Bruidstaart 2018092201 blog

Glutenvrije bruidstaarten 2021

De mooiste dag van je leven! Op 25 september 2003 trouwde ik met mijn toenmalige vriend, vanaf toen mijn man. Of het de mooiste dag was? Nek-aan-nek met de geboortedagen van mijn kinderen. Maar het was in ieder geval een heel leuke dag! Enorm veel lol gehad met elkaar aankleden, ik achterop de fiets naar het stadhuis in de binnenstad van Utrecht. Foto’s maken in de Domtuin en rondom het stadhuis. Tijdens de ceremonie kreeg ik de glimlach niet van mijn gezicht. Al onze geliefden om ons heen, het was zeker mooi!

25-09-2003

Alles glutenvrij

Eén ding wat zeker is, als je glutenvrij moet eten, wil je niet dat ziek wordt op je eigen bruiloft. Een geheel glutenvrije bruiloft zou perfect zijn! Daar hoort ook een glutenvrije bruidstaart bij. In het verleden hebben we voor vele koppels bruidstaarten gemaakt. De ene taart wat meer ingetogen, de ander wat uitbundiger. Weer een ander super persoonlijk of juist meer met de trends mee. Hoe dan ook, we vinden het altijd een eer om een klein onderdeel van een belangrijke dag, ‘de mooiste dag’ te zijn.

Tijdelijk geen bruidstaarten

Dat brengt mij bij het volgende: gezien de toenemende drukte in de bakkerij en tijdelijke onderbezetting nemen we voorlopig geen bruidstaarten aan. We vinden het moeilijk om deze keuze te maken, juist omdat we zulke mooie, blije hartverwarmende reacties krijgen van de pasgetrouwde stellen.

Om je toch aan een glutenvrije bruidstaart te helpen, vind je hieronder gegevens van andere glutenvrije bruidstaarten bakkers:

Glutenvrije taartenbakkers

De Ouwe taart – locatie Waalre

Glutenvrijelekkernijen – locatie Eindhoven

Bakkerij de Antigluut – locatie St. Willebrord

Taartaholics – locatie Ede

Amélie bakt taarten – locatie Malden

Van de bakker – locatie Vlaardingen

Taart van Penny – locatie Nieuw-Vennep

Banket Yvette – locatie Best

Hier zit vast iemand tussen die voor jullie een heerlijke, mooie, en vooral glutenvrije bruidstaart kan maken! Niet alle bovengenoemde bakkers maken standaard alles glutenvrij, overleg over de mogelijkheden.

Alle taarten op de foto’s zijn gemaakt door de Gebaksjuwelier.

Ben of ken je een glutenvrije bruidstaartenbakker? Laat een reactie met je website achter in de berichten en ik voeg je toe aan de lijst. Dank!

Smakelijke groet,

Paula

Inschrijven nieuwsbrief

4 reacties

 1. Roland op 1 september 2021 om 09:43

  Hoi Paula,

  Een handig lijstje! Al weet ik vrij zeker aan de hand van social media dat de bovenste foto die je gebruikt van Bakkerij de Anti Gluut is.
  Wel zo netjes om dat even aan te passen 😉

  Met vriendelijke groet,
  Roland

  • Paula op 2 september 2021 om 09:17

   Hoi Roland,
   Ach nee, wat erg! Ik heb waarschijnlijk een voorbeeld foto van een klant gebruikt i.p.v. eigen materiaal. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, ook al was het wel een hele mooie taart van Bakkerij de Anti Gluut. Ik heb de foto vervangen door eigen fabrikaat, zoals het hoort. Dank je wel voor het melden. Vriendelijke groet, Paula

 2. Merlijn op 23 december 2022 om 14:20

  Hi! Ik bak ook glutenvrij 😉

  Ook bruidstaartjes!

  • Paula op 24 december 2022 om 13:43

   Dank je wel!

Laat een reactie achter