glutenvrijeinspiratieopbeursbarcelona

Glutenvrije inspiratie op beurs Barcelona

Echt, hartstikke leuk al dat glutenvrij brood en banket bakken bij de Gebaksjuwelier!!!

Maar soms is het ook fijn om even uit de dagelijkse routine te stappen en nieuwe ideeën op te doen, andere mensen uit de branche te ontmoeten en gewoon op pad te zijn.

 

 

Glutenvrije beurs in Barcelona

Toen het nieuws over de FreeFromFood Expo in Barcelona mij bereikte, was ik al snel overtuigd dat die beurs een geschikte gelegenheid was om aan mijn bedrijf te werken in plaats van in mijn bedrijf. Vooraf op de website van de beurs de stands bekeken en een selectie gemaakt van wat er gezien moest worden, met wie er gesproken kon worden. Ik was vergeten dat er ook heel veel geproefd ging worden.

In een ver verleden verbleef ik 3 maanden in Barcelona en tja, die stad heeft mij niet meer losgelaten. De glutenvrije bakkerswinkel Gebaksjuwelier ging een paar dagen dicht, zodat naast het beursbezoek er genoeg tijd overbleef om de stad en het strand te bezoeken.

 

 

Fiona’s Baking Avenue

Boven aan mijn lijstje stond echt wel Fiona’s Baking Avenue, de glutenvrije Foodtruck uit Nederland. Ik had Fiona nog niet eerder ontmoet, wel kort online contact. Afijn, op de beurs stond Fiona daar met haar partner Chico. Heerlijke dadelcake, een brownie om van te smullen en nog veel meer. Leuk zijn de mixen die ze verkoopt, waarmee je thuis je eigen brownie of dadelcake kan maken.

fiona

 

 

Provena haver

Waar ik ook echt langs wilde was de stand van Provena uit Finland. Dit merk glutenvrije haver is mijn favoriet. De uitstraling van het merk past goed in mijn winkel, de haver is lekker en de dames van Raisio (het bedrijf achter het merk Provena) waren zeer vriendelijk en behulpzaam. De dames lieten mij een aantal nieuwe items in hun haverlijn zien, zoals een bakmix van haver, mais, rijstbloem en bakpoeder. Ik kreeg een proefpakketje mee, wat ik nog moet uitproberen. Maar goed, fan was ik sowieso al!

provena

 

Peak’s Free From

Ze stonden niet op mijn lijstje, maar ik vond het heel prettig om de vertegenwoordigers van Peak’s Free From te ontmoeten. Zeer boeiend gesprek. Wat mij aansprak was de grote ‘drive’ om internationaal te gaan. De verpakking doet ook ‘on-Nederlands’ aan, waarmee ik bedoel dat ze een grotere markt dan alleen Nederland kunnen bestrijken. Iets wat met de naam ‘De Gebaksjuwelier’ niet zo snel zal gebeuren, als dat al een ambitie zou zijn. Ik ben benieuwd wat voor mooie producten Peak’s Free From nog op de markt gaat brengen.

 

 

En verder…

Samen met mijn glutenvrije assistent heb ik heel veel glutenvrij brood geproefd, het ene lekkerder dan de ander. Sommige merken zagen er heel mooi uit.

 

 

Verder heb ik zo her en der informatie opgedaan omtrent het reduceren van suiker in mijn producten. Allemaal heel interessant en hopelijk kan ik er wat van toepassen in de bakkerij. Minder suiker kan geen kwaad.

 

 

Jammie!

Het allerlekkerste wat ik heb geproefd op de beurs waren de Udi’s Chocolade koekjes met pecannoten en ahornsiroopsmaak. Super! Udi’s is een Amerikaans merk, bezig met een opmars in het vasteland van Europa. udis

 

De glutenvrije speciaalbiertjes van Brunehaut vielen overigens ook goed in de smaak.

brunhaut_blond_bd_small

 

 

A final…

Toen werd het tijd om weg te gaan, voordat alle speciaal biertjes geopend werden. De stad lonkte, het strand wachtte en er volgde een zeer ontspannen namiddag om alle indrukken te laten bezinken. Dat ging uitstekend met een kopje koffie bij bar Pinoxto op Mercado Boqueria, tegelijkertijd reclame gemaakt voor de Gebaksjuwelier. De beurs mag van mij wel elk jaar in Barcelona zijn!

(Volgend jaar wordt deze beurs gehouden in Amsterdam, ook prima)

 

koffie bar mercado

 

Wat zou jouw focuspunt zijn op zo’n beurs, waar je alles kunt proeven en waar diverse producenten van ‘free from’ producten vertegenwoordigd zijn? Ik ben benieuwd naar je reactie!

 

Schrijf je reactie in onderstaand commentaarveld.

 

Smakelijke groet,

Paula Onink

Gebaksjuwelier

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

2 reacties

  1. Corein de Vries op 17 juni 2015 om 08:05

    Klinkt goed al deze artikelen, een aantal merken zijn mij bekend. Zou eens aan de personen die deze beurs organiseren willen vragen nodig Horeca Nederland ook uit als de beurs volgend jaar in Amsterdam is. Dan kunnen zij kijken wat er aan gluten vrije produkten zijn. Wie weet een gat in de markt en kunnen zij gaan denken aan een glutenvrij koekje in een verpakking zoals iedereen die krijgt bij de koffie in een restaurant. Ik kan het koekje altijd aan de kant schuiven en dan ook nog eens kijken of het lepeltje er niet aan gelegen heeft. Of dat er een glutenvrij biertje te krijgen is in plaats van het assortiment van H, G en A komen wij ook eens aans trekken op een terrasje op een zomerse dag. C. de Vries

    • Paula op 18 juni 2015 om 07:27

      Beste Corien, bedankt voor je reactie. Het zou inderdaad fijn zijn als je met een glutenvrij dieet op een terrasje een gv biertje kunt bestellen of een verpakt gv koekje bij de koffie. Uitdaging voor Horeca Nederland! Op de beurs kunnen ze zien wat voor mogelijkheden er zijn, als ze daar nog niet van op de hoogte zijn.

Laat een reactie achter