proef

Op de glutenvrije high tea bij de Gebaksjuwelier

Wat is er mooier dan een groep mensen, die glutenvrij eten, zien genieten van het glutenvrije en lactosevrije gebak en brood dat je speciaal voor hen heb gemaakt?

Een bezoeker, Jobke, heeft een stuk geschreven over de high tea die voor een aantal leden van het Facebook Coeliakie Forum werd gehouden bij de Gebaksjuwelier.

´Op 28 juni hadden we met ongeveer 14 mensen (plus wat kinderen) een high tea bij de Gebaksjuwelier. Kenden wij elkaar al?? Lastig om antwoord op te geven. We kenden elkaar allemaal online van het facebook coeliakieforum, maar bijna niemand kende elkaar al in het echt. Spannend dus! Maar, het is werkelijk een fantastische middag geworden.

Als je voor het eerst binnenkomt bij de Gebaksjuwelier is het even wennen. Je komt namelijk in een bakkerij, en normaal kun je dan maar beter overal ver vandaan blijven, maar in dit geval is het heel anders! De lekkernijen die op tafel staan kun je gewoon proeven, en alles wat je om je heen ziet is glutenvrij. Het is heel gezellig ingericht binnen, echt een leuke plek voor een high tea. Verder op in de winkel kun je echt zelf in de oven kijken hoe er koekjes en cakes gebakken worden. Dit maakt het heel gezellig en zorgt ook nog eens voor een heerlijke geur in de winkel.

Toen iedereen er eenmaal was begonnen we echt met de high tea. Eerst hartig. Er waren twee overheerlijke quiches, één met prei en spekjes, en één met spinazie en feta. Ontzettend lekker. Ik had geen quiche meer gegeten sinds ik glutenvrij eet, maar ik heb echt van de quiche genoten. Daarnaast waren er allemaal lekkere verschillende sandwiches (of, in mijn geval ivm andere intoleranties overheerlijke pannenkoeken/wraps bekleed met sla en zalm). Leuk om zo weer op ideeën gebracht te worden wat je allemaal kunt maken.

En, wat natuurlijk ook bij een high tea hoort is thee. Heel veel soorten thee! Lekker, zowel bij hartig als bij zoet. Want natuurlijk was er ook een groot zoet onderdeel. Er waren allerlei verschillende soorten taart: cheesecake, raw vegan cheese cake, gewone cakejes, chocolade koekjes en haverkoekjes en, als klap op de vuurpijl een grote taart bekleed met fondant en daarop een tekst waarmee we welkom werden geheten bij de Gebaksjuwelier. Deze taart was absoluut en ongetwijfeld het allerlekkerst van wat ik op heb (niet één stukje, maar wel een aantal stukjes J). Ik had al zo lang geen banketbakkersroom meer op, maar omdat Paula de room met amandelmelk had gemaakt kon ik eindelijk weer eens genieten van een lekker stuk taart met banketbakkersroom!

En wat kun je nu verwachten van een high tea met allemaal glutenvrije mensen. In ieder geval heel enthousiaste mensen die superblij zijn dat ze alles konden eten. En de gesprekken, waar gaan die over?? Voornamelijk over hoe lekker alles wel niet was, dat we alles konden eten, en wat we zelf allemaal voor lekkers maken. Want natuurlijk gaat het gesprek alleen maar over glutenvrij. En is dat normaal niet altijd leuk, maar als je allemaal altijd hetzelfde ervaart dan is dat opeens heel fijn! Gesprekken over allerlei herkenbare dingen en natuurlijk ondertussen genieten van het heerlijke eten.

Toen we naar huis gingen kregen we ook nog allemaal een ´goodie bag´ met wat lekkers er in! Ik heb ook nog wat lekkere dingen gekocht, dus heb nog het hele weekend genoten van de bakkunsten van de Gebaksjuwelier. Dit was zeker niet de laatste keer dat ik in Culemborg geweest ben, ik ben van plan om de winkel vaker te bezoeken en misschien zelfs een keer een cursusje te komen volgen!´

Dank je wel voor deze recensie, Jobke! Het was geweldig om te zien hoe de mensen genoten van het eten en het gezelschap. Ik voelde mij zeer vereerd dat velen een flink aantal kilometers (o.a. Antwerpen! Assen! Vaassen! ) hebben afgelegd om bij de Gebaksjuwelier in Culemborg op de thee te komen.

Wat zou jij een lekker hapje vinden voor bij de thee? Wie weet wordt het geserveerd bij de volgende high tea!

Schrijf je reactie in onderstaand commentaarveld.

Smakelijke groet,

De Gebaksjuwelier

Inschrijven nieuwsbrief

2 reacties

  1. mirjam op 9 juli 2014 om 06:56

    Leuk om te lezen dat het zo geslaagd was. Jammer dat ik er niet bij kon zijn…

  2. Gerda op 14 juli 2014 om 13:57

    Wat leuk om te lezen, jammer dat ik al weg was. Leuk geschreven Jobke 😉

Laat een reactie achter