petit fours

Team – wie werken er bij glutenvrije bakkerswinkel de Gebaksjuwelier

In de webshop, op Facebook, Instagram en in de nieuwsbrief zie je de heerlijke glutenvrije producten die de Gebaksjuwelier maakt. Wellicht ben je in de winkel geweest en heb je zelf kunnen proeven van het glutenvrije brood en banket. Maar wie maken toch al die lekkere koekjes, broden en taarten? Ik stel je graag het team van de Gebaksjuwelier voor.

 

Melissa

Winkeldame Melissa is de gastvrouw van de winkel. Zij zorgt dat de winkel er piekfijn uitziet en besteedt aandacht aan het inpakken van de producten. Vooral tijdens de feestdagen kan ze helemaal los. Het teamuitje ‘workshop handlettering’ heeft bij Melissa een creatieve bron aangeboord voor uitingen op de krijtborden in de winkel. Ze loopt warm voor een ‘bakkie pleur’, een goed boek, Praag, haar gezin en hond.

 

Handlettering in uitvoering

Melissa’s favorieten

 1. Pecannotentaart ‘dat kan niet anders!’
 2. Grote haverkoek met hazelnoot, rozijn en kokos
 3. Gevulde speculaas ‘natuurlijk!’

en als bonus de Zuccotto

 

Zuccotto

Hizkya

 

Winkelheer en assistent-bakker Hizkya helpt graag klanten in de winkel. Het inpakken van koekjes is één van zijn favoriete taken, maar op zijn zelfgemaakte appeltaartjes is hij het meest trots. Met visuele ondersteuning in de vorm van foto’s leert hij de appeltaartjes van begin tot eind zelfstandig te maken. Als Michael Jackson op de radio komt, gaat het volume harder en soms trakteert Hizkya het team op zijn beste dans moves. Hizkya heeft een grote liefde voor Ajax en hoopt binnenkort zelf weer te kunnen voetballen.

 

Appeltaartjes voorzien van kruimels

Hizky’s hits

 1. Brownie
 2. Licht meerzaden brood
 3. Appeltaartje

 

Suzette

Suzette is de bakker bij de Gebaksjuwelier. Met haar ervaring in de reguliere bakkerij en in een taartenspeciaalzaak moest ze in het begin schakelen naar het glutenvrije bakken, maar dat heeft ze inmiddels goed in de vingers. Hoewel Suzette alle bakwerkzaamheden heel leuk vindt, heeft ze de meeste lol in het maken van macarons. Taarten decoreren is één van haar vele talenten. Om het hoofd leeg te maken wandelt Suzette graag langs de Lek.

 

De laatste hand aan de fondant taart

Suzette’s voorkeur (‘eigenlijk alles’)

 1. Pecannotentaart
 2. Hazelnootschuim – deze komt zeer binnenkort in de winkel
 3. Brownies
 4. Cheesecake
 5. Macarons

 

Merel

Dit schooljaar 2017 – 2018 heeft Merel een tussenjaar en werkt ze bij de Gebaksjuwelier. Eigenlijk een zeer flexibel bijbaantje: alle losse klusjes worden haar kant uitgeschoven. Dus de ene keer hakt ze de hazelnoten, helpt ze met het brooddeeg maken of pakt ze koekjes in. De andere keer staat ze in de winkel, helpt ze de klanten lekker gebak uitzoeken en geeft ze uitleg over de producten alsof ze al jaren bij de Gebaksjuwelier werkt. Merel vindt de afwisseling van taken een voordeel, zo kan ze veel ervaring opdoen.

 

Kruidnoten inpakken met Hizkya.

Merel’s lijstje

 1. Pecannotentaart
 2. Grote haverkoeken
 3. Macarons

Stapelgek op haverkoeken

Paula

Ik ben de eigenaar van de glutenvrije bakkerswinkel Gebaksjuwelier, een bakkerij waar mensen met een glutenvrij dieet zorgeloos kunnen genieten van brood en banket. Ik kan zelf heel erg genieten van de mooie producten die uit de oven komen, zoals bijvoorbeeld de pecannotentaart. Of de geur van speculaas. Maar ook van een prachtige bruidstaart, klaar om aangesneden te worden. Of de najaarsproeverijen in de winkel, die altijd druk bezocht worden. Zo zijn er nog heel veel genietmomenten, wat dacht je van dat kleine jongetje van 3 die voor het eerst een (glutenvrije) oliebol eet en zijn vingers nog eens grondig aflikt om maar niks te missen?

