silver lake

Roeien met de riemen die je hebt

.

Elke keer als ik deze uitdrukking hoor, zie ik mijzelf in een sloep, misschien met iemand erbij. We keten wat, laten de sloep heen en weer klotsen op het water. De zon zakt. Daar glijdt een riem het water in. Ik hang over de rand en probeer het nog net te pakken, terwijl die langzaam van mij wegdrijft. De riem laten gaan en verder met wat je hebt of in het water springen en de riem ophalen? Ik weet wat ik zou doen.

.

Dochter op scoutingkamp zomer 2019

.

Ik heb goed nieuws en slecht nieuws….

.

Het slechte, of minder leuke nieuws, eerst. We hebben sinds eind januari te kampen met onderbezetting vanwege een zieke medewerker (geen corona). Beterschap! Dat houdt in dat haar taken door de andere medewerkers worden overgenomen. Hierdoor blijven sommige zaken liggen (zoals het schenken van Coffee To Go) en geven we de voorkeur aan het bakken van producten waar we in één keer heel veel mensen een plezier mee doen. Denk bijvoorbeeld aan het bakken van brood in plaats van het maken van een gedecoreerde taart. We kunnen ruim 100 broden bakken in dezelfde tijd als we over een gedecoreerde taart doen. Liever veel mensen blij maken met brood, dan een paar mensen met een taart.

.

Ik hoor sommigen van jullie al de hersenen kraken ‘Ik kan komen helpen’, ‘Ik zoek een baan’. Op dit moment ben ik niet op zoek naar extra hulp of nieuwe medewerkers, we roeien door met de riemen die we hebben. Maar bedankt!

.

Waar je ons mee kunt helpen, is het op tijd plaatsen van je bestelling in de webshop.

  • Als je iets wilt ophalen: graag voor 10.00 de dag van te voren. Bijvoorbeeld: donderdag voor 10.00 bestellen als je het op vrijdag wilt ophalen.
  • Voor verzending uiterlijk dinsdag bestellen, vrijdag in huis.
  • Openingstijden: donderdag en vrijdag 10.00 – 17.00, zaterdag 09.00 – 16.00

.

Dat was het alweer wat het minder leuke nieuws aangaat.

.

Het goede nieuws!

.

Guess who’s back?

.

Hizkya, onze medewerker met Down Syndroom, gaat vanaf deze week zijn eigen dagen draaien. Donderdag en vrijdag is hij weer van de partij. Hij is er zelf heel blij mee. Bijna een jaar geleden moest hij thuisblijven vanwege de lockdown regels van de stichting die zijn dagbesteding organiseert. Na de zomer werkte hij op dinsdagochtend in de bakkerij. Net te weinig uren om ritme, regelmaat en tempo in zijn werkzaamheden te krijgen. Nu dan twee volle dagen achter elkaar. Dat wordt weer de kassa bedienen, brood snijden en appeltaartjes maken!

.

Onderzoek

.

In de periode van februari tot eind juni is Miriam van den Berg betrokken bij de Gebaksjuwelier. Ze studeert Voeding en Diëtetiek aan de Haagse School. Voor de Module Voedingsconcepten heeft ze de Gebaksjuwelier gevraagd om te dienen als ’testlocatie’ (om maar een populair woord te gebruiken). Miriam onderzoekt of er binnen de klantengroep van de Gebaksjuwelier behoefte is aan een nieuw glutenvrij product. Wil je Miriam helpen door het invullen van haar enquête (klik) ? De enquête is ook op papier verkrijgbaar in de winkel.

.

Visite!

.

We hebben visite in de bakkerij, gezellig een hele hoop mini-mensjes die wachten op een feestje. Ideaal hoor, zo’n Zak Visite. Ze maken geen rommel en geen herrie. Je hoeft geen taart in huis te halen voor je (die mag je lekker zelf opeten) en je hoeft ook niet te zeulen met flessen fris. Makkelijk zeg!

.

Onze Visite komt graag bij jou thuis. Of je kunt ze versturen naar je lievelingstante, je ex-buurman of die vriendin die wel wat gezelligheid op haar feestje kan gebruiken. Om maar wat te noemen.

Bestel je Visite in de webshop, haal ze op in de winkel of bestel ze bij de maker zelf marieke.abelman@gmail.com #visitekaartjes

.

Vier vandaag!

.

En dan het allerleukste wat we de afgelopen week hebben gedaan. Een klant haalde laatst wat gebak, ‘omdat het donderdag was’. Prima reden voor iets lekkers. Dat inspireerde mij om zaterdag 27 februari te vieren.

Alleen al om de voorpret was het leuk om te doen. Het uitdelen van de koekjes aan de klanten was soms hilarisch, soms ontroerend en soms gewoon zo. Erg van genoten. Deze actie gaan we herhalen. Ik zeg nog niet wanneer, want dat weet ik zelf nog niet. #verrassingsfeestje

.

Springen

Terug naar die sloep en de wegdrijvende riem. Ik zou er achteraan springen. Dan maar een nat pak. Als ik die riem kan redden, roeit het een stuk makkelijker. Tot dan roeien we rustig door, met de riemen die we hebben.

.

Geniet van vandaag!

Smakelijke groet,

Paula

Inschrijven nieuwsbrief

Laat een reactie achter