petit fours

Opvolger gezocht voor glutenvrije bakkerij

Negen jaar geleden, april 2014, startte ik glutenvrije bakkerij de Gebaksjuwelier, met de missie: mensen met een glutenvrij dieet zorgeloos en veilig te laten genieten van glutenvrij brood en banket. Deze missie staat nog steeds centraal bij de Gebaksjuwelier. Graag wil ik deze bijzondere bakkerij overdragen aan iemand die met passie en energie de missie wilt voortzetten.

Glutenvrije bakkerij

De Gebaksjuwelier heeft een ruim, wisselend assortiment in glutenvrij brood en banket. Zoals de naam al zegt, is het glutenvrije gebak de specialiteit van het bedrijf. Maar het brood, vooral de haverbroden, is ook zeer populair onder de klanten. Mensen komen van heinde en verre naar Culemborg voor de producten van de Gebaksjuwelier. En als ze zelf niet naar de winkel komen, dan vindt een groot deel van de producten de weg naar de klant via een koeriersdienst.

Persoonlijke aandacht

De kracht van de Gebaksjuwelier is het persoonlijke contact met de klanten. Weten welke ingrediënten iemand niet mag is belangrijk, maar aandacht voor het verhaal van de persoon is misschien nog veel belangrijker. De meeste klanten hebben een lang traject doorgaan voordat ze wisten dat glutenvrij eten de oplossing voor hun medische ongemakken is. Door te luisteren naar de wensen van de klanten is ruim de helft van het assortiment ook melkvrij. Naast de gesprekken in de winkel is er een levendige communicatie via nieuwsbrief en social media. Op die manier houdt de Gebaksjuwelier ‘feeling’ met de mensen waarvoor het bedrijf is gestart, de personen die glutenvrij moeten eten. Er zijn nog kansen genoeg om het bedrijf uit te bouwen; denk aan het bedienen van de horeca, workshops etc.

Een begrip

Ik ben onwijs trots! Trots op wat ik in deze negen jaar, met een wisselend team om mij heen, heb neergezet. In veel glutenvrije huishoudens is de Gebaksjuwelier een begrip. Ik ben trots op het bereik van de producten, maar waar mijn hartje het meest van openspringt is de blijdschap van de mensen die in de winkel komen en haast niet kunnen geloven dat alles glutenvrij is. Zo lekker en mooi ziet het eruit.

Ondernemen

In de beginjaren deed ik alles zelf bij de Gebaksjuwelier: bakken, schoonmaken, klanten helpen, administratie, nieuwsbrief en website onderhouden, inkoop, inpakken van producten etc. Gedurende de jaren is er personeel bijgekomen om aan de groei van de vraag naar de producten te voldoen. In drukke tijden spring ik bij in de bakkerij of winkel, de afwisseling van de taken spreekt mij het meest aan van het ondernemerschap. De toekomstige eigenaar kan dit naar eigen inzicht invullen.

Opvolger

Dit wil ik allemaal overdragen aan iemand die het bedrijf wil voortzetten, want het zou zonde zijn als de Gebaksjuwelier geen doorgang vindt. Alles kan worden overgenomen; van apparatuur tot naam, van recepturen tot socialmedia accounts, van het klantenbestand tot de webshop. Over het financiële plaatje komen we vast uit met de gegadigde. De overdracht is wat mij betreft ‘warm’; in de transitie loop ik waar nodig mee om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen voor de nieuwe eigenaar. Uiterlijk najaar 2023 wil ik de overdracht rond hebben.

Ik zoek jou!

Gaat je hartje sneller kloppen als je dit zo leest? Ben jij de opvolger met liefde voor het bakkersvak, aandacht voor de klanten en een passie om deze specialistische onderneming verder uit te bouwen? Wil je graag meer weten over deze mooie kans? Ik vertel je graag meer over het bedrijf (en eventuele cijfers). Heb jij interesse: neem contact op via de mail paula@gebaksjuwelier.nl (dit is de makkelijkste manier), daarna kunnen we telefonisch of in de bakkerij verder praten.

Smakelijke groet,

Paula

Inschrijven nieuwsbrief

17 reacties

 1. Diana C. Goudswaardt op 28 februari 2023 om 07:28

  Lieve Paula, oefff…! Jammer, maar ook wel weer logisch. Je hebt een geweldig bedrijf opgebouwd en er is een tijd van komen en van gaan. Ik hoop dat er een goede opvolger komt en dat jouw dromen uit mogen komen. Voor jou maar zeker ook voor je medewerkers en wij coeliaken. Fingers crossed🍀

  • Paula op 2 maart 2023 om 07:50

   Dank je wel lieve Diana! Voor je mooie woorden, en je bezoekjes aan de winkel als je op weg naar verre oorden ging. We zien elkaar vast nog (of online).
   Fijne dag, Paula

 2. Hans Kuiters op 28 februari 2023 om 08:51

  De afgelopen jaren al een aantal keer gedacht: als Paula maar doorgaat. Niet dus. Als de koek op is, dan moet je opzoek naar andere ‘voeding’. Als de Gebaksjuwelier kan blijven, dat is dan ‘second best’. Jouw opvolger zal de handen vol hebben, en vooral blije gezichten zien. Dat moet toch aanspreken. Het waren vast intensieve jaren, we maken van dit laatste jaar de mooiste.

  • Alieke van Eijkelenborg op 1 maart 2023 om 20:45

   Joh Paula, hier schrik ik van. Maar ik snap de vervolgstap die jij gaat bewandelen.
   Een droom die voor jou gaat uitkomen.
   Het eerste moment dat ik glutenvrij moest eten was jou brood far the best. En het allerlekkerste brood die ik tot nu toe heb geproefd. En smul er nog steeds elke dag van. Dat zou ik niet willen missen. Heel veel succes met alle voorbereidingen en stappen die je gaat bewandelen.

