Wafels, wafels en nog eens wafels

… hmmm, doet mij denken aan die dikke warme wafels met kersen en slagroom. Jammie!

Maar nee, deze wafels bedoel ik niet. Ik heb het in dit blog over de dunne wafeltjes die je kan oprollen tot oubliehoorntjes of nieuwjaarsrolletjes (kniepertjes). Lekker vullen met room, dippen in de chocolade of in een toetje steken ter decoratie.

Nooit bij stilgestaan hoe kniepertjes gemaakt worden, totdat ik vrijwilliger werd bij de bakstand tijdens de jaarmarkt van de Nederlandse Coeliakie Vereniging 20 april aanstaande in Vianen. Aan mij de schone taak om het wafelijzer te bedienen. De gasten kunnen de glutenvrije rolletjes of hoorntjes proeven. Tja, nu ben ik dus aan het oefenen geslagen met het hanteren van het wafelijzer.

Onderstaande fotoreportage laat zien hoe ik de oublie hoorntjes maak. Het recept heb ik van www.glutenvrijerecepten.come2me.nl. Dank Jeandrine!

Boter en suiker mixen tot een romige massa.

Boter en suiker mixen tot een romige massa.

Ei mix je nu door het boter/suikermengsel tot een crèmige massa.

Mix nu het ei door het boter/suikermengsel tot een crèmige massa.

Water en meel toevoegen. Mixen tot een dun, glad beslag.

Water en meel toevoegen. Mixen tot een dun, glad beslag.

Giet het beslag op het hete wafelijzer met een (saus)lepel. Met de achterkant van de lepel het beslag verdelen.

Giet het beslag op het hete wafelijzer met een (saus)lepel. Met de achterkant van de lepel het beslag verdelen. Bak de wafel in ong. 2 minuten goudbruin.

Oprollen van de oublie om de roomhoornpen.

Oprollen van de oublie om de roomhoornpen.

De opgerolde oublie enkele tellen vasthouden totdat hij zijn vorm vasthoudt.

De opgerolde oublie enkele tellen vasthouden totdat hij zijn vorm vasthoudt.

Kniepertjes en hoorntjes

Kniepertjes en hoorntjes

Mocht je willen zien hoe ik alles stap voor stap doe, kom dan kijken op 20 april op de jaarmarkt van de NCV in Vianen. Vianen. Dan kun je gelijk kennismaken met mij, Paula, de persoon achter dit blog. Voor informatie over de jaarmarkt: www.glutenvrij.nl

paula01 social mediaA-1

Vòòr 20 april wil ik een aardige voorraad hebben, dus ik ga weer snel aan de slag!

Wil je reageren op dit blog, laat dan een bericht achter in onderstaand commentaarveld.

Smakelijke groet,

de Gebaksjuwelier

Reacties “Wafels, wafels en nog eens wafels

 1. Wauw Paula, weer zo’n super recept, ik kan je niet bijbenen maar ik ga dit recept zeker ook een keer proberen…. met wat soja slagroom of pure chocolade wordt het een super feest hier thuis!

 2. Leuk om het stap voor stap te zien! Ze zien er heerlijk goudbruin uit!
  Ik kom 20 april niet langs maar spreek je graag een andere keer.

 3. Ik weet uit ervaring hoe lekker ze zijn. Ben al een paar keer op de jaarvergadering geweest. Deze keer kan ik niet, heel veel succes gewenst!
  Groeten van Hella

 4. Kniepertjes zijn echt heerlijk! Ik baalde er al van dat ik deze niet meer mag, maar morgen dus weer proeven 🙂 Ze zien er in elk geval super goed uit! Tot morgen Groetjes Marieke

  • Ja, de wafels zijn te warm om met blote handen te rollen. Sommige mensen doen 2 handschoenen over elkaar aan één hand (de niet-voorkeurshand) en laten de andere onbedekt. Ik vind het zelf makkelijker om ze aan beide handen te hebben. Dergelijke handschoenen zijn o.a. te koop bij de apotheek, drogist.

 5. Hallo Paula,
  Kniepertjes of rolliegies maken, dat kon ik wel. (Ik woon in Drenthe, waar het zo ongeveer uitgevonden is en trouw gebakken wordt rond Oud en Nieuw). Maar glutenvrij is nieuw voor mij, dit ga ik absoluut proberen, dank je wel voor de foto’s (ijshoorntjes is een leuke tip) en dank je wel voor de link naar het recept!
  hartelijke groet, Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *