proeverij 8-10-22 header

Proef!

Impressie van de Najaarsproeverij 08-10-2022 bij de Gebaksjuwelier

Wat een aanloop hadden we bij deze proeverij! Echt heel fijn om zoveel mensen glutenvrij lekkers voor te schotelen in onze winkel.

Drukte in de zaak

Voor de coronaperiode organiseerden we dergelijke proeverijen 2 à 3 keer per jaar. De proeverijen in de herfst waren altijd de drukst bezochte evenementen. Deze keer was het niet anders. Ruim 50 bezoekers schoven aan en lieten zich verrassen.

Op het menu stond een hartig taartje met pompoen (en feta), wit brood met gedroogde tomaten en olijven, een minikaascroissant, gevulde speculaas, het gebakje van de maand – stoofpeertartelette- en het reguliere haverbrood. Voor de melkvrije variant was er een mokkaslofje i.p.v. het stoofpeertartelette, een gemberkoekje verving de kaascroissant.

Tips en tops

De producten vielen goed in de smaak! Voordat de proevers het pand verlieten vroegen wij ze ’tips&tops’ achter te laten. Vooral de stoofpeertartelette kreeg veel lof. Eén van de tips was de vraag het aanbod van melkvrij te vergroten. Komt voor de bakker!

Huiselijk

Wat mij altijd een warm gevoel geeft tijdens de proeverijen is het gemak waarop mensen het gesprek met de ander aangaan. Het glutenvrij dieet is de bindende factor. Het bordje met de hapjes een start van de conversatie. Zo mooi, die verbinding. Het team zei achteraf dat het net op een verjaardag bij familie thuis leek. Gezellig keuvelen en wat te eten en te drinken.

Allergenenvrije bakkerij?

Helaas kregen we een paar dagen na de proeverij een mail van een bezoeker. Ze had een paar dagen vervelende lichamelijke klachten gehad, hoogst waarschijnlijk door wat ze tijdens de proeverij gegeten had. Suiker, gist, soja, kokos zouden mogelijk oorzaak kunnen zijn van haar klachten. Dat is waar ik mij soms zorgen over maak: dat wij alles glutenvrij (en deels ook melkvrij) maken, wil nog niet zeggen dat je kan verwachten dat andere allergenen ook uit onze producten zijn. Als je gevoelig bent voor andere ingrediënten, geef dat van te voren aan, dan kunnen wij kijken wat mogelijk is.

Los van bovenstaande klacht kijken wij, team van de Gebaksjuwelier, terug op een zeer geslaagde dag. Dit smaakt naar meer!

Smakelijke groet, Paula

Inschrijven nieuwsbrief

Laat een reactie achter