glutenvrij-recept-speculaaskruiden

Speculaaskruiden

Zelf je speculaaskruiden samenstellen is vrij eenvoudig. Je moet alleen wat specerijen in huis hebben, een weegschaal, een garde, misschien een lepeltje, een potje om het in te doen en wat tissues.


Ingrediënten

Dit is de milde variant:

  • 20 gram gemalen kaneel
  • 5 gram gemalen nootmuskaat
  • 2 gram gemalen kruidnagel
  • 2 gram gemalen witte peper
  • 2 gram gemberpoeder
  • 2 gram kardemompoeder

De kardemom en kruidnagel kunnen overheersen, pas op met doseren.

Wil je het wat pittiger?

  • 20 gram kaneel
  • 5 gram nootmuskaat
  • 5 gram gemberpoeder
  • 2 gram kruidnagel
  • 2 gram gemalen witte peper
  • 2 gram kardemompoeder
  • Of varieer er zelf op los, met bijvoorbeeld foelie, koriander, anijs, piment… eigenlijk zijn er ontelbare variaties mogelijk. Zolang kaneel en nootmuskaat de hoofdrol spelen.


Bereiding

Weeg alle kruiden en specerijen af in een schaal, roer het goed door elkaar met een garde. Schep of schenk het mengsel in een goed afsluitbaar potje. Mocht je tussendoor moeten niezen, dit overkomt mij ALTIJD, gebruik dan de tissues en was je handen nadien 🙂


Smakelijk eten!


Inschrijven nieuwsbrief

Laat een reactie achter