20161211_171451

Glutenvrije lange vingers

Lange vingers zijn bij uitstek een makkelijk product om te verwerken als versteviging in dessert en het houdt smaken goed vast. De brosse massa neemt snel vocht op, zoals bijvoorbeeld koffie-extract en likeur bij Tiramisu. Meer dan ei, suiker en zetmeel heb je niet nodig voor deze glutenvrije lange vingers.

Ingrediënten:

  • 3 eieren (gesplitst in eiwitten en dooiers)
  • 100 gram suiker, in twee gelijke delen
  • 80 gram rijstebloem
  • 20 gram maizena
  • fijne kristalsuiker voor het strooien

geeft ongveer 250 gram lange vingers

Werkwijze:

  • verwarm de oven op 200 graden
  • klop in een kom de dooiers met 50 gram suiker tot een lichtgele romige massa
  • klop in een andere kom met een mixer de eiwitten stijf met de suiker. Tip: voor het beste resultaat eerst de eiwitten opkloppen totdat het eruit ziet als zeepsop, dan de suiker erbij en verder opkloppen totdat je stijve pieken hebt.
  • zeef de rijstebloem en maizena door elkaar
  • spatel het dooiermengsel voorzichtig door de stijfgeklopte eiwitten.
  • spatel de gezeefde bloem en maizena door de eieren. Het beslag is enigszins lobbig.
  • Vul een spuitzak. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat reepjes van ongeveer 8 cm lang en 1 cm breed. Het beslag loopt iets uit tijdens het bakken. Je kunt het ook met lepels op de bakplaat scheppen.

  • Strooi een dun laagje suiker over het beslag.
  • Bak de lange vingers op 200 graden, gedurende 10 – 15 minuten gaar. Houd de lange vingers de laatste minuten goed in de gaten.
  • Laat ze na het bakken afkoelen en verpak ze dan luchtdicht tot gebruik.

Smakelijke groet,

Gebaksjuwelier

Inschrijven nieuwsbrief

1 reactie

  1. Jeandrine op 15 december 2017 om 17:11

    Ik bak lange vingers ca 12 minuten op 165 graden en laat ze dan in de oven met deur op kier drogen.
    Op 200 graden worden ze bij mij echt te donker en niet knapperig genoeg.

Laat een reactie achter