   • Paula op 2 maart 2023 om 08:05

    Hoi Alieke,

    Altijd zo enthousiast over ons brood! Je doet je best om anderen ook te laten ervaren dat glutenvrij brood lekker kan zijn. Dank je wel voor de promotie :-)We zien elkaar snel weer in de winkel.
    Fijne dag! Paula

  • Paula op 2 maart 2023 om 07:53

   Dank je wel Hans. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik het bedrijf goed kan overdragen aan een bevlogen ondernemer. We gaan er voor nu een mooi jaar van maken! Tot snel

 3. Ouafae op 28 februari 2023 om 10:12

  Dag Paula,

  Succes met de verkoop can de bakkerij! Jammer dat je gaat stoppen. Hopelijk een gepast iemand die jouw passie kan voortzetten.

  Ik had een andere vraag, verkoop jij ook afgedrukte taartprint in voetbalthema?

  Groetjes Ouafae
  Glutenvrije genieten met Ouafae

  • Paula op 2 maart 2023 om 07:55

   Dag Ouafae,
   Dank je wel voor je bericht. Ja de zoektocht is begonnen!

   We verkopen geen taartprints, die zou je online kunnen bestellen, bij bv http://www.taartoutlet.nl

   Groetjes Paula

 4. Carolien Meeuse op 28 februari 2023 om 11:29

  Beste Paula,

  Wat ontzettend jammer dat je gaat stoppen! Jouw producten zijn echt een feestje voor iemand met coeliakie. Het zou heel mooi zijn als jouw producten en bakkerij kan blijven bestaan. Sterkte met de afronding.

  Groet,
  Carolien Meeuse

  • Paula op 2 maart 2023 om 07:56

   Beste Carolien,

   Dank je wel voor je mooie woorden. Misschien ken je iemand in jouw netwerk die interesse heeft?

   Fijne dag, Paula

 5. Inez op 28 februari 2023 om 11:51

  Ha Paula,
  Ik herinner me de bakworkshop nog goed, waar je vertelde over je planten van een glutenvrije bakkerij, dus toch al zo’n 10 jaar geleden…. Wat een respect had ik voor jou, je geloof in jezelf en je plannen. En in de afgelopen 9 jaar heb je iets fantastisch neergezet! Je beschrijft het zelf in je oproep op zoek naar een nieuwe ondernemer. De kracht zit in je heerlijke baksels, prachtig gedecoreerd en de persoonlijke touch. In alles wat je doet, zit iets van jou, jouw liefde voor het vak, en je bijdrage voor een betere (glutenvrije) wereld. Lieve Paula, ook al ben ik een tijdje niet langs geweest, ik wens je alle goeds en draag jou en de bakkerij een warm hart toe! Ik ben benieuwd wat voor nieuws er op je pad komt en wens je daar heel veel plezier en succes in! Hartelijke groet, Inez
  Ps ik hoop in de gelegenheid te zijn om je nog even te zien en iets lekkers op te halen!

  • Paula op 2 maart 2023 om 08:00

   Hoi Inez,

   Oh ja zeg, dat is waar. Die workshop bij Jeandrine, zo leuk om allemaal enthousiaste glutenvrije bakkers te ontmoeten. De passie en bevlogenheid van toen schiet nu andere kanten op. Altijd leuk om je bij de proeverijen aan tafel te hebben, een vertrouwd gezicht, ook al zien we elkaar niet vaak. Dank je wel voor je support door de jaren heen. Paula

 6. Tessa op 1 maart 2023 om 10:37

  Ha Paula,

  Zou je eventueel ook openstaan voor een enthousiaste jonge ondernemer met coeliakie, die samen met een team de bakkerij runnende zou houden? Ik vind het ontzettend mooi dat jij bestaat en dit hebt opgebouwd en voel de kriebels om dat voort te willen zetten.

  Lieve groet,

  • Paula op 2 maart 2023 om 08:01

   Hoi Tessa, jazeker, daar sta ik open voor. Ik heb je een mail gestuurd.
   Warme groet,
   Paula

 7. Anna op 1 maart 2023 om 12:21

  Alle begrip voor je besluit,Paula! Wat heb jij veel gegeven afgelopen jaren.
  Je begon met de bakkerij bijna gelijktijdig met dat ik de diagnose coeliakie kreeg. Dat maakte het overstappen naar glutenvrij eten een stuk makkelijker voor mij (en ook nog eens vlakbij huis).
  In de loop der jaren heb ik mij meer gericht op biologische g.v.producten en zelf bakken. Maar ik kom nog steeds graag af en toe wat lekkers bij je halen.
  Heb ook jaarlijks met liefde in de rij gestaan voor de oliebollen!
  Succes met het opvolg-gebeuren. Ik zie je nog wel.
  lieve groeten,
  Anna

  • Paula op 2 maart 2023 om 08:02

   Hoi Anna,
   klant van het eerste uur. Dank je wel voor je bezoekjes. We zien elkaar vast nog wel in en om Culemborg.
   Warme groet,
   Paula

 8. Ineke Omvlee op 7 maart 2023 om 10:51

  Twee jaar voordat je de winkel opende ben ik gediagnostiseerd. Wat was ik blij eindelijk lekker brood te kunnen kopen! Ik vind het ontzettend jammer dat je dit besluit genomen hebt, maar heb er alle begrip voor. Ik wens je samen met je gezin alle goeds, geluk en liefs voor de toekomst.
  Tot gauw.

Laat een reactie achter