Naast taken delegeren in winkel en bakkerij houd ik mij voornamelijk bezig met marketing, de blog, online klantcontact, communicatie en het uitzetten van de lijnen in de onderneming. Door de komst van personeel heb ik weer tijd voor mijn gezin, en voor mijzelf. Ik volg een talencursus Spaans, doe aan hardlopen en zwemmen en ga graag met vrienden koffie drinken (met een gebakje natuurlijk) of naar een karaoke-bar.

Brooddeeg verwerken

Paula’s lievelings

 1. Pecannotentaart, de gekarameliseerde suiker met de noten en het krokante deeg *water loopt in de mond*
 2. Donker meerzaden brood, stevig brood met pitjes. Heerlijk met kaas of humus.
 3. Witte chocolademousse, vooral het maken van deze mousse. Het spatelen van de slagroom door de gesmolten witte chocolade werkt hypnotiserend.

Bonus: de gevulde speculaas is altijd favoriet. Het bruine brood, zonder de zaden en pitten, verrast mij elke keer weer z’n zachte structuur.

 

De mensen achter de schermen

Deze 5 personen vormen de kern van het team Gebaksjuwelier. Verder zijn er nog vele vrijwilligers (heden en verleden) die een belangrijke bijdrage leveren aan de voortgang van het bedrijf. Tijdens drukke perioden vullen vrienden en familie het team aan om alles voor elkaar te krijgen. Daarvoor ben ik ze heel erg dankbaar. Speciale dank naar vrijwilliger Sam, die de administratieve afhandeling van de webshop op zich neemt.

Nu heb je een beeld van wie er met liefde en passie die heerlijke gebakjes en die mooie broden voor je maakt!

 

Schrijf je reactie in onderstaand commentaarveld.

 

Smakelijke groet,

Paula Onink

Gebaksjuwelier

Inschrijven nieuwsbrief

6 reacties

 1. Roos Vlasblom op 6 februari 2018 om 15:06

  Wat geweldig leuk om de Gebaksjuwelier van het begin af aan te hebben mogen volgen en natuurlijk proeven. Ik ben blij dat het zo goed gaat en jullie nu al met zo velen dagelijks aan t werk zijn, Top! Blijf vooral genieten van mooie en nieuwe smaken en verras ons daarop, ik verheug me nu al op het nieuwe hazelnoot schuimgebak.

 2. Mirjam op 7 februari 2018 om 10:36

  Wat een prachtig team. En wat jammer dat jullie te ver weg zitten om regelmatig langs te komen.
  Laatst reed ik langs Culemborg, maarja toen had ik geen tijd om te stoppen. Volgende keer beter!

  • Paula op 7 februari 2018 om 18:37

   Hoi Mirjam, ja graag, volgende keer stoppen a.u.b. 🙂 Dan kun je het team in het echt zien. Dank je wel en hopelijk tot snel!

 3. E.Adriaensen op 7 februari 2018 om 18:15

  Ja idd jammer dat jullie zo ver weg zitten. Onze zoon moet glutenvrij en glucosevrij. Geen fruit met pitten.

 4. Marieke Wouterse op 8 februari 2018 om 22:36

  Wat een mooi team! Wij zijn heel blij met jullie en dankbaar dat jullie met zoveel liefde al dat glutenvrije lekkers bakken! Lieve groet, Mark en Marieke en natuurlijk van hetboliebollen-jongetje die inmiddels alweer bijna 5 jaar is!

 5. jantineke op 12 februari 2018 om 17:53

  Hoi Paula, Leuk om te zien dat het echt goed gaat daar! Gezellig en fijn zo`n koppel om je heen! Als ik in de buurt kom waai ik nog wel eens langs, maar ook voor mij is de afstand nèt te ver:) groetjes Jantineke

Laat een reactie achter