glutenvrij-gebak-gezond

Glutenvrij gebak gezond?

Zo, dat was even schrikken toen ik ’s ochtends vroeg, met mijn gezicht nog in de kreukels, datzelfde gezicht met iets minder kreukels, voorbij zag komen op Facebook. Mirjam Holleman van Ikbenglutenvrij.nl schreef een stuk over dat glutenvrij niet per sé gezond is. Bij het artikel plaatste ze een foto van de Gebaksjuwelier, te midden van allerlei lekkere glutenvrije gebakjes. Tja, dan maak je wel een statement!

 

Afvallen van glutenvrij eten?

In het artikel heeft Mirjam Holleman het over de heersende gedachte dat je van glutenvrij eten zou afvallen. Het is logisch dat je afvalt, omdat je het meeste voorbewerkte eten moet laten staan vanwege het toegevoegde tarwezetmeel. Je zal eerder naar onbewerkte producten zoals groenten en fruit grijpen. Het glutenvrije aanbod van producten die normaal wel gluten bevatten, zoals pasta’s en brood, is niet overal even riant. Maar glutenvrij eten is niet per sé gezond net zo min als gluten per definitie ongezond zijn. Ook glutenvrije voorverpakte producten zijn bewerkt en bevatten mogelijk ingrediënten die geen bijdrage leveren aan een gezonder lijf.

 

 

Gebakjes met of zonder gluten ongezond, maar wel lekker.

In eerste instantie was ik in de war: legde Mirjam nu de link met mijn producten als niet gezond? En het verlengde daarvan: met mij als persoon? Kijk nu zelf naar de foto, ik lig daar half op tafel een bacchanaal met gebakjes te houden.

Inderdaad, gezond zijn die gebakjes met suiker, slagroom en boter niet. Dat geldt voor gebakjes met of zonder gluten. Zoals ik schreef in een reactie op haar bericht op Facebook:

reactie paula

 

Dus, beste lezer, wil je gezond glutenvrij eten dan zijn de lekkere gebakjes van de Gebaksjuwelier misschien niet de juiste keuze. Het vers gebakken glutenvrije brood is overigens wel een product dat voedzaam en gezond is en het bevat jodiumhoudend zout.

 

Genieten van glutenvrij banket

Wil je, op zijn tijd, lekker genieten van een glutenvrij gebakje of een smakelijk glutenvrij koekje, dan vind je bij de Gebaksjuwelier een ruim aanbod aan heerlijkheden.

 

koelvitrine

 

Geniet ervan!

 

Wat is jouw mening over gezond glutenvrij eten? Deel je reactie hier met de andere lezers.

 

Schrijf je bericht in onderstaand commentaarveld.

Smakelijke groet,

 

Paula

Gebaksjuwelier

 

Inschrijven nieuwsbrief

4 reacties

 1. mirjam op 21 oktober 2015 om 08:30

  Ik eet graag zo af en toe een taartje. Zeker als ze van jou zijn!
  Maar daarnaast eet ik ook graag groenten en fruit. En andere gezonde dingen. Samen maakt het mijn leven mooi en gezond. Want genieten heeft ook een grote invloed op je gezondheid!

 2. dorenda brinkman op 21 oktober 2015 om 08:50

  Lieve paula,
  Ik heb niet zo’n mening over gluten vrij eten maar jouw gebakjes én broden zijn heerlijk!!
  X Dorenda

 3. Simone op 2 november 2016 om 07:46

  Veel variëren met alles. En daar past dan best een gebakje op een feestje tussen! Hihi!!

 4. Diana op 2 november 2016 om 08:02

  Hallo,
  Het woord zegt het toch al?? GEBAKsjuwelier.
  Waarom moet gebak gezond zijn als het glutenvrij is normaal glutengebak is toch ook niet gezond?

  In alles zit tegenwoordig ‘meuk’ zoals ik het wel eens noem. Eet met mate en als het feest is hoort er een ongezond gebakje bij!!!

  Ga vooral lekker door met heeerlijke gebakjes maken!!! En natuurlijk je gezondere brood!!! Ook heeeeerlijk!!
  Groetjes

Laat een reactie achter