proef

Proef!

Vorige week vrijdag heeft de Gebaksjuwelier een presentatie en proeverij gehouden in de Stadswerkplaats te Culemborg.

Amuse

Doel van de avond was het vertellen over glutenvrij bakken van banket en brood, uitwisselen van recepten en baktips en het laten proeven van glutenvrij banket. De bezoekers konden zich van te voren aanmelden, dat hadden zo´n 12 personen gedaan. Fantastisch dat er uiteindelijk 30 personen deelnamen aan de proeverij, geweldige opkomst!

 

Voorgerecht

De proeverij was al begonnen bij de ontvangst met koffie, thee en een glutenvrij chocolade/noten koekje of een gemberkoekje. Na een korte introductie over gluten en glutenvrij eten, raakten de bezoekers met elkaar in gesprek. Er waren mensen die hun eigen recepten hadden meegenomen en deze graag aan degene naast hen lieten zien. De baktips gingen de rondte.

Eén van de bezoekers was net terug uit de VS, waar ze een jaar verbleef. Ze vertelde haar ervaringen met glutenvrij eten in de VS. Hoeveel makkelijker het is om glutenvrij te eten, ook buiten de deur. Terug in Nederland is het omschakelen, nu kost het haar zo veel meer moeite om aan haar spullen te komen.

 

Hoofdgerecht

De proeverij van deze avond bestond uit het volgende aanbod van glutenvrij banket:

 • sinaasappelmuffins
 • chocolade-rode biet cupcakes
 • omgekeerde appelcake
 • petit fours met vulling van witte chocolademousse, met marsepein laagje
 • haverkokosblokjes met papaya en abrikozen

 

Bijgerecht

Er werden, tussen het proeven door, tips uitgewisseld over waar in Culemborg en omgeving glutenvrije melen en producten te koop zijn. Sommige van de bezoekers waren al 25 jaar geleden gediagnosticeerd met coeliakie, anderen waren net in de medische molen beland en nog zoekende naar het aanbod van glutenvrije producten.

 

Borrel

Na de proeverij werd er geborreld met een drankje (o.a. glutenvrij bier) en glutenvrije kaas crackers. Voor de liefhebbers van hartig waren de kaas crackers een welkome afwisseling op al die lekkere zoete hapjes. Leuk om te horen dat menigeen plannen maakte om thuis te gaan bakken!

 

Natafelen

Het doel voor deze avond was behaald! Het was een zeer geslaagde avond, waar ontmoeten, tips en ideeën uitwisselen en glutenvrije lekkernijen proeven centraal stonden. Ook werd de behoefte aan een workshop onder de loep genomen. Zelfs mogelijke locaties werden geopperd!

 

 

Wil jij ook glutenvrije gebakjes, koekjes en andere lekkernijen proeven van de Gebaksjuwelier? Kom dan naar de Fair en Green markt op 1 juni in Culemborg.

Was jij aanwezig in de Stadswerkplaats? Laat weten wat je van de proeverij vond en deel je opgedane tips in het onderstaande veld.

 

Smakelijke groet,

De Gebaksjuwelier

Dank aan de Stadswerkplaats voor het faciliteren, Pico-Bella voor het uitlenen van het servies en Bodil Anais voor het maken van de foto´s.

Inschrijven nieuwsbrief

8 reacties

 1. Jvcappellen op 29 mei 2013 om 13:23

  Zo’n juwelier is goud waard!

 2. Kirsten op 29 mei 2013 om 14:19

  De haverkoek en de chocoladekoekjes al zelf geprobeerd en zelfs suikervrij zijn ze goed gelukt en vallen ze thuis goed in de smaak! Paula bedankt voor de presentatie en ga vooral door!
  groetjes, Kirsten

  • paula onink op 29 mei 2013 om 15:07

   Super om te lezen dat je zelf al het een en ander hebt gebakken! Kun je mij je worteltaartrecept nog doormailen? Dank!

 3. Edwin op 30 mei 2013 om 07:29

  Die haverkokospapayaabrikoosblokjes lijken me heerlijk! Leuk zo’n succesvolle workshop, je hebt het verdiend!

 4. Mirjam op 1 juni 2013 om 06:47

  Klink goed Paula!
  Daar wil ik best een keertje voor naar cullemborg rijden!

 5. Mariska van Gennep op 8 juni 2013 om 18:05

  Gefeliciteerd met het succes dat deze proeverij was! Heel mooi,
  groet, Mariska

  • paula onink op 8 juni 2013 om 18:08

   dank je wel, Mariska. Het was leuk de bezoekers lekkere gebakjes te laten proeven en ook om mijzelf te presenteren. Wie weet binnenkort ´on tour´? Groet, Paula

Laat een reactie achter