recept

Glutenvrije inspiratie – bakdemo

Het jaar 2019 is al een tijdje achter de rug. De doelstellingen die ik voor dat jaar gesteld had zijn in grote lijnen behaald of in werking gezet (winkeldame aanstellen, webshop upgraden, jubileum vieren). Voor 2020 is één van de speerpunten het verbeteren van onze producten (op gebied van kwaliteit, efficiëntie, consistentie etc.)

Bakdemo

Vandaag kregen we een bakdemonstratie van leverancier Ireks. Met het glutenvrije meel van Ireks bakken we o.a. het wit brood en het rozijnenbrood. Maar, zoals vandaag bleek, er kan nog zoveel meer!

Kruidkoek

Hoewel we al uiterst tevreden zijn met de hoeveelheid producten in ons assortiment, waren we aangenaam verrast door de glutenvrije kruidkoek die vanochtend uit de oven kwam. Die gaan we zeker in het assortiment opnemen! Binnenkort kan ook jij deze kruidkoek, met honing als zoetstof, proeven.

Glutenvrije kruidkoek

Wit brood verbeteren

Tijdens de bakdemonstratie hebben we veel tips gekregen om ons wit brood te verbeteren. Het gebruik van meer of minder gist, langer of korter laten rijzen, meer of minder vocht in de oven… deze factoren en meer hebben allemaal invloed op het eindproduct. Heel leerzaam en vooral ook leuk om met een ‘vakidioot’ te praten over glutenvrije producten, het bakkersvak in het algemeen en de Gebaksjuwelier in het bijzonder.

Wit brood, met de tips ziet het brood er links een stuk smakelijker uit dan het brood ‘oude stijl’ rechts.

Kan gebeuren…

Zul je net zien, spijtig genoeg vertoonde de oven kuren tijdens de bakdemonstratie, waardoor de witte bolletjes niet naar wens gebakken kon worden. Daar gaan we zeker nog mee verder testen. Wordt vervolgd.

Welke glutenvrije producten mis jij nog in het huidige aanbod in Nederland? Deel je mening met de lezers.

Schrijf je reactie in onderstaand commentaarveld

Hartelijke groet, Paula Onink

Gebaksjuwelier

Inschrijven nieuwsbrief

5 reacties

  1. Simone op 21 januari 2020 om 06:50

    Kaasstengels en puddingbroodjes lijken me heerlijk om glutenvrij te hebben.

  2. Janine op 21 januari 2020 om 07:07

    Glutenvrij bananenbrood
    Glutenvrije (gezonde/suikervrije) pizzabodem

  3. marjan op 21 januari 2020 om 08:15

    Producten zonder ei, melkproducten, noten en guargom ?

  4. Clarine op 21 januari 2020 om 08:56

    Scones, foccacia of turks brood

  5. Simone op 21 januari 2020 om 19:17

    Donuts worden hier gemist

Laat een reactie achter