
Glutenvrije boekweitpannenkoeken
Deze pannenkoeken van boekweit zijn met hartig of zoet beleg erg lekker. Je kunt er eindeloos mee variëren.
Tip van Marjolein Buis: gebruik 2/3 boekweit en 1/3 maïsmeel, dan kleurt de pannenkoek mooier.
Tip van Marjolein Buis: gebruik 2/3 boekweit en 1/3 maïsmeel, dan kleurt de pannenkoek mooier.
Ingrediënten
- 100 gram boekweitmeel
- 50 gram maïsmeel
- 2 eieren
- 300 ml melk of een plantaardige variant
- snufje zout
- olie of boter om in te bakken
Bereiding
- Meng de twee soorten meel en het zout. Maak een kuiltje in het meel.
- Breek de eieren in het kuiltje. Mix dit met de helft van de melk door het meel.
- Goed doormengen om klontjes te voorkomen.
- Voeg de resterende melk toe. Controleer het beslag op dikte. Wil je een dunner beslag toe, voeg dan melk toe.
- Laat het beslag een half uur staan.
- Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een hete koekenpan.
- Schep een lepel beslag in de pan. Houd de pan iets schuin om het beslag gelijkmatig te verdelen.
- De pannenkoek moet gekeerd worden als de bovenkant er droog uit ziet en er luchtbelletjes ontstaan.
- Keer de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant bruin.
- Herhaal totdat het beslag op iss.
- Je kunt eventueel beleg meebakken, zoals plakjes appel met kaneel, kaas, spek of rozijnen.
Overgebleven pannenkoeken zijn, ingepakt in folie, goed te bewaren voor de volgende dag.
Hallo,
een kleine suggestie: hoeveel pannenkoeken krijg je met deze hoeveelheden?
Groetjes,
Beste Delphine, goede vraag. Dat hangt af van de grote van je pan, 6-8 pannenkoeken zou ik zeggen. Hartelijke groet