glutenvrij-recept-kokosroom-melkvrij-alternatief-voor-slagroom

Kokosroom (melkvrij alternatief voor slagroom)

Een lekker alternatief voor slagroom is kokosroom. Ideaal als je geen melkproducten mag of wil nuttigen.Op internet kom je allerlei tips tegen voor het maken van kokosroom, maar wat ik nog niet eerder had gelezen was de tip die ik je nu ga geven.

Kokosmelk is bij diverse supermarkten te koop. De kwaliteit verschilt nogal. Wat bij mij het beste resultaat opleverde was de kokosmelk van Fair Trade (o.a. te koop bij Albert Heijn). Er is hier geen water aan toegevoegd, wat de kokos romiger maakt dan de andere merken.

 

Ingrediënten

Voor kokosroom heb je nodig:

  • 1 blikje FairTrade kokosmelk
  • klein beetje suiker, naar smaak

 

Bereiding

 

    Laat het blikje ongeveer 3 dagen in de koelkast staan.

  1. Maak het blikje open, schep met een lepel de bovenste (dikke) laag in een mengkom. Bij de FairTrade blikjes is dit bijna een half blikje!
  2. Klop dit met een mixer op tot een dikke romige massa. Voeg, indien gewenst, wat poedersuiker toe.

De kokosroom kun je als slagroom op een taart scheppen. Je kunt het ook als vulling gebruiken. Eén blikje is voldoende voor één laag vulling. Op de foto is de kokosroom gecombineerd met stukjes pure chocolade. Lekker!!!

 

Smakelijke groet, de Gebaksjuwelier

 

Inschrijven nieuwsbrief

10 reacties

  1. Alieke op 25 februari 2017 om 14:28

    Paula,

    gebruik je bij het maken van kokosroom gist?
    Bij de bereiding : staat dat je verse gist moet gebruiken ik denk dat deze hoort bij het maken van brood?

    • Paula op 25 februari 2017 om 19:10

      Hoi Alieke,

      Bedankt voor je oplettendheid. Het was inderdaad een deel van een ander recept. Kokosroom bestaat alleen uit kokosroom met eventueel wat suiker naar smaak. Groet, Paula

  2. Jeandrine op 11 augustus 2017 om 14:53

    Er staat nu nog steeds gist in de tekst.

  3. Jeandrine op 11 augustus 2017 om 14:54

    Er staat nog steeds gist in de tekst.

    • Paula op 22 augustus 2017 om 10:25

      Als het goed is nu niet meer. Dank je! (Wat tekst blijven hangen tijdens het overzetten van de recepten naar de nieuwe website… )

  4. Dina kramer op 20 april 2021 om 15:20

    Paula het lukt me niet om een tompouce te maken het bladerdeeg wordt zo dik na het bakken

    Groetjes Dina

    • Paula op 21 april 2021 om 16:48

      Hoi Dina, iets dunner uitrollen en gaatjes in het deeg prikken. Dat moet helpen!

  5. Dina op 21 april 2021 om 18:29

    Bedankt ga het eens proberen
    Groetjes Dina

  6. Angela op 18 mei 2021 om 11:12

    Hallo Paula, mag er klopfix doorheen voor de stevigheid?

    • Paula op 28 mei 2021 om 07:36

      Hoi Angela,
      Nogmaals mijn antwoord (ik had het per ongeluk verwijderd).
      Je kunt er inderdaad klopfix door doen.

      Succes, Paula

Geef antwoord Antwoord annuleren