Glutenvrije boekweitpannenkoeken

Deze pannenkoeken van boekweit zijn met hartig of zoet beleg erg lekker. Je kunt er eindeloos mee variëren.
Tip van Marjolein Buis: gebruik 2/3 boekweit en 1/3 maïsmeel, dan kleurt de pannenkoek mooier.


Ingrediënten

  • 100 gram boekweitmeel
  • 50 gram maïsmeel
  • 2 eieren
  • 300 ml melk of een plantaardige variant
  • snufje zout
  • olie of boter om in te bakken


Bereiding

  1. Meng de twee soorten meel en het zout. Maak een kuiltje in het meel.
  2. Breek de eieren in het kuiltje. Mix dit met de helft van de melk door het meel.
  3. Goed doormengen om klontjes te voorkomen.
  4. Voeg de resterende melk toe. Controleer het beslag op dikte. Wil je een dunner beslag toe, voeg dan melk toe.
  5. Laat het beslag een half uur staan.
  6. Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een hete koekenpan.
  7. Schep een lepel beslag in de pan. Houd de pan iets schuin om het beslag gelijkmatig te verdelen.
  8. De pannenkoek moet gekeerd worden als de bovenkant er droog uit ziet en er luchtbelletjes ontstaan.
  9. Keer de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant bruin.
  10. Herhaal totdat het beslag op iss.
  11. Je kunt eventueel beleg meebakken, zoals plakjes appel met kaneel, kaas, spek of rozijnen.

Overgebleven pannenkoeken zijn, ingepakt in folie, goed te bewaren voor de volgende dag.


Smakelijk eten!


Reacties “Glutenvrije boekweitpannenkoeken

Laat een reactie achter op Paula Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *