Glutenvrije pizza

Hmmm, zo lekker een glutenvrije pizza! Zeker met dit recept en dan belegd met jouw favoriete ingrediënten. Bellissima!Het recept heb ik via Sandra, zij heeft het op haar beurt weer geleerd bij de bakles van de NCV.

 

Ingrediënten

deeg:

  • 250 gram glutenvrije broodmix. (bv Doves Farm witte broodmix)
  • 180 ml lauwwarm water
  • 8 gram gedroogde gist
  • 1 tl zout (5 gram)
  • 1 tl suiker (5 gram)
  • 3 el olie (25 gram)
  • 20 gram cremefraiche

saus en beleg

  • tomatensaus (gezeefde tomaten, zonder toevoegingen)
  • kruiden zoals basilicum, oregano
  • peper
  • beleg naar keuze: groenten, tonijn, vleeswaren, etc.
  • kaas (bijvoorbeeld: mozzerella, geraspte kaas, gorgonzola, pecorino)

 

Bereiding

  1. Zorg dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Weeg alle ingrediënten voor het deeg af.
  3. Meng het meel met de gist. Maak een kuiltje in het meel en voeg hier alle andere ingrediënten aan toe.
  4. Mix het deeg met de deeghaken gedurende 4 minuten. Het deeg is een beetje plakkerig, maar ziet er niet nat uit.
  5. Strooi een beetje meel op de bakplaat. Stort het deeg op de bakplaat met behulp van een spatel.
  6. Maak de spatel wat vochtig met olie of water. Hiermee kun je het deeg verdelen over de bakplaat. Je kunt ook je handen vettig maken door een klein beetje olijfolie in het kuiltje van je handen te doen en daarna je handpalmen hiermee invetten. Met je vingers en handpalmen kun je nu zachtjes het deeg over de bakplaat verdelen of er een ronde vorm van maken. Zorg dat de buitenste rand iets dikker is!
  7. Dek de pizzavorm af met plastic folie en laat het 20 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 200 graden, plaats onderin een bakje met heet water.
  8. Maak ondertussen de saus en ingrediënten klaar die op je pizza wil doen. Meng de gezeefde tomaten met de kruiden en specerijen, naar eigen smaak. Snijd de groenten in dunne plakjes/reepjes.
  9. Na 20 minuten haal je het folie eraf en prik je met een vork allemaal kleine gaatjes in het deeg.
  10. Doe vervolgens royaal saus over de bodem en beleg de pizza met de ingrediënten. Plaats de pizza in een voorverwarmde oven op 200 graden en bak hem af gedurende 15-20 minuten.

 

Smakelijk eten!

 

Reacties “Glutenvrije pizza

Laat een reactie achter op Monique Kats Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *