Paasstol

Bij Pasen hoort toch eigenlijk wel een goed gevulde paasstol met amandelspijs.Dit recept komt van het Coeliakie forum op Facebook.

Het recept kan in een cakeblik gebakken worden. De stolletjes op de foto zijn in kleine rechthoekige bakjes van 10 cm lang gebakken.

 

Ingrediënten:

  • 250 gram glutenvrij wit brood meel mix
  • 16 gram bakpoeder
  • 4 eetlepels basterdsuiker
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram noten (bijvoorbeeld 50 gr walnoten, 50 gr hazelnoten)
  • 3 eieren
  • 250 gram kwark
  • 150 gram amandelspijs

 

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 190° C.
  • Week de rozijnen in warm water.
  • Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
  • Neem 2,5 ei en roer dit erdoor samen met de kwark/yoghurt.
  • Dep de rozijnen droog en meng deze samen met de noten door het deeg.
  • Prak de amandelspijs los met een half ei.
  • Doe de helft van het deeg in een cakeblik.
  • Maak een rol van de amandelspijs en leg dit op het deeg.
  • Dek de spijs af met de andere helft van het deeg.

Bak de stol in 30-35 min gaar in de voorverwarmde oven.

Dit recept is ook te gebruiken voor krentenbollen, laat dan de noten en spijs weg en voeg krenten toe (60 gram krenten, 60 gram rozijnen)
Bak het deeg in cupcakevormpjes gedurende 20 minuten gaar. Je hebt genoeg voor ongeveer 6 bolletjes.

 

Smakelijke groet,

de Gebaksjuwelier

 

Reacties “Paasstol

    • Hoi, als je helemaal suikervrij wilt eten, dan zou ik een ander recept opzoeken. In dit recept zit zowel suiker in het deeg, als in de amandelspijs. Ik ben geen voorstander van het vervangen van suikers door andere zoetstoffen als honing, agavesiroop etc.

  1. Kan je de paastol
    Zonder noten maken
    Ik verdraag helaas geen pure noten
    Moet ik dan iets extra toevoegen
    Of minder bakpoeder toevoegen omdat het deeg
    Dan wat lichter is ?

Laat een reactie achter op Waldpykje Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *