blog liefde (2)1

Het jaar goed beginnen —

(een ‘feel good’ verhaal)

‘Gezocht oude schoolvriend’

Ik zat op de bank, nog een beetje duf van de oliebollengeur, op mijn telefoon te scrollen door mijn Facebook tijdlijn. Opeens zag ik de naam van de Gebaksjuwelier genoemd worden bij een advertentie op een Marktplaats achtige groep uit Tiel.

De foto’s bovenaan de advertentie maakten in één klap duidelijk waarom de Gebaksjuwelier genoemd was. Op de foto’s zag ik twee jongens, jaar of 10. Eén ervan was onmiskenbaar een jeugdige Hizkya. Niet alleen ik herkende mijn koffiemaatje uit de bakkerij, ook veel klanten en vrienden herkenden hem op de foto. Zo leuk om te ervaren dat Hizkya, onze medewerker op de donderdag en vrijdag, een vaste waarde van de Gebaksjuwelier is.

Hizkya werd gezocht door de zus van zijn oude schoolvriend Arjan. Elkaar weerzien na al die jaren leek Arjan heel fijn.

Zus van Arjan en ik namen contact op met elkaar. Ik fungeerde als tussenpersoon naar de familie, voorzichtig aftastend of Hizkya ook interesse had in een ontmoeting met zijn oude schoolvriend. Er gingen een paar dagen voorbij voordat ik een enthousiast telefoontje kreeg van de ouders van Hizkya. ‘Wat leuk! Ze waren vroeger altijd samen.’

Inmiddels hebben de schoolvrienden elkaar gesproken, zijn er oude herinneringen opgehaald en is de vriendschap nieuw leven ingeblazen. Een goed begin van het nieuwe jaar!

Voor het plaatsen van de foto en het gebruik van de namen is toestemming gegeven.

Smakelijke groet,

Paula

Inschrijven nieuwsbrief

Laat een reactie achter