glutenvrij-recept-kruisbessentaart-met-roomvulling

Kruisbessentaart met roomvulling

De zachte vulling, de verse kruisbessen en het krokante zanddeeg passen perfect bij elkaar!

Ingrediënten:

  • Zanddeeg (1 portie met 250 gram bloem)
  • Banketbakkersroom
  • 375 ml melk
  • 3 eidooiers
  • 75 gram suiker
  • druppel vanille extract, een vanille stokje of een zakje vanillesuiker
  • 30 gram maizena
  • 500 gram kruisbessen, gewassen en gesneden

Werkwijze:

  • Maak de banketbakkersroom volgens recept met bovenstaande hoeveelheden.
  • Beboter een taartvorm met losse bodem of springvorm (eventueel van te voren bekleden met bakpapier). Rol het deeg dun uit en bedek hiermee de binnenkant van de vorm. Bak de bodem blind met bakbonen (zie filmpje voor uitleg) op 190° gedurende 10 minuten. Verwijder de bakbonen. Bak de taart nog 10 minuten *
  • Vul de taart met kruisbessen en de banketbakkersroom. Bak de taart nog eens 10 minuten, zodat de kruisbessen zacht worden.

* Je kunt ook de taart zonder vulling helemaal afbakken (ong. 15 minuten), daarna vullen met banketbakkersroom en decoreren met aardbeien, kiwi´s, manderijnen.

Smakelijke groet,

de Gebaksjuwelier

Inschrijven nieuwsbrief

2 reacties

  1. Penny op 18 oktober 2016 om 10:25

    Deze taart heb ik gemaakt voor de 20e verjaardag van mijn zoon. Net als al jouw andere recepten, was ook deze weer geweldig. Ik ben toch zo blij met jouw website! Als ik jouw recepten gebruik, lukt het altijd. Dankjewel!

    • Paula op 18 oktober 2016 om 13:51

      Fijn om te lezen! Heb je de taart ook met kruisbessen gemaakt? Hartelijke groet, Paula

Laat een reactie achter