Product taart Marsepeinen blog

Glutenvrije biscuittaart decoreren

Wist je dat er een glutenvrije biscuitbakmix, van het merk Funcakes, te koop is? Ik zag het voorbij komen en mijn eerste reactie was: Waarom?

Het is zo eenvoudig om met een paar ingrediënten zelf een biscuit bakken, zie bijvoorbeeld dit recept voor glutenvrije biscuittaart

 

 

Maar goed, er zijn mensen die het fijn vinden om met een mix te werken, of daar beter resultaat mee krijgen. Met de tips uit 10 tips voor een glutenvrije biscuittaart gaat het zonder mix ook prima.

 

En dan…

Hoe dan ook, met of zonder mix ga je aan het bakken. Er komt een prachtige biscuittaart uit je bakvorm. Je bent helemaal enthousiast!

Maar wat nu? Hoe maak je van gebakken biscuit een leuke, lekkere opgemaakte taart?
In dit blog krijg je een aantal suggesties om met de biscuit aan de slag te gaan, van lekker makkelijk tot wat ingewikkelder.

 

Voordat je gaat beginnen met vullen

Voordat je de taart echt gaat maken, is het verstandig om het biscuit in de vriezer te doen. Het snijdt een stuk makkelijker als het goed afgekoeld is (en weer ontdooid).

Wat de onderkant van de taart is tijdens het bakken, wordt meestal de bovenkant van de taart met het decoreren. Deze kant is mooi glad. Dus draai die taart maar om, voordat je gaat snijden. Leg de taart op een taartrondje (kartonnetje) of als je dat niet hebt, de onderkant van een springvorm.

Met een lang zaagmes kun je de taart in 2 of 3 lagen snijden, of wellicht in 4 lagen. Houd de onderste laag wat dikker. Er zijn ook handige gadgets te koop (draadzaagjes voor taarten), maar ik geef de voorkeur aan het zaagmes. Met wat oefening lukt het best om mooie lagen te zagen.

 

Het vullen

Als het goed is, weet je al wat voor vulling je er tussen wilt doen. Deze heb je al klaar staan voordat je gaat snijden.
Opgeklopte slagroom met een dun laagje jam doet het altijd goed!
Je kunt ook voor een heerlijke fruitbavaroise, chocolademousse of banketbakkersroom kiezen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zolang de vulling maar stevig is en niet tussen je taart uit druipt. Lactosevrij? Melkvrij? Kies dan bijvoorbeeld voor kokosroom of een banketbakkersroom gekookt met amandelmelk of kokosmelk.

Leg de bodem voor je. Smeer een dun laagje jam op de bodem. Schep of spuit een deel van de vulling op de taart. Smeer dit gelijkmatig uit met een pannenkoekenmes of glaceermes. Gewoon mes kan ook.

Leg de tweede laag biscuit erop en druk dit licht aan. Besprenkel de biscuitlaag met suikerwater (kan ook aanmaaklimonade zijn). Herhaal dit voor de volgende lagen.

 

The finishing touch

Heb je alle lagen verwerkt? Dan kun je de taart afmaken door slagroom er op te spuiten. Wat vers fruit er op leggen en … tadááá! Klaar.
Zin in een uitdaging? Giet chocoladeglazuur over de taart en versier de taart met fruit of suikerbloempjes. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een volgende stap is het decoreren met marsepein. Eerst smeer je de taart in met botercrème en dan bekleed je de taart met een dunne plak uitgerolde marsepein of fondant. Daarvan zijn diverse instructiefilmpjes op Youtube te vinden. Onderstaand is een voorbeeld van een snelle, simpele manier van het bekleden met marsepein. Ideaal voor beginners.

 

 

 

Wat vind jij een leuke en lekkere manier om een biscuittaart te vullen en decoreren? Of, als je zelf liever niet bakt, wat voor taart eet jij het liefste? Deel je tips hier op dit blog.

 


Schrijf je reactie in onderstaand commentaarveld.

Smakelijke groet,

De Gebaksjuwelier

Inschrijven nieuwsbrief

1 reactie

  1. Thérèse Akkermans op 19 juni 2018 om 08:56

    Dankjewel!

Laat een reactie achter