glutenvrij-recept-aardbeien-roomkaastaart-glutenvrij-strawberry-cheesecake

Aardbeien cheesecake glutenvrij

Kijk eens naar deze mooie Hollandse rooie rakkers. Zo lekker!Met deze aardbeien kun je heel veel heerlijke producten bakken. Hier is het recept voor een aardbeien roomkaas taart ofwel ´strawberry cheesecake´. De taart wordt gegarneerd met verse aardbeien, vanzelfsprekend, en een toef mascarpone crème.

Recept voor springvorm van ong. 24 cm doorsnee

 

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 220 gram glutenvrije koekjes of overgebleven brownies
  • 100 gram boter

 

Voor de vulling

  • 600 gram roomkaas
  • 200 gram verse aardbeien
  • 180 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren

 

Voor de garnering

  • 100 gram aardbeien
  • 100 gram mascarpone
  • 1 dl slagroom
  • 20 gram poedersuiker

 

Bereiding

De bodem

  1. Verkruimel de koekjes of brownies.
  2. Smelt de boter
  3. Meng dit door elkaar
  4. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de vorm in.
  5. Verspreid de koekkruimels over de bodem van de vorm en duw de kruimels goed aan. Zet in de koeling

 

De vulling

  1. Was, ontkroon en halveer de aardbeien
  2. Breng deze aan de kook in een pan met 30 ml water met 80 gram van de suiker.
  3. Laat dit een paar minuten doorkoken. Overgieten in een andere kom en volledig laten afkoelen.
  4. Verwarm de oven op 160° C voor.
  5. Klop de roomkaas en de suiker met een mixer.
  6. Voeg de eieren één voor één toe.
  7. Schraap de zijkanten van de kom schoon en meng de aardbeien door de roomkaas.
  8. Vul de springvorm met het roomkaasmengsel.
  9. Bak de taart in minuten 30 minuten gaar. Het mag niet meer wiebelen als je de vorm een duwtje geeft.
  10. Zet de oven uit en laat de taart in de oven afkoelen, deur op een kiertje.
  11. Als de taart volledig is afgekoeld, verder koelen in de koelkast (ong. 2 uur tot een nacht).

 

De garnering

  1. Klop de slagroom bijna stijf op met de mixer.
  2. Klop in een andere kom de mascarpone met de poedersuiker los.
  3. Spatel de mascarpone rustig door de slagroom.
  4. Spuit rozetten of doe een schep van de crème op de taart.
  5. Was de aardbeien. Snij de aardbeien door midden of in plakjes en decoreer de taart.
  6. Smullen maar!!!

 

Smakelijk eten!

 

Inschrijven nieuwsbrief

Laat een reactie achter