Mirjam op 9 januari 2018 om 14:26

  Mooi jaaroverzicht Paula!
  Ik moet tegenwoordig zo af en toe in de buurt zijn. Hopelijk heb ik tijd om langs te komen.
  Groet, Mirjam

  • Paula op 10 januari 2018 om 07:43

   Hoi Mirjam, altijd welkom! Goed 2018!

 3. Jacqueline op 9 januari 2018 om 14:29

  Wat een mooi jaaroverzicht. Jullie enthousiasme en passie proeven wij in de producten. Dankzij de Gebaksjuwelier is glutenvrij eten ineens een feestje. En wel een feestje zonder buikpijn 😉 Ik ga deze week voor het eerst jullie brood thuis bakken mbv de kant en klare mix die jullie verkopen. Nu maar hopen dat het net zo lekker is als uit de winkel :-).
  Dankjewel voor alles. Wens jullie een heel mooi, gezond en succesvol 2018!

  • Paula op 10 januari 2018 om 07:45

   Hoi Jacqueline, bedankt voor je reactie. Succes met bakken, dat gaat vast lukken! Voor jullie ook een heel mooi 2018!

Laat een reactie achter