Aardbeien cheesecake glutenvrij
Recept voor springvorm van ong. 24 cm doorsnee
Ingrediënten
Voor de bodem
- 220 gram glutenvrije koekjes of overgebleven brownies
- 100 gram boter
Voor de vulling
- 600 gram roomkaas
- 200 gram verse aardbeien
- 180 gram fijne kristalsuiker
- 2 eieren
Voor de garnering
- 100 gram aardbeien
- 100 gram mascarpone
- 1 dl slagroom
- 20 gram poedersuiker
Bereiding
De bodem
- Verkruimel de koekjes of brownies.
- Smelt de boter
- Meng dit door elkaar
- Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de vorm in.
- Verspreid de koekkruimels over de bodem van de vorm en duw de kruimels goed aan. Zet in de koeling
De vulling
- Was, ontkroon en halveer de aardbeien
- Breng deze aan de kook in een pan met 30 ml water met 80 gram van de suiker.
- Laat dit een paar minuten doorkoken. Overgieten in een andere kom en volledig laten afkoelen.
- Verwarm de oven op 160° C voor.
- Klop de roomkaas en de suiker met een mixer.
- Voeg de eieren één voor één toe.
- Schraap de zijkanten van de kom schoon en meng de aardbeien door de roomkaas.
- Vul de springvorm met het roomkaasmengsel.
- Bak de taart in minuten 30 minuten gaar. Het mag niet meer wiebelen als je de vorm een duwtje geeft.
- Zet de oven uit en laat de taart in de oven afkoelen, deur op een kiertje.
- Als de taart volledig is afgekoeld, verder koelen in de koelkast (ong. 2 uur tot een nacht).
De garnering
- Klop de slagroom bijna stijf op met de mixer.
- Klop in een andere kom de mascarpone met de poedersuiker los.
- Spatel de mascarpone rustig door de slagroom.
- Spuit rozetten of doe een schep van de crème op de taart.
- Was de aardbeien. Snij de aardbeien door midden of in plakjes en decoreer de taart.
- Smullen maar!!!
Smakelijk eten!