Wafels, wafels en nog eens wafels

… hmmm, doet mij denken aan die dikke warme wafels met kersen en slagroom. Jammie!

Maar nee, deze wafels bedoel ik niet. Ik heb het in dit blog over de dunne wafeltjes die je kan oprollen tot oubliehoorntjes of nieuwjaarsrolletjes (kniepertjes). Lekker vullen met room, dippen in de chocolade of in een toetje steken ter decoratie.

Nooit bij stilgestaan hoe kniepertjes gemaakt worden, totdat ik vrijwilliger werd bij de bakstand tijdens de jaarmarkt van de Nederlandse Coeliakie Vereniging 20 april aanstaande in Vianen. Aan mij de schone taak om het wafelijzer te bedienen. De gasten kunnen de glutenvrije rolletjes of hoorntjes proeven. Tja, nu ben ik dus aan het oefenen geslagen met het hanteren van het wafelijzer.

Onderstaande fotoreportage laat zien hoe ik de oublie hoorntjes maak. Het recept heb ik van www.glutenvrijerecepten.come2me.nl. Dank Jeandrine!

Boter en suiker mixen tot een romige massa.

Boter en suiker mixen tot een romige massa.

Ei mix je nu door het boter/suikermengsel tot een crèmige massa.

Mix nu het ei door het boter/suikermengsel tot een crèmige massa.

Water en meel toevoegen. Mixen tot een dun, glad beslag.

Water en meel toevoegen. Mixen tot een dun, glad beslag.

Giet het beslag op het hete wafelijzer met een (saus)lepel. Met de achterkant van de lepel het beslag verdelen.

Giet het beslag op het hete wafelijzer met een (saus)lepel. Met de achterkant van de lepel het beslag verdelen. Bak de wafel in ong. 2 minuten goudbruin.

Oprollen van de oublie om de roomhoornpen.

Oprollen van de oublie om de roomhoornpen.

De opgerolde oublie enkele tellen vasthouden totdat hij zijn vorm vasthoudt.

De opgerolde oublie enkele tellen vasthouden totdat hij zijn vorm vasthoudt.

Kniepertjes en hoorntjes

Kniepertjes en hoorntjes

Mocht je willen zien hoe ik alles stap voor stap doe, kom dan kijken op 20 april op de jaarmarkt van de NCV in Vianen. Vianen. Dan kun je gelijk kennismaken met mij, Paula, de persoon achter dit blog. Voor informatie over de jaarmarkt: www.glutenvrij.nl

paula01 social mediaA-1

Vòòr 20 april wil ik een aardige voorraad hebben, dus ik ga weer snel aan de slag!

Wil je reageren op dit blog, laat dan een bericht achter in onderstaand commentaarveld.

Smakelijke groet,

de Gebaksjuwelier

Inschrijven nieuwsbrief

18 reacties

  1. kaatje72 op 17 april 2013 om 21:09

    Wow! Dat ziet er lekker uit! Wat zijn ze goed gelukt zeg, ik kom zeker kijken in Vianen. Ik wil ze echt proeven. Succes met bakken!

    • paula onink op 17 april 2013 om 21:14

      Dank je! Vrijdagavond nog een lading maken, wat decoreren met chocola en ander lekkers… tot zaterdag!

  2. Giselle op 17 april 2013 om 21:23

    Wauw Paula, weer zo’n super recept, ik kan je niet bijbenen maar ik ga dit recept zeker ook een keer proberen…. met wat soja slagroom of pure chocolade wordt het een super feest hier thuis!

  3. Jeandrine op 17 april 2013 om 21:42

    Dat gaat helemaal goed komen zaterdag! Zien er mooi uit!
    Jeandrine

    • paula onink op 17 april 2013 om 21:44

      Ik heb er zin in! Lijkt mij leuk om de mensen te ontmoeten waarvoor ik dit blog schrijf. En lekker bakken natuurlijk!

  4. Ronald den Haan op 18 april 2013 om 08:57

    Hi Paula,
    Vergeet vooral ook de combinatie van een verse wafel en ijs niet. Succes

  5. Mirjam op 18 april 2013 om 08:58

    Wat leuk!
    En wat leuk om jou aanstaande zaterdag te ontmoeten.

  6. Franca op 18 april 2013 om 10:22

    Leuk om het stap voor stap te zien! Ze zien er heerlijk goudbruin uit!
    Ik kom 20 april niet langs maar spreek je graag een andere keer.

  7. Hella op 18 april 2013 om 20:28

    Ik weet uit ervaring hoe lekker ze zijn. Ben al een paar keer op de jaarvergadering geweest. Deze keer kan ik niet, heel veel succes gewenst!
    Groeten van Hella

  8. Marieke op 19 april 2013 om 14:52

    Kniepertjes zijn echt heerlijk! Ik baalde er al van dat ik deze niet meer mag, maar morgen dus weer proeven 🙂 Ze zien er in elk geval super goed uit! Tot morgen Groetjes Marieke

    • paula onink op 21 april 2013 om 10:31

      Hoi Marieke, was je er ook? Ik heb je niet gezien. Of stond je vlakbij de NCV stand in de entree? Dan heb ik je wel gezien, maar niet gesproken 🙁

  9. Mirjam op 21 april 2013 om 10:07

    Die handschoenen, gebruik je die (ook) om je handen niet te branden?

    • paula onink op 21 april 2013 om 10:30

      Ja, de wafels zijn te warm om met blote handen te rollen. Sommige mensen doen 2 handschoenen over elkaar aan één hand (de niet-voorkeurshand) en laten de andere onbedekt. Ik vind het zelf makkelijker om ze aan beide handen te hebben. Dergelijke handschoenen zijn o.a. te koop bij de apotheek, drogist.

  10. […] we langs bij Paula, de gebaksjuwelier. Zij was kniepertjes aan het bakken. (Voor beschrijving hoe, klik hier). Leuk om haar eens in het echt te […]

  11. Mariska van Gennep op 23 april 2013 om 10:41

    Hallo Paula,
    Kniepertjes of rolliegies maken, dat kon ik wel. (Ik woon in Drenthe, waar het zo ongeveer uitgevonden is en trouw gebakken wordt rond Oud en Nieuw). Maar glutenvrij is nieuw voor mij, dit ga ik absoluut proberen, dank je wel voor de foto’s (ijshoorntjes is een leuke tip) en dank je wel voor de link naar het recept!
    hartelijke groet, Mariska

Laat een reactie achter