gevulde speculaas1

Lekkers voor de Sint – recepten

Het heerlijk avondje komt er bijna aan!

Nu is het dé tijd om lekker te genieten van gevulde speculaas (hoewel ik dat ALTIJD kan eten), amandelstaven, kruidnoten, warme chocolademelk en meer.

In dit blog geef ik je een aantal links naar websites waar je recepten vindt voor heerlijk glutenvrij lekkers tijdens deze Sinterklaasperiode.

 

Recepten van de bakinstructrice NCV

Allereerst de website van Jeandrine. Voor de mensen die al wat langer meelopen in het glutenvrije wereldje is Jeandrine een bekende. Ze is bakinstructrice bij de Nederlandse Coeliakie Vereniging en geeft diverse baklessen. Eerst deed ze dat op locatie, nu voornamelijk in eigen keuken. Op haar website staan onder het kopje ‘Sinterklaas’ diverse recepten, zoals voor bijvoorbeeld taaitaai, deze fraaie speculaasbonbons, kruidnoten en speculaasbrokken.

 

 

Glutenvrij, melkvrij en eivrij

Stel nu dat je naast gluten, ook melk en ei moet vermijden. Wat kun je dan maken? Jessica van Het Baklab heeft een aantal Sinterklaas recepten die vrij van gluten en van dierlijke producten zijn. Denk aan chocoladekruidnoten, speculaasbrokken en taaitaai. Klik hier voor de recepten van Het Baklab. Voor de oplettende lezer: deze recepten zijn allemaal vegan!

 

Uit eigen keuken

Het juweeltje uit de keuken van de Gebaksjuwelier deze tijd is toch zeker de gevulde speculaas. Gewoon, de kruidige geur van speculaas met de smeuïge amandelspijs… heerlijk! Echt een product dat bij deze dagen rondom Sinterklaas hoort. De gevulde speculaas kun je met roomboter of met plantenmargarine maken. Klik hier voor het recept.

 

 

Waar koop je ingrediënten?

Speculaaskruiden zijn glutenvrij en te verkrijgen in de supermarkt.  Met dit recept kun je zelf een mix maken.

Maak je eigen amandelspijs, let op: een paar dagen van te voren beginnen, zodat de spijs kan rijpen.

Op zoek naar glutenvrij zelfrijzend bakmeel of een witte bloemsoort? Kijk in onze webshop voor diverse bakmiddelen.

 

Toch niet zelf maken?

Mocht je geen tijd, zin of mogelijkheden hebben om aan de slag te gaan? Via onze webshop kun je Gevulde Speculaas, Kruidnoten en Amandelstaven bestellen. Net zo makkelijk!

 

 

Wat is jouw favoriete Sinterklaas recept? Deel je bericht hieronder. Ik ben benieuwd!

Schrijf je commentaar in het reactieveld.

 

Smakelijke groet!

Paula

Inschrijven nieuwsbrief

1 reactie

  1. Ans Oostveen op 20 november 2018 om 07:51

    Heel enthousiast zijn wij van het recept voor dikke speculaas van Emmy’s Glutenvrij!

Laat een reactie achter