boss

Mijn team is top

Ruim 7 jaar geleden startte ik de bakkerij. Ik deed alles in mijn uppie, gesteund door vrienden en vrijwilligers. Nu is het ondenkbaar om de bakkerij alleen te draaien. Gelukkig heb ik een mooi team medewerkers om mij heen verzameld. Met z’n negenen zorgen wij er voor dat jij kan genieten van heerlijk glutenvrije gebakjes en voedzaam glutenvrij brood. Alles uit eigen bakkerij (okee, okee, op de stroopwafels, vriessnacks en bakmiddelen na).

In deze blog stel ik je het huidige team voor, te beginnen met de kortst werkende kracht.

Sadiah

Sinds 2 weken, zo kort dus, werkt Sadiah bij de Gebaksjuwelier. Met haar middelbare schooldiploma op zak kwam ze informeren naar een baantje/snuffelstage. Ze wil haar horizon verbreden om een betere studiekeuze te kunnen maken. Ze kwam als geroepen! We waren namelijk op zoek naar wat extra handen in deze drukke tijden. Sadiah pakt de gebakken producten in, staat in de spoelkeuken, helpt met administratieve klanten en we leiden haar op tot winkelmedewerker. Leuk detail: Sadiah zat op haar 5e bij mijn dochter in de klas. Dus ik ‘ken’ haar nog van vroeger. Altijd nog naar haar moeder gezwaaid of ‘hoi’ gezegd.

Annie

Van schoenenverkoopster tot bakkerijmedewerker. Het kan verkeren. Annie startte vorig jaar november als de ‘extra handjes’. Dat beviel zo goed dat ze is blijven hangen. Deze trotse oma vind je aan de werkbank: spijspillen rollen, koekjes maken, croissants vormen, geen uitdaging gaat ze uit de weg. Leuk detail: ik vroeg mij vorig najaar af waar ik mensen met wat tijd over kon vinden om een paar uur in de week te helpen. Bij de sportschool voor vrouwen Hart for her waagde ik een kansje en jawel, Annie reageerde enthousiast op de vacature. The rest is history.

Reza

De jongste van het stel (17 jaar) is nu aan haar tweede seizoen begonnen. Als bakliefhebber en ervaringsdeskundige kwam ze regelmatig in de winkel. Voorjaar 2020 stuurde ze een open sollicitatiebrief: het leek haar wel leuk om bij ons te komen werken. We hadden net afscheid genomen van een andere jeugdige medewerker, dus ze was van harte welkom om dat gat te vullen. Reza is inmiddels bedreven achter de kassa, helpt veel met inpakken, kan zakjes stempelen als de beste, maakt met liefde de grote haverkoeken en staat haar ‘mannetje’ als het gaat om de plagerijen van de ‘moeders’ binnen het team.

Zaterdagmiddag sluit ik vaak samen met Reza af. Samen de bakkerij schoonmaken, de laatste klanten helpen, de winkel aan kant: we zijn onderhand een geoliede machine.

Reza met haar Notenkoek

Leuk detail: vorig jaar heeft Reza, zonder haar weten, haar eigen ‘Sweet Sixteen’ verjaardagstaarten gemaakt. Wat een geweldige verrassing voor haar! Superleuk om samen met haar moeder dit plannetje te bekokstoven. (Niets dan liefde, Reza!)

Verrassing!

Karin

Karin vind je achter de toonbank van de winkel. Ze is ervaringsdeskundige en kan je uitstekend advies geven over het glutenvrij dieet. Karin kan haar creativiteit kwijt op de schoolborden en de kaartjes die we zo nu en dan in de postpakketten stoppen. Ze zorgt dat de winkel, toonbank en vitrine er pico bello bij staan. Haar persoonlijkheid brengt wat rust in de hectiek van de bakkerij. Leuk detail: Karin heeft haar eigen insta account over haar glutenvrije bakkunsten @gelukkigenglutenvrij

eerste lustrum april 2019
Suzette, Lejon, Karin, Maxime, Paula, Hizkya

Lejon

Wie is toch die man die al het croissantdeeg toert? Dat is onze Lejon, nog net niet doorgedraaid van al het uitrollen. Het is een tijdrovende klus: ambachtelijk glutenvrije croissants maken. Fijn dat Lejon die taak op zich neemt. Ook de gevulde koeken komen van zijn hand. Verder bakt Lejon brood, maakt hij veel koekjesdeeg (als voorbereiding voor Hizkya). Leuk detail: Lejon was een paar jaar geleden Glutenvrije Piet bij de intocht in Culemborg. Hij kwam een dagje kruidnoten rollen, uit interesse voor de bakkerij. Paar maanden later had ik acute bakkerstekort. Geen idee hoe ik dat moest oplossen. Op de fiets naar de bakkerij schoot Lejon door mijn hoofd. Ik heb hem wakker gebeld en hij hielp ons uit de brand. Niet veel later hadden we een sollicitatiegesprek en kon Lejon echt aan de bak!

Picknick aan de Lek juli 2021
Annie, Suzette, Claudia, Anne-Marieke, Lejon, Reza, Paula, Hizkya

Anne-Marieke

Onze studente! De studie gaat voor, maar Anne-Marieke kan gelukkig 1x per 14 weken de bakkerij draaien. Ze bakt brood, maakt gebakjes en is een kei in het maken van slagroomtaarten. Ook voor de chocoladehazelnootkoekjes draait ze haar hand niet voor om. Anne-Marieke heeft regelmatig stopwoordjes die de rest van het team overneemt. Stopwoordje van deze week: intens.

Leuk detail: Mei 2018 zat ik bij Nadia, eigenaar De Glutenvrije Winkel in Amsterdam, in de achtertuin. Ik verzuchtte: ‘Ik heb echt iemand extra in de bakkerij nodig’. Het gesprek liep ten einde, ik reed naar huis. Ik opende bij thuiskomst mijn laptop en zag een mail met onderwerpregel: ‘Bakfan zoekt bijbaan’ Zo snel kan dat gaan…

Suzette

Na de zomerstop van 2017 kwam Suzette ons team versterken. Ze was al eerder in beeld, maar nu kwam ze dan echt werken. Het domein van Suzette is de bakkerij. Brood, gebak, gedecoreerde taarten, zeg het maar. Hoewel we proberen nieuwe producten met het hele team te bedenken, komen de meeste nieuwe gebakjes en taartjes uit de koker van Suzette. Wij (Suzette en ik) willen graag meedoen aan alle TV-programma’s voor zangtalenten. Wie ons hoort zingen kan ons talent niet zijn ontgaan. Solidariteit met het team weerhoudt ons er van, want tja…. wat als wij ontdekt worden? Hoe moet het dan verder met de Gebaksjuwelier?

Suzette en Paula

Leuk detail: in de lunchpauze maken we regelmatig woordzoekers, tectonics, sudoku’s en meer puzzels. Niet afgesproken en totaal onverwacht maakte Suzette een speciale vakantiewoordzoeker voor mij, terwijl ik haar een puzzelboekje had toegestuurd. Konden we samen, maar apart, op vakantie lekker puzzelen!

Puzzeltijd

Hizkya

Deze man… iedereen heeft een Hizkya in zijn leven nodig. Als Hizkya binnenkomt gaat het licht een tikkie feller branden. Niets dan liefde. Prachtig om te zien hoe Hizkya is gegroeid in zijn werkzaamheden. Van appels schillen tot de kassa bedienen. Na een half jaar thuis zitten vanwege de eerste lockdown, duurde het even voordat hij de draad weer oppakte. Maar nu is hij op stoom! Hij wil niets liever dan doen wat een ander ook doet. Dat is niet altijd (direct) mogelijk, maar we kijken hoe ver we kunnen komen. Hizkya en ik zijn regelmatig alleen in de bakkerij als de bakkers naar huis zijn. Dat zijn leuke middagen. Tijdens het opruimen en schoonmaken een beetje kletsen, muziek luisteren en genieten van elkaars gezelschap. Ach, misschien doen we ook een dansje, waarom niet. Hij heeft een killer moonwalk.

Als het even kan, gaat Hizkya met mij mee met de auto bestellingen in Amsterdam wegbrengen, naar de Makro of wandelend een boodschap doen bij de supermarkt.

Paula en Hizkya

Leuk detail: We wonen dicht bij elkaar, dus doen we een bakkie als we elkaar een poosje niet gezien hebben. ‘Hee buurvrouw!’ ‘Hee buurman!’

Hizkya met zijn fameuze appeltaartjes

Paula

Oja, ik doe ook nog wat in de bakkerij 🙂 Ik regel dat de randvoorwaarden op orde zijn, zodat de medewerkers zich op hun gemak voelen en kunnen doen waar ze goed in zijn, of zelfs waar ze beter in worden! Zo nu en dan draai ik mee met de productie. Als de winkelmedewerkers pauze hebben of vrij zijn bedien ik de klanten in de winkel. Wat doe ik eigenlijk niet? Als ondernemer is het werk nooit af, maar dat is oké. Morgen weer een dag.

Leuk detail: Waar ik heel erg van geniet zijn de één op één momenten met de medewerkers.

 • eind van de middag met Karin babbelen,
 • met Hizkya op pad,
 • op zaterdag schoonmaken met Reza,
 • naar de cursus met Suzette en samen puzzelen,
 • koffiedrinken met Annie en kletsen over handwerken,
 • gesprekjes met Lejon tijdens het broodbakken en de pauzes,
 • zaterdagochtend vroeg met Anne-Marieke ons eigen ding doen maken als de drukte van de dag nog moet beginnen.

Elke keer weer steken we tijd, energie en passie om jullie bestellingen te maken. Natuurlijk gaat er ook wel eens iets niet naar behoren. Een weegfout is snel gemaakt als je wat minder hebt geslapen. Communiceren als de druk hoger wordt blijft een kunst. Maar goed, met respect en liefde voor elkaar komen we er wel. Sinds de zomer hebben we een duidelijk gekaderd opstartmoment.. Even een momentje van rust, voordat we ons in onze werkzaamheden storten (hoewel de bakkers al een halve werkdag achter de rug hebben). We starten de dag met 3 minuten gezamenlijk ademhalen. Het is kort, maar krachtig en geeft positieve energie.

Jeetje, wat ben ik trots op deze lui. Mijn team is top!

Paula

Op naar de feestdagen!

Smakelijke groet,

Paula

Inschrijven nieuwsbrief

6 reacties

 1. Diana C. Goudswaardt op 30 november 2021 om 09:20

  Wat een fantastisch team, Paula! Dat is toch heerlijk werken zo!
  Veel succes met elkaar de komende, drukste weken van het jaar🍀🍀🍀

  • Paula op 6 december 2021 om 13:32

   Hoi Diana, dank je wel!

 2. Anna Ruysink op 30 november 2021 om 15:09

  Hartverwarmend wat je schrijft over jouw teammensen! Het maakt de winkel nóg specialer.

  • Paula op 6 december 2021 om 13:32

   Fijn om te horen Anna!

 3. Manuela op 4 december 2021 om 17:55

  Wat mooi geschreven! Reza gaat altijd met plezier naar haar werk en komt altijd weer vrolijk vol verhalen terug. Dit zegt ook iets over haar “moeder”baas. Je voelt door haar verhalen de fijne sfeer op de werkvloer.

  • Paula op 6 december 2021 om 13:32

   Dank je wel, Manuela!

Laat een reactie achter