Torta Caprese (glutenvrije amandelchocoladetaart)

Deze traditionele amandel chocolade taart komt uit Capri, Italië. De vermalen amandelen geven de taart een rijke, volle smaak.

 

Ingrediënten:

  • 6 eieren (gesplitst)
  • 300 gram amandelmeel
  • 200 gram pure chocolade, in stukjes
  • 200 gram suiker, in twee delen
  • 200 gram boter (of plantenmargarine)
  • halve eetlepel rum (optioneel)
  • poedersuiker voor de garnering

 

Werkwijze:

  • Verwarm de oven op 175 graden.
  • Vet een springvorm van ca. 26 cm doorsnede in.
  • Mix de dooiers, rum en 100 gram suiker tot een bleekgele romige massa.
  • Meng het amandelmeel en de chocolade in een kom.
  • Smelt de boter en roer deze door het amandelchocolade mengsel.
  • Spatel dit door het romige dooiermengsel.
  • Klop de eiwitten stijf met de andere 100 gram suiker.
  • Spatel de stijfgeklopte eiwitten rustig door het beslag.
  • Doe het beslag in de geprepareerd springvorm.
  • Bak het beslag gaar in de voorverwarmde oven, gedurende 40 minuten.
  • Controleer of de taart gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt de satéprikker er schoon uit, dan is de taart gaar. Zit er nog wat vochtig deeg aan de prikker, dan mag de taart nog een paar minuten bakken.
  • Neem de taart uit de oven, laat het zo’n 10 minuten in de springvorm afkoelen.
  • Haal daarna de taart uit de vorm en laat de taart op een rooster verder afkoelen.

Bestrooi de taart met poedersuiker en eet smakelijk!

 

Reacties “Torta Caprese (glutenvrije amandelchocoladetaart)

  1. Hmmmm!! Deze is heel smakelijk. En makkelijk te maken. (En ik heb er stiekem nog chocolade ganache overheen gesmeerd, maar dat heeft de taart eigenlijk niet nodig).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *