vista 8

Glutenvrije bakkerswinkel Gebaksjuwelier 1 jaar!

Al een jaar lang glutenvrij genieten bij de Gebaksjuwelier in Culemborg. Niet te geloven hoe snel het jaar is omgevlogen, tegelijkertijd lijkt het alsof ik al jaren bezig ben. 23 – 24 – 25 april 2015 wordt dit eerste jubileum uitvoerig gevierd.

 

In dit eerste, hectische, leuke, spannende jaar heb ik de onderstaande vragen en opmerkingen het meest gehoord:

 

‘Heb je ook glutenvrij brood?’

In de eerste maanden van het bestaan van de Gebaksjuwelier was er nog geen glutenvrij brood. Maar als je, logischerwijze, bijna elke dag wordt gevraagd om brood, dan doe je er verstandig aan om dat brood in de winkel te halen. Nu is het glutenvrij brood (ambachtelijk bereid in eigen bakkerij) niet meer weg te denken uit het assortiment in de winkel.

 

‘Wat is het hier groot!’

Nieuwe klanten die de winkel binnenlopen verbazen zich vaak over de grootte van de ruimte. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dat in het begin ook had. Zeker op zaterdagmiddag, om 17.00, als de grote schoonmaak begint, denk ik: ‘Goh, wat is het toch groot’ Inmiddels ben ik zo gewend aan alle ruimte, dat ik mij geen kleiner pand kan indenken. Zoveel ruimte is echt ideaal voor de workshops en high tea’s van de Gebaksjuwelier. In juni 2014 heeft een groep mensen van het Coeliakieforum op Facebook een high tea genuttigd bij de Gebaksjuwelier. Lees hier het verslag over die high tea.

Ook voor kinderfeestjes is het een ideaal pand. In het bedrijfsfilmpje van de Gebaksjuwelier zie je een fragment van een kinderfeestje. Echt leuk hoe ‘groot’ en ‘stoer’ de kinderen zich vinden als ze in een echte bakkerij werken.

 

‘Heb je zelf ook gluten?’ (of een andere variant op ‘Ben je glutenvrij?’)

Vorige week zaterdag spraken twee klanten met elkaar, hoe bijzonder het is dat juist ik, iemand zonder glutenproblematiek, deze glutenvrije bakkerswinkel ben gestart. Dat vraag ik mij soms af, hoe geloofwaardig ben ik als glutenvrije bakker zonder glutenvrij dieet. In dit blog Glutenvrije blogweek – Waarom ik over glutenvrij blog heb ik uit de doeken gedaan wat mijn motivatie, in eerste instantie, is geweest om met dieetvoeding ‘iets’ te gaan doen.

Uit de reacties van de klanten blijkt toch elke keer het vertrouwen in de producten van de Gebaksjuwelier.

 

‘Loopt het?’

Voor sommige mensen is het lastig te begrijpen dat je als coeliaak (of om andere redenen veilig glutenvrij moet eten)vers glutenvrij brood of banket niet bij elke bakker zomaar kan halen. De niet-glutenvrije mensen die ik spreek verbazen zich dat er een markt is voor de producten van de Gebaksjuwelier. Die groep lijkt zich zorgen te maken over het voortbestaan van de winkel, ‘want wie koopt hier nou die spullen?’ Beetje gechargeerd uitgedrukt…

De vaste klanten stellen de vraag juist om er zeker van te zijn dat het goed gaat met het bedrijf en dat ze nog lang van het glutenvrije brood en de gebakjes van de Gebaksjuwelier mogen genieten. Ik kan hierbij zeggen dat het loopt… geen sprintje, maar duurloop hoop ik.

 

‘Is het wat je verwachtte?’

Heel eerlijk? Geen idee wat ik er van verwachtte. De bekende spreekwoordelijke ‘sprong in het diepe’, wel met zwemdiploma op zak. Ik hoopte op voldoende aanloop, tevreden klanten en genoeg afwisseling in de werkzaamheden, zodat het niet gaat vervelen. Die aanloop is er en tevreden klanten zijn er ook (lees hier enkele reacties). De prijs 2e plek Leukste Bakker van Gelderland is een mooie uiting van waardering van de klanten.

 

????????????????????????????????????

Hoewel elke dag hetzelfde begint en eindigt, met mijn handen die de sleutel omdraaien, is geen één dag te vergelijken met de andere. Elke dag nieuwe mensen in de winkel met ieder een eigen verhaal, met een eigen smaak en wensen. De lijst met producten die mensen graag in de winkel zien groeit en groeit, dus er is qua productontwikkeling genoeg te doen. Er zijn plannen om online te gaan leveren. Momenteel werken er één zorgvrager en één werkervaringsplek medewerker bij de Gebaksjuwelier, een beetje mijn oude vak als begeleider in de zorg onderhouden.

 

Nee, vervelen doet het nog lang niet… en als er een ochtend een meisje van 8, met coeliakie, in de bakkerij naast mij staat, die de tijd van haar leven heeft… .. tja, dan weet ik precies waarom ik een glutenvrije bakkerswinkel ben gestart. Zie foto…

Tess bakkerij

 

Smakelijke groet, Paula Onink

Gebaksjuwelier

Inschrijven nieuwsbrief

7 reacties

 1. Marjolein op 22 april 2015 om 07:49

  Van harte gefeliciteerd!
  Ik hoop dat de Gebaksjuwelier een succes blijft en nog verder mag groeien. Op naar het volgende jubileum!

 2. Kim op 22 april 2015 om 09:21

  Gefeliciteerd met het 1 jarig bestaan!
  Tot snel!

 3. Sandra op 22 april 2015 om 11:43

  Paula van harte gefeliciteerd met het 1 jarig bestaan van de Gebaksjuwelier!!!!!

 4. Simone op 22 april 2015 om 14:39

  Lieve Paula,
  Van harte gefeliciteerd! We hopen nog lang te kunnen genieten van je lekkere bakjuweeltjes. Vooral dat meisje van 8 jaar is heel blij met jou.

 5. Daisy Merkens op 22 april 2015 om 22:19

  van harte gefeliciteerd!
  ik hoop dat je ook online gaat verkopen!
  heel veel succes gewenst!

 6. Gerry op 22 april 2015 om 22:20

  Paula van harte gefeliciteerd met de 1e verjaardag van een winkel die al zo volwassen lijkt voor z’n leeftijd 🙂

  Je broden zijn geweldig, ik moet nodig weer een keer langs om er een paar in te slaan.

  • Paula op 4 mei 2015 om 11:49

   Dank je wel voor de felicitaties en de complimenten, Gerry!

Laat een reactie achter