glutenvrij-recepten-glutenvrije-boekweitpannenkoeken

Glutenvrije boekweitpannenkoeken

Deze pannenkoeken van boekweit zijn met hartig of zoet beleg erg lekker. Je kunt er eindeloos mee variëren.
Tip van Marjolein Buis: gebruik 2/3 boekweit en 1/3 maïsmeel, dan kleurt de pannenkoek mooier.


Ingrediënten

  • 100 gram boekweitmeel
  • 50 gram maïsmeel
  • 2 eieren
  • 300 ml melk of een plantaardige variant
  • snufje zout
  • olie of boter om in te bakken


Bereiding

  1. Meng de twee soorten meel en het zout. Maak een kuiltje in het meel.
  2. Breek de eieren in het kuiltje. Mix dit met de helft van de melk door het meel.
  3. Goed doormengen om klontjes te voorkomen.
  4. Voeg de resterende melk toe. Controleer het beslag op dikte. Wil je een dunner beslag toe, voeg dan melk toe.
  5. Laat het beslag een half uur staan.
  6. Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een hete koekenpan.
  7. Schep een lepel beslag in de pan. Houd de pan iets schuin om het beslag gelijkmatig te verdelen.
  8. De pannenkoek moet gekeerd worden als de bovenkant er droog uit ziet en er luchtbelletjes ontstaan.
  9. Keer de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant bruin.
  10. Herhaal totdat het beslag op iss.
  11. Je kunt eventueel beleg meebakken, zoals plakjes appel met kaneel, kaas, spek of rozijnen.

Overgebleven pannenkoeken zijn, ingepakt in folie, goed te bewaren voor de volgende dag.


Smakelijk eten!


Inschrijven nieuwsbrief

2 reacties

  1. Delphine op 19 januari 2019 om 21:45

    Hallo,
    een kleine suggestie: hoeveel pannenkoeken krijg je met deze hoeveelheden?
    Groetjes,

    • Paula op 21 januari 2019 om 15:20

      Beste Delphine, goede vraag. Dat hangt af van de grote van je pan, 6-8 pannenkoeken zou ik zeggen. Hartelijke groet

Geef antwoord Antwoord annuleren