Glutenvrije markt bij Hoeve Ravenstein in Baarn

Met een auto volgeladen glutenvrij brood, croissants, koekjes en meer, reed ik zondagochtend 2 juni naar de glutenvrije markt van Hoeve Ravenstein in Baarn. Het beloofde een heel warme dag te worden. Uitgerust met zonnebrandcrème, korte broek en veel water bemanden vrijwilliger Nanda en ik de kraam bij Hoeve Ravenstein, op het prachtige landgoed Groeneveld. Het mooie weer bracht mensen op de been, om lekker te wandelen of fietsen in de bossen.

 

 

De glutenvrije markt was sfeervol en gemoedelijk met een aantal glutenvrije aanbieders, zoals Bakkerij Puur, De blije Bakker, Winnys Soulfood, De glutenvrije bier specialist en Sjoeros.

 

 

Verder kon je er ook terecht voor o.a. vrolijke handgemaakte kinderkleding, manden van wilgentenen en de biologische Griekse olijfolie van Gkazas,(te proeven met ons glutenvrij brood!).

 

Dit alles op het boerenerf van Hoeve Ravenstein waar je op het terras iets kon drinken met een (glutenvrij) gebakje erbij of een broodje vlees van eigen runderen. Jonge kinderen konden naar hartenlust knutselen in de hooitas.

 

 

De bezoekers waren een mengeling van mensen die gericht op pad waren voor de (glutenvrije) markt en voorbijgangers die zich lieten verrassen door wat de markt en de boerderij te bieden had. Wij van de Gebaksjuwelier vonden het erg leuk om zoals één bezoeker dat zo mooi noemde: ‘de thuiswedstrijd’,  dichter in buurt van een grote schare vaste klanten uit de omgeving Amersfoort – Hilversum te zijn. Maar ook enkelen van onze zeer trouwe klanten uit Culemborg zagen de kans en combineerden een bezoek aan de markt met een wandeling in de omringende natuur. En natuurlijk was het geweldig om nieuwe mensen te laten kennis maken met de glutenvrije producten van de Gebaksjuwelier. Vooral het brood werd ‘warm’ ontvangen.

 

 

 

Bij de stijgende temperatuur nam de trek in zoet eten af. Dat merkten we aan de klanten, maar ook zelf hadden we zin in hartigs. Eén klant kwam wat brood halen voor onder haar hamburger uit het boerderijcafé. Dat is nog een idee voor volgende keer, meer samenwerken met het café.

 

Ondanks de warmte, ja, ik zal nog even één laatste keer klagen… “Wat was het WARRUM!”, hebben we genoten van de mensen, van de sfeer op de markt en de blije gezichten. Bedankt voor jullie komst!

 

Hoeve Ravenstein organiseert elke eerste zondag van de maand ‘Beleef ons Boerenerf’,  met veel aandacht voor glutenvrije producten. De komende data, 7 juli en 4 augustus, zijn wij er niet, hopelijk kunnen we 1 september weer aanschuiven.

 

Smakelijke groet,

Paula

 

Inschrijven nieuwsbrief

1 reactie

  1. Frank-Jos van Hest op 4 juni 2019 om 09:03

    Goed geschreven Paula. Wat een tijdsinvestering in je nieuwsbrief, ziet er mooi uit. Groeten Frank-Jos

Laat een reactie achter