glutenvrijebloggersmeetingbijdehebaksjuwelier

Glutenvrije bloggersmeeting bij de Gebaksjuwelier

Jaaa, het is bijna zover voor diegene die Sinterklaas vieren, Pakjesavond…

cadeautjes, chocomelk, kruidnoten, amandelstaven, gevulde speculaas, chocoladeletters. En dat allemaal glutenvrij.

In voorbereiding van de komst van de Sint moesten de glutenvrije Sinterklaasartikelen van de Gebaksjuwelier natuurlijk geproefd worden, voordat ze de winkel konden verlaten.

Toen Mirjam Holleman, Ik ben glutenvrij, mij benaderde voor een proeverij/ mini high tea voor glutenvrije bloggers kwam dat als geroepen. Allemaal bloggers die zelf glutenvrij eten of glutenvrij eten bereiden voor een glutenvrij gezinslid kwamen op bezoek bij de Gebaksjuwelier. Ideale gelegenheid om de gevulde speculaas te testen!

Lees hier de verslagen van een aantal aanwezige bloggers over de bloggersmeeting:

Dion Glutenvrij

Ik ben glutenvrij

Glutenvrijhoorterbij

In de verslagen is te lezen hoe fijn het is om met elkaar tips, trucs en ervaringen uit te wisselen. Ik, als niet-coeliaak, vind dat ook reuze interessant, omdat ik daar veel van kan leren. In de bakkerij is alles glutenvrij, dat maakt het zo makkelijk in vergelijking tot iemand die constant in niet-glutenvrije situaties bevindt. De eerste keer dat er iemand met een glutenvrij dieet een dag meeliep in de bakkerij was voor mij een openbaring. Ze kon niet echt wennen aan het feit dat ze alles kon proeven en pakken. Het feit dat ze niet bang hoefde te zijn voor kruisbesmetting drong langzaam tot haar door. Bijzonder.

Ik realiseerde mij daardoor hoe gecompliceerd het kan zijn, in bijvoorbeeld sociale situaties of even snel iets eten buiten de deur. Of zoals nu, kinderen die overal kruidnoten aangeboden krijgen door een Piet. Wat ik dan heel mooi vind, is dat een basisschool uit Zaltbommel voor alle glutenvrije/lactosevrije kinderen kruidnoten inslaat, zodat die kids ook kunnen meedoen.

Tijdens de bloggersmeeting bij de Gebaksjuwelier werd er dus veel over glutenvrij gesproken, maar andere zaken kwamen ook aan bod, want ja, als je glutenvrij moet eten, bèn je niet glutenvrij. Er is meer, toch???

Heb je een gedachte over dit bericht? Hoe vind jij het om met een compleet glutenvrij gezelschap om de tafel te zitten? Ideeën voor een proeverij? Laat je bericht achter en je ontvangt een glutenvrij recept voor de feestdagen. Dank!

Schrijf je reactie in onderstaand commentaarveld.

Oh, de gevulde speculaas werd in orde bevonden! Glutenvrij met roomboter of glutenvrij met kokosvet, allebei lekker!

Smakelijke groet,

Paula

Inschrijven nieuwsbrief

4 reacties

 1. Gerda op 3 december 2014 om 11:23

  Leuk geschreven Paula, wij vonden het heerlijk om te genieten van alle lekkers. Natuurlijk is er meer als je glutenvrij moet eten, we hebben geen stempel voor ons hoofd en niemand hoeft te zien dat je glutenvrij moet eten. Ik geniet van alles om mij heen en vooral de heerlijke vakantie’s. Voor jullie ook een hele fijne 5 december samen. We zien elkaar vast een keer weer.
  Liefs Gerda.

  • Paula op 3 december 2014 om 12:59

   Dank je Gerda!

 2. Leo de beijer op 16 december 2014 om 22:29

  Paula nog steeds blij met jouw brood en gebak enz.
  Dus
  We eten de producten van jou met heel veel plezier, dus ga direct naar de GEBAKSJUWELIER

  • Paula op 16 december 2014 om 22:33

   Leuk om te lezen, meneer Leo. Maar we moeten toch echt eens praten over verzenden. Dat scheelt u reistijd en kosten 🙂 Desalniettemin blijft u van harte welkom in de winkel. Groet, Paula

Laat een reactie achter