Kokosroom (melkvrij alternatief voor slagroom)

Een lekker alternatief voor slagroom is kokosroom. Ideaal als je geen melkproducten mag of wil nuttigen.Op internet kom je allerlei tips tegen voor het maken van kokosroom, maar wat ik nog niet eerder had gelezen was de tip die ik je nu ga geven.

Kokosmelk is bij diverse supermarkten te koop. De kwaliteit verschilt nogal. Wat bij mij het beste resultaat opleverde was de kokosmelk van Fair Trade (o.a. te koop bij Albert Heijn). Er is hier geen water aan toegevoegd, wat de kokos romiger maakt dan de andere merken.

 

Ingrediënten

Voor kokosroom heb je nodig:

  • 1 blikje FairTrade kokosmelk
  • klein beetje suiker, naar smaak

 

Bereiding

 

    Laat het blikje ongeveer 3 dagen in de koelkast staan.

  1. Maak het blikje open, schep met een lepel de bovenste (dikke) laag in een mengkom. Bij de FairTrade blikjes is dit bijna een half blikje!
  2. Klop dit met een mixer op tot een dikke romige massa. Voeg, indien gewenst, wat poedersuiker toe.

De kokosroom kun je als slagroom op een taart scheppen. Je kunt het ook als vulling gebruiken. Eén blikje is voldoende voor één laag vulling. Op de foto is de kokosroom gecombineerd met stukjes pure chocolade. Lekker!!!

 

Smakelijke groet, de Gebaksjuwelier

 

Reacties “Kokosroom (melkvrij alternatief voor slagroom)

  1. Paula,

    gebruik je bij het maken van kokosroom gist?
    Bij de bereiding : staat dat je verse gist moet gebruiken ik denk dat deze hoort bij het maken van brood?

    • Hoi Alieke,

      Bedankt voor je oplettendheid. Het was inderdaad een deel van een ander recept. Kokosroom bestaat alleen uit kokosroom met eventueel wat suiker naar smaak. Groet, Paula

